REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
18.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O bancă importantă din România a fost cumpărată de o rivală

O bancă importantă din România a fost cumpărată de o rivală

Georgiana BOGLEA 9 mai 2024 | 00:00 1107

O nouă bancă din România a fost absorbită de un concurent, ceea ce va duce cumpărătorul în rândul celor mai importante zece instituții de acest gen din țară.

O banca importanta din Romania a fost cumparata de o rivala

Consiliul Concurenței a aprobat recent tranzacția prin care Intesa Sanpaolo Bank are în plan preluarea First Bank, conform anunțului făcut marți de către instituție. Această mutare strategică va aduce schimbări semnificative pe piața bancară din România și va consolida poziția cumpărătorului în cadrul sectorului financiar din țară.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

„Această operațiune ne dublează prezența în România, o țară cu o creștere economică importantă, cu legături puternice cu Italia, și este în linie cu strategia noastră de a profita de oportunități de valoare, menținând în același timp accentul pe creșterea organică si pe stimularea profitabilitatii. Extinderea în România consolidează poziția noastră de bancă solidă în Europa Centrală și de Est și sprijină în mod activ internaționalizarea companiilor italiene”, a declarat Marco Elio Rottigni, șeful Diviziei Bănci Subsidiare Iinternaționale a Intesa Sanpaolo, citat de economedia.

Tranzacția este așteptată să se încheie în prima parte a anului 2024.
Bloomberg a anunțat în luna august că Intesa Sanpaolo SpA este în negocieri pentru a achiziţiona First Bank din România, de la fondul american de investiţii J.C. Flowers

Potrivit Bloomberg, tranzacția se ridică la aproximativ 200 milioane de euro (216 milioane de dolari).

Intesa Sanpaolo SpA, cea mai mare bancă din Italia, are o subsidiară în România, care are active de aproximativ 1,5 miliarde de euro şi peste 60.000 clienţi.

First Bank furnizează o gamă diversificată de produse şi servicii financiare către clienţii de retail, IMM-uri şi mari companii. JC Flowers a achiziţionat First Bank de la Piraeus Bank în 2018. Un an mai târziu, a preluat rivalul mai mic Leumi, care a fost încorporat în brandul First Bank, conform realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468