REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

O altă țară cere anchetă internațională în cazul Organizației Mondiale a Sănătății

O altă țară cere anchetă internațională în cazul Organizației Mondiale a Sănătății

Replica API 19 aprilie 2020 | 19:33 2704

Australia a cerut duminică deschiderea unei anchete independente privind lupta mondială împotriva pandemiei de COVID-19 şi asupra modului în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a gestionat criza, relatează AFP.

Marise Payne, ministrul australian al afacerilor externe, a afirmat că ţara sa va cere o anchetă asupra modului în care China a gestionat epidemia la Wuhan, oraşul în care a apărut COVID-19 la sfârşitul anului trecut.

"Trebuie să cunoaştem detaliile pe care numai un raport independent ne poate permite să le înţelegem privind originea virusului, privind modul de a-i face faţă şi privind transparenţa cu care informaţiile au fost împărtăşite", a declarat ea pe postul public ABC.

Marisa Payne a afirmat că Australia împărtăşeşte îngrijorările SUA, după ce preşedintele Donald Trump a acuzat OMS că este prea apropiată de China şi că a gestionat prost pandemia. Donald Trump a anunţat, marţi, suspendarea contribuţiei americane la OMS, care se ridică la "între 400 şi 500 de milioane de dolari pe an".

"Nu sunt sigură că o organizaţie a sănătăţii responsabilă de difuzarea unei mari părţi a instrumentelor de comunicare (...) va putea efectua această verificare", a afirmat Marisa Payne. "E ca şi cum ai fi braconier şi paznic în acelaşi timp", a mai spus ea.

Consecinţele pandemiei vor strica "într-un anumit mod", relaţiile între Australia şi China, a estimat ministrul, care spune că se îndoieşte de transparenţa Beijingului. Ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, a declarat că susţine o anchetă independentă, afirmând că Australia a reuşit să limiteze propagarea virusului mergând, în parte, împotriva recomandărilor OMS.

Australia, care numără 6.600 de cazuri de coronavirus şi 70 de morţi de COVID-19, a fost una dintre primele ţări din lume care a interzis intrarea pe teritoriul său a călătorilor care veneau din China, notează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
OMS a ascuns adevarul si in plus a aruncat in spatiul public informatii false despre virus si capacitatile acestuia de raspnadire. Chiar daca se stia ca este foartr periculos, masurile din partea OMS au venit foarte tarziu.
1
0
Se pare ca ceva nu este in regula la aceasta organizatie. Vom vedea ce se va descoperi la ancheta.
2
0
oms este o organizatie terotista,probabil a dezvoltat si virusul covid si la distribuit asa cum a facut si cu ebola de ajunse ca negrii din congo sa fuga ca de Dracu cand vedeau omuletii oms-ului,gripa porcina,ah1n1 boli care apar de niciunde,fara istoric
2
2
AICI OMS ,DESI STIA ASTA ,A TACUT CHIAR A ASCUNS ACEST FAPT,UNDEVA UN SAMBURE DE ADEVAR ARE SI NEBUNUL ALA DE TRUMP. CEI DE LA OMS DESI AU SALARII DE ZECI DE MI DE EURO,JOACA DUPA CINE LE DA MAI MULT. PE CEI DE OMS ,NIMENI NU-I CONTROLEAZA,AU STATUT DE REGI. SE CHELTUIE MILIARDE DE EURO PE TOATE NIMICURILE ,CUM SA FACUT CU PARTICULA LUI DUMNEZEU LA CERN SI SA AJUNS LA UN MARE KKT IN LOC SA FACA SPITALE SI SA INVESTAESCA IN SANATATE. DESI SUNTEM PREA MULTI PE PAMANT,TERRA NU POATE SUSTINE DECAT 3 MILIARDE . NOI DEJA SUNTEM APROPAE 9,NEOFICIAL. DECI ...
3
2
Trump are dreptate, americanii baga cei mai multi bani in OMS, dar la conducereea OMS toti primesc spagi de la chinezi... China e vinovata, a creat virusul in laborator si l-a scapat din cauza incompetentei si a incercat sa musamalizeze totul. E clar ca e un virus artificial intrucat reprezinta o combinatie intre mai multe virusuri letale.
9
4
Care comisie independenta ca in toata lumea s-a imprastiat virusul si fiecare tara prin reprezentatul ei care v-a face parte din comisie are partiprul ei n-o fi comisia dupa marte
5
0
Mai ales controversele cu moartea virusului la 24 de grade, ori cu administrarea ibuprofenului si paracetamolui care s-au dovedit cam neclare, inclusiv la puterea de raspandire care a fost considerata "normala" la inceput. Si mai gasim idei neclare care au indus in eroare autoritatile din lume.
10
0
Foarte bine, sa fie ancheta pentru a stabili adevarul !
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212