REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
23.3° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

O avarie a sistemului de termoficare sistează furnizarea apei calde

O avarie a sistemului de termoficare sistează furnizarea apei calde

Andreea VLAICU 11 iunie 2024 | 13:42 5884

Conductele vechi, corodate, unele având găuri foarte mari, dar care transportă apa caldă către locuințele racordate la sistemul de termoficare din municipiul Constanța continuă să producă pagube și neplăceri și să își arate vârsta.  

O avarie a sistemului de termoficare sisteaza furnizarea apei calde
 
O nouă avarie s-a produs ieri pe rețeaua de transport nereabilitată încă și având în vedere că vanele de izolare de pe magistrale nu asigură etanșeitatea necesară realizării lucrărilor de înlăturare a avariei, s-a impus închiderea vanelor din CET Palas. Prin urmare, până la finalizarea acestor lucrări nu va putea fi asigurată furnizarea apei calde.
 
Pe de altă parte, echipele care lucrează la reabilitarea conductelor rețelei de termoficare, etapa a II-a, vor profita de această avarie și vor executa lucrările de subtraversare a căii ferate din zona Pasajului Cumpenei. Aceasta și pentru că în zonă nu poate fi asigurat provizoratul pentru transportul apei calde.
 
Etapa a II-a a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța vizează înlocuirea a 12,716 km traseu de rețea termică primară, 25,432 km de conducte din magistrala II, conducte vechi/uzate cu izolația termică deteriorată. Noul sistem va fi unul modern cu conducte din oțel, preizolate cu izolație termică din spumă rigidă de poliuretan, protejată la exterior cu manta din polietilenă de mare densitate.
 
Vă cerem scuze pentru disconfortul creat de avariile apărute pe tronsoanele vechi și vă asigurăm că echipele depun toate eforturile pentru rezolvarea acestora și pentru finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor de înlocuire a conductelor. Vom reveni cu informații privind reluarea furnizării apei calde. Vă mulțumim pentru înțelegere.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de peste 40 de ani sunt intreruperi si parametri scazuti la caldura si apa calda si continua nu se stie pana cand
5
0
nu s-au reparat sau inlocuit vanele astea atat de importante de acum 3 ani cand au inceput lucrarile ? de ce nu se pun conducte de material plastic special e adevarat mult mai scumpe cel putin pe cei cativa km critici de maxima importanta ptr retea ptr ca cele de otel se vor coroda inevitabil in cca 10 ani cam asta e viata lor normala spunea un specialist din bucuresti
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018