O baracă de 6 mp, aflată între liniile de cale ferată, a devenit casă pentru oamenii străzii. Video
O baracă de 6 mp, aflată între liniile de cale ferată, a devenit casă pentru oamenii străzii. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestO baracă dezafectată de 6 mp, aflată între șinele de tren, din Poarta 6, a fost transformată, din nou, în locuință de către mai multe persoane fără adăpost, printre care și copii. Spațiul este desprins din filmele horror, iar mizeria care-l înconjoară este un real focar de infecție... Iar CFR pare că nu vede ce se întâmplă în ograda sa!
oameni ai străzii și-au făcut culcuș între șinele de cale ferată
În trecut, Replica de Constanța a semnalat prezența a doi frați care trăiau într-o baracă dezafectată aflată între liniile de cale ferată din Poarta 6, în timp ce oamenii din cartierul social Henri Coandă se lăfăiesc cu zeci de mii de euro, dar care nu își permit să plătească o chirie de 30-40 de lei.
au depozitat în adăpost un loc de domit
Timpul a trecut, baraca a fost eliberată, însă și-a găsit rapid gazdă, devenind loc de refugiu pentru alte persoane fără adăpost, posibil o familie, întrucât aici locuiesc și copii. După cum se vede și-n imagini, oamenii supraviețuiesc în condiții insalubre, într-un mediu care le amenință sănătatea și siguranța.
Focar de infecție...
Gunoaiele nu lipsesc din această zonă, astfel că hainele murdare și mâncarea stricată sunt aruncate la întâmplare, iar ustensilele mizere, folosite pentru a găti, zac aruncate prin iarbă. Toate acestea contribuie la un real focar de infecție.
Desenele graffiti împodobesc pereții, iar saltelele aruncate, pline de mucegai și mizerie, completează imaginea adăpostului improvizat și periculos.
Pe lângă acestea, mai multe sticle goale și urme de incendiu pe pereți sugerează că locul a fost scena unor incidente violente.
Precizăm că zona este administrată de CFR și suntem siguri că situația de aici nu le este necunoscută șefilor companiei.
Video:
Detalii despre situația de anul trecut
Nu este prima dată atunci când Replica de Constanța semnalează această situație, astfel că anul trecut, în plină iarnă și în aceeași zonă, doi bărbați trăiau în aceeași baracă dezafectată, aflată între liniile de cale ferată din Poarta 6, înfruntând cu stoicism frigul de afară, și muncind cu ziua la cine se îndură să le dea ceva de muncă.
„Clădirea este a CFR –ului și ne lasă să stăm aici. Muncesc pe unde mai găsesc. Iarna este foarte frig, mi-au amorțit picioarele. Poliția Locală ne-a lăsat să stăm aici, de vreo lună, două. M-am spălat pe la hotelurile pe la care am mai muncit. Muncesc cu ziua. Fratele meu are 36 de ani, și eu am 40. Sunt din Constanța. Am stat la blocurile de pe Mărțișorului, dar au vândut părinții apartamentul și s-au mutat la bunici la Brăila, la o casă bătrânească, noi am ajuns pe drumuri. La primărie nu am încercat să cerem ajutorul, cei de la CFR ne lasă să stăm aici. Au venit și romi pe aici, au spart geamurile..., ne fură lucrurile când suntem plecați la muncă, dar nu avem ce să facem. Până acum nu am avut buletin, mi-am făcut pe o adresă de pe Negru Vodă. Am mai lucrat în Port pe barje, la descărcat, ba la cărat de lemne, e foarte greu. Nu fumez, nu beau, dar e greu. A fost dat foc înăuntru, încă se văd urmele, nu erau geamuri, am reușit să le astupăm“, ne declara, unul dintre frați, în 2022.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News