REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
15° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

O altă țeapă circulă pe internet: Bani furați prin metoda „Colet fals“

O altă țeapă circulă pe internet: Bani furați prin metoda „Colet fals“

Andreea Vlaicu 22 februarie 2024 | 00:00 6689

De când internetul a devenit o necesitate, iar mulți sunt dependenți de acesta, și fiind una dintre cele mai folosite surse de informare și comunicare, tentativele de fraudă sunt la ordinea zilei. O nouă scamatorie circulă în rândul constănțenilor și nu numai. Victimele sunt contactate printr-un mail, de așa-zisa companie de curierat Fan Curier, și sunt anunțate că un colet trimis de Revolut Bank a ajuns la FANbox și că trebuie preluat. Urmărind pașii, aceștia rămân fără bani în cont.

O alta teapa circula pe internet: Bani furati prin metoda „Colet fals“mail primit

O nouă campanie frauduloasă circulă pe internet. Aceasta este aplicată de un număr alarmant de mare de impostori. După ce au epuizat toate rețelele de socializare, noua scamatorie nu mai este transmisă prin Facebook sau WhatsApp, ci prin... e-mail. Victimele sunt contactate printr-un mail prin care sunt înștiințate că, la FANbox, loker care deservește ca o alternativă a expedierii fizice de către un curier, le așteaptă un colet trimis de Revolut, companie globală neobancă.

O alta teapa circula pe internet: Bani furati prin metoda „Colet fals“

Țeapa a ajuns și în Constanța

O constănțeancă, ținta țepei formulată de „Fan Curier”, a explicat că atunci când deschizi mail-ul, apar toate detaliile expedierii împreună cu un link ce te redirecționează către un cod QR, care trebuie scanat. S-a gândit de mai multe ori înainte să acceseze link-ul și nu a căzut în plasa șarlatanilor care cel mai sigur voiau să îi ia banii din contul bancar. Ce a făcut-o să stea pe gânduri a fost faptul că adresa de livrare a „coletului” era în Techirghiol, ea locuind în Constanța. În aceste cazuri, micile detalii fac diferența. O mică greșeală gramaticală sau de exprimare poate să demaște întreaga rețea frauduloasă.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) ne avertizează constant în privința escrocilor care „vânează” banii munciți de alții.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamna respectiva,avea de primit un card de la revolut,acolo avea codul qr cu care sa ridice cardul de la fan box,nu avea nimic de plata! Nu era nici o înșelătorie,nici o teapa! Dar voi ori verificați informația! Ați sunat la fan curier pentru a va lamuri?
0
1
Care este teapa,de unde știți voi ca ii lua bani din cont?
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369