REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

O angajată a Primăriei Corbu cere excluderea probelor administrate în cursul urmăririi penale

O angajată a Primăriei Corbu cere excluderea probelor administrate în cursul urmăririi penale

Replica API 27 aprilie 2015 | 00:29 282

Trimisă în judecată de procurori pentru delapidare

Trimisă în judecată de procurori pentru delapidare

Raluca Elena Jescu, inspector impozite şi taxe în cadrul Primăriei Corbu, a fost trimisă în judecată de procurori pentru delapidare, în ianuarie anul curent. Numai că aceasta a cerut excluderea probelor administrate în cursul urmăririi penale (ca extrajudiciare), menţionând că actul de sesizare nu este în regulă.

Pe 20 aprilie anul curent, magistraţii Judecătoriei i-au respins cererile, decizând începerea judecăţii. Şi de data aceasta Jescu a depus contestaţie, ce va fi analizată la Tribunalul Constanţa. Potrivit unor surse, povestea este una mai veche. Primarul comunei a depistat, în urmă cu patru ani, o lipsă în încasările administraţiei locale de 50.000.

Evident, a anunţat frauda la poliţie, iar cercetările au condus la Aneta Zbenghea, casieră, la vremea aceea. Imediat, femeia şi-a dat demisia, iar prejudiciul a fost recuperat. Individa a fost condamnată, anul trecut, la trei ani cu suspendare pentru delapidare.

Potrivit unor surse, Zbenghea a spus anchetatorilor că nu doar ea a fost capul răutăţilor şi că a făcut totul împreună cu a sa colegă, Raluca Elena Jescu, ce deţine la ora actuală calitatea de inspector impozite şi taxe în cadrul Primăriei Corbu.

Evident, procurorii au anchetat-o şi pe cea din urmă, constatând faptul că cele două şi-au împărţit „câştigul”. Aşa se face că marţi, 13 ianuarie, inspectorul a fost trimis în judecată pentru delapidare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108