REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

O angajată de la Protecția Copilului a solicitat în instanță dreptul de a-și cunoaște părinții biologici!

O angajată de la Protecția Copilului a solicitat în instanță dreptul de a-și cunoaște părinții biologici!

Replica API 10 iunie 2020 | 00:00 2608

O femeie de la malul mării, angajată în cadrul DGASPC, a solicitat în instanță dreptul de a-și cunoaște părinții biologici, asta după ce a aflat că este adoptată. Autoritatea Națională Pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție București, în calitate de pârât, a depus întâmpinare, prin care a solicitat admiterea cererii reclamantei.

Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, secția I civilă, reclamanta a solicitat în contradictoriu cu Autoritatea Națională Pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție București ca instanța să pronunțe o hotărâre prin care să fie autorizat reclamantei accesul la informațiile aflate în posesia oricărei autorități publice cu privire la identitatea părinților săi firești și a rudelor biologice.

Adoptată în 1977

În fapt, reclamanta susține că este născută la data de 17.10.1975 și cunoaște împrejurarea că a fost adoptată în anul 1977. Instituția care coordonează și supraveghează activitățile de adopție, pârâta din prezenta cauză, în urma verificările pe care le-a întreprins, a confirmat reclamantei că este o persoană adoptată. Reclamanta a arătat că dorește să obțină toate informațiile legate de părinții săi firești (biologici), precum și de adopția sa, de tot trecutul său și istoricul personal până la momentul adopției, întrucât cunoașterea originilor este un drept fundamental.

Autoritatea Națională Pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție București a depus la dosar întâmpinare, prin care a solicitat admiterea acțiunii reclamantei și autorizarea accesului acesteia la informațiile aflate în posesia oricărei autorități publice cu privire la identitatea părinților și a rudelor biologice ale reclamantei, sub rezerva existenței la dosarul cauzei a raportului de consiliere psihologică. Instanța i-a admis cererea.

Precizăm că reclamanta este consilier superior în cadrul DGASPC Constanța.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oricine ar fi in situatia asta ar fi curios sa-si afle trecutul si sa-si cunoasca parintii biologici. Mult noroc va doresc !
0
0
Nu-i mai cauta femeie,ca daca-i gasesti iti vor cere bani imprumut si nu mai scapi de ei.Daca te iubeau te cautau dansii!
0
0
CURAJOASA PERSOANA...DONMUL SA TE AJUTE
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272