REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

O agenție de turism din Techirghiol, MANEVRE cu VOUCHERE de VACANȚĂ!

O agenție de turism din Techirghiol, MANEVRE cu VOUCHERE de VACANȚĂ!

Replica API 22 aprilie 2020 | 00:25 5391

Conform unor previziuni sumbre, sezonul estival este în pericol să se amâne pentru anul viitor. Cu toate că, printre cele mai afectate de acest lucru sunt agențiile de turism și pensiunile de pe litoral, iată că există una dintre ele care a hotărât să renunțe la atragerea de turiști prin asigurarea de servicii cât mai ofertante, alegând să facă afaceri cu… vouchere de vacanță.

Iory s Travel World SRL

Iory s Travel World SRL din Techirghiol, cumpără vouchere de vacanță la prețul de 1000 de lei (valoarea voucherului este de 1450 de lei), fentând legea care interzice comercializarea acestor tichete acordate de angajatori.

Cumpăr vouchere/tichete de vacanță

Acest anunț poate părea un pic inutil, ținând cont că tichetele de vacanță sunt emise nominal, acestea putând fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Iată însă că lucrul acesta nu reprezintă un impediment pentru ”afaceriștii” constănțeni care au reușit si de această dată să fenteze legea. Profitând de faptul că voucherele de vacanță sunt scutite de plata CAS și CASS și că acestea se impozitează doar cu 10%, unele agenții de turism s-au hotărât să cumpere de la persoane fizice vouchere de vacanță și să le deconteze ulterior către casa de asigurări, rezultând astfel un profit bunicel și fără bătaie de cap. IORY S TRAVEL WORLD SRL, una dintre cele mai profitabile agenții de turism din Techirghiol, în ciuda faptului că are un singur angajat în acte, cumpără vouchere de vacanță la prețul de 1000 de lei, la un calcul simplu, profitul acesteia fiind de 450 de la o singură persoană.

Noi suntem agenție de turism, noi decontăm pentru vacanță

Procesul de vânzare-cumpărare este unul destul de simplu, reprezentantul agenției fiind gata să achite voucherele. ”Noi suntem agenție de turism, noi decontăm pentru vacanță. E ca și cum dumneavoastră ați merge în vacanță, și v-ați folosi voucherele la noi” sunt vorbele celui care se ocupă de intermedierea acestui târg ilegal. Practic, pleci în vacanță…fără să părăsești căldura propriului cămin, iar agenția de turism bagă în buzunar un câștig necuvenit.

Numai beneficiarul poate utiliza voucherul de vacanță

Conform legilor în vigoare ” Beneficiarii care au primit tichete de vacanţă nominale sunt singurele persoane îndreptăţite să utilizeze tichetele de vacanţă în perioada menţionată pe acestea, şi în exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii turistice contractat.” Astfel, orice firmă care se folosește de vouchere fără a asigura serviciile de cazare, comite o ilegalitate.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Epure Claudiu umbla fara permis de multi ani si beat se lauda ca il tine Daniel Dragomir de la Primarie cica are relatii sus puse
7
34
Alooo procurorii dormiti? Luati-l odata pe asta,conduce si fara permis de ani de zile!
7
34
Toate agentiile de turism fac asta
1
1
Replica trebuie sa isi asume ceea ce publica, daca stirea nu este adevarata si organele abilitate dovedes acest lucru cineva va trebui sa raspuna
3
4
astia sunt ciupani ,sigur!!!!
5
6
Stiu pensiunea de foarte mult timp . Il stiu si pe proprietar. S-a chinuit foarte mult sa dea drumu in conditii foarte bune , mai ales ca stim ce fel de ... sunt in techirghiol. Jeguri sunt peste tot , dar sa faceti rau unui om chiar nu am inteles asta niciodata . Niste stiri false ca sa uitam de acest virus
36
8
O gramada de lume care este invidioasa pe un tanar care chiar a ridicat turismul in techirghiol. Sigur e o stire falsa si nu cred ca este adevarat. Oricum in techirghiol sunt numai oameni rai care nu muncesc si stau toata ziua la bere in centru
39
10
Buna ziua! Sunt un cetatean al localitatii Techirghiol si vreau sa va comunic faptul ca cunosc personal proprietarii acestei locatii! In primul rand, ei detin o unitate de cazare, nicidecum o agentie de turism, sunt oameni seriosi si opereaza in turism in aceasta locatie de peste 10 ani! Stirea nu este adevarata, aici este mana unor persoane care doar vor sa faca rau si sa denigreze, in rest numai de bine!
42
9
Proprietarul e Claudiu Epure, un infractor escroc, o paluga hidoasa. Moare de foame, trebuie sa il intelegem.
19
28
Daca statul le da omul face ce vrea cu ele ----unde sa plece pe situatia asta ?
22
4
De undeva trebuie sa manance si el pe criza asta. Pana incep festivalurile si zilele orasuluu la Techirghiol cand dl Zisu impreuna cu acest domn fac ei si desfac pe bani publici toate aranjamentele. Nu-i asa dl viceprimar Zisu?
13
28
Firmele infiintate in perioada post decembrista sunt mari evazioniste pe plan fiscal. Astfel am ajuns sa avem peste noapte imbogatiti care nu mai respecta nicio regula.
8
15
Va rog , taiati acestebonuri de vacanta de care oricum nu beneficiem toti !
9
15
Noi, aproape toti salariatii ne vindem vaucherele de vacanta pe 1000 lei !
26
9
Rabla la vacante
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272