REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O altă CLĂDIRE ISTORICĂ din Constanţa, PERICOL PUBLIC

O altă CLĂDIRE ISTORICĂ din Constanţa, PERICOL PUBLIC

Replica API 19 februarie 2021 | 00:17 2113

Clădirile din Centrul Vechi al Constanţei se degradează pe zi ce trece şi asta din cauza proprietarilor care le-au abandonat. Este şi cazul unei clădiri istorice de pe strada Mihail Kogălniceanu care reprezintă un real pericol pentru locuitorii zonei din cauza stării degradate în care se află.

Imobilul reprezintă un pericol

Centrul Vechi al Constanței a fost uitat de-a lungul vremii. Proprietarii clădirilor istorice situate în această zonă au uitat de responsabilitățile pe care și le-au asumat la un moment dat și au dat bir cu fugiții, lăsând totul în paragină în urma lor. Este şi cazul unei clădiri istorice de pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 30, care reprezintă un pericol pentru locuitorii zonei.

Geamurile sparte, tencuiala scorojită şi balcoanele şubrede îi fac pe trecători să ocolească zona. Nişte hârtii lipite pe ici pe colo îi atenţionează să fie atenţi la acoperiş. “Am înţeles că există o autorizaţie de demolare pentru această clădire. Noi nu am vrea să o demoleze, dar măcar să fie luate nişte măsuri pentru conservarea imobilului, să nu ne mai fie frică că ne cade tencuiala în cap”, a explicat un cetăţean.

Se va demola clădirea?

Cu toate că există voci care afirmă că fosta administraţie locală a emis o autorizaţie de demolare pentru acest imobil, reprezentanţii Primăriei Constanţa au infirmat acest lucru. „În baza noastră de date nu există o astfel de autorizaţie de demolare, nici la Poliţia Locală nu este nicio sesizare cu privire la această clădire”, au explicat reprezentanţii Primăriei. De asemenea, aceştia nu au putut oferi informaţii cu privire la proprietarul clădirii.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vezi ca str Semanatorului e zona A3.3, mai departe de zona A1, diferente de impozite, de taxe si este in jurisdictia Sectiei 2 Politie, pe la sectia 3 nu se mai caca cioarele pe trotuar, au fost educati.... Soarta
2
0
numai urlati despre ce se construieste la lupoaica????mwiste imputite care sunteti!!!
5
1
In zona 1 a orasului pe strada Semanatorului e focar de infectie. Tiganiij isi fac nevoile pe trotuar si arunca in strada gunoiul.Ei locuiesc abuziv de zeci de ani si nimeni nu are curaj sa i evacueze, desi sunt 3 decizii definitive de evacuare. Ei nu platesc taxe,apa,curent in schimb primesc ajutoare ca stau si se inmultesc pentru alocatii.
5
1
Sincer este pacat ca nu e renoveaza ele reprezinta istoria orasului ...pe care alte orase din europa se mandresc...cu cladirii genul...pt cine stie ce insemna istoria ....
8
0
hai sa tinem si masinile de epoca ca sunt istorice ,sa ne umplem de vechituri,de asta ard casele vechi ca paiele
0
15
Las ca se transforma din pericol public in proprietatea privata a unui smecher si atunci ne linistim cu totii!
9
1
corect,aici se vede independenta...
5
0
Casa cu Lei ... subiect tabu . Subordonarea lui nea Chitz fata de Comanescu este totala , toate astea in cardasie cu pnl si usr . Cel mai bun exemplu constructia lui Bucovala de la lupoaica , un blat ordinar intre machedonii din usr si cei din pnl.
16
1
Pe propietarul imobilului CASA CU LEI cand il contactezi???
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468