REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O candidată la Miss Univers a fost depistată pozitiv la COVID-19 la sosirea în Israel

O candidată la Miss Univers a fost depistată pozitiv la COVID-19 la sosirea în Israel

Replica API 1 decembrie 2021 | 00:00 729

O candidată la Miss Univers, al cărei nume nu a fost dezvăluit, se află în carantină după ce a prezentat un rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19 în timpul controlului efectuat la intrarea în Israel, unde se va desfăşura competiţia, în pofida faptului că ţara şi-a închis graniţele pentru cetăţenii străini în faţa apariţiei variantei Omicron, informează EFE, arată Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

"A trebuit să fie izolată într-un hotel guvernamental în aşteptarea unor examinări suplimentare. Toţi cei care au fost în contact cu ea în timpul călătoriei au fost contactaţi şi au fost, de asemenea, izolaţi", a detaliat organizaţia într-un comunicat.

Evenimentul, care are loc pentru prima dată în Israel, rămâne programat în pofida faptului că, de la miezul nopţii trecute, ţara şi-a închis graniţele pentru turişti timp de două săptămâni pentru a ţine sub control noua variantă de COVID-19 care a alertat întreaga lume.

"Competiţia Miss Univers este supusă unei serii de protocoale şi restricţii stricte asociate COVID-19, în conformitate cu autorităţile israeliene şi cu cele mai bune standarde din industrie", a indicat organizaţia.

Candidata este vaccinată, la fel ca toţi ceilalţi membri ai echipei sale şi a fost testată negativ înainte de a pleca în Israel.

De la începutul pandemiei, Israel a fost una dintre ţările care a adoptat măsuri stricte pentru prevenirea răspândirii virusului pe teritoriul său şi pătrunderea unor variante noi.

Până în prezent, Israelul a detectat două cazuri ale noii variante la doi cetăţeni israelieni care s-au întors din Malawi, respectiv Africa de Sud, notează EFE.

Ministrul israelian al Turismului, Yoel Razvozov, a declarat duminică faptul că ţara sa va găzdui concursul Miss Universe pe 12 decembrie în pofida impunerii de restricţii de călătorie în încercarea de a limita răspândirea noii variante de coronavirus. El a afirmat că participantele la concurs, care se va desfăşura în staţiunea Eilat de la Marea Roşie, vor fi scutite de restricţiile de călătorie, însă vor fi supuse testării PCR la fiecare 48 de ore şi vor trebui să respecte măsurile de precauţie. "Acesta este un eveniment care va fi difuzat în 174 de ţări, un eveniment foarte important, de care Eilat are foarte multă nevoie", le-a spus Razvozov jurnaliştilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468