REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O casă veche de pe Faleza Dunării îl împiedică pe Pandele de la Doraly Mall să-și extindă afacerile

O casă veche de pe Faleza Dunării îl împiedică pe Pandele de la Doraly Mall să-și extindă afacerile

Replica API 20 august 2022 | 22:24 7415

Daniel Pandele, de la Doraly Mall, este cunoscut, nu numai la nivel local, ci și în Brăila, acolo unde a dezvoltat câteva afaceri. Tot la Brăila, vrea să-și extindă business-ul, îpreună cu asociatul său Gheorghe Iaciu. După mall-ul pe care l-au ridicat pe strada Transilvania, cei doi intenționează să pună bazele unui imobil cu mai multe etaje pe Faleza Dunării, pe bulevardul Al. I. Cuza, nr 1, în locul unui imobil vechi, de patrimoniu. De altfel, asta îi și încurcă pe cei doi să-și ducă la bun sfârșit proiectul: Direcția Județeană de Cultură din Brăila și Comisia Zonală a Monumentelor Istorice nu a dat avizul de demolare. Doraly Mall S.R.L. a cerut efectuarea unei expertize tehnice judiciare în domeniul urbanismului şi patrimoniului și a ajuns în instanță, solicitând anularea avizului dat de instituția de cultură, însă judecătorii brăileni i-au respins solicitarea.

Afaceristul Pandele și asociatul său Gheorghe Iaciu intenţionează să deschidă un imobil cu 7 etaje și un restaurant pe bulevardul Cuza din Brăila, pe Faleza Dunării. Vor să demoleze o casă veche din zona de protecţie a centrului vechi al municipiului, însă instituțiile brăilene nu le dau aviz pozitiv.

Gheorghe Iaciu

Direcția Județeană de Cultură Brăila a dat avizul negativ în 2020, pentru demolarea imobilului, fiind inclus în categoria monumentelor istorice. Doraly Mall a contestat actul administrativ, emis în mai 2020. Magistrații au încuviințat cererea firmei deținută de Daniel Pandele și asociatul său, de efectuare a unei expertize tehnice judiciare în domeniul urbanismului şi patrimoniului însă, în final, au respins cererea societății Doraly Mall, de anulare a avizului dat de Direcția de Cultură.

”Respinge ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Doraly Mall S.R.L. în contradictoriu cu pârâtele Direcţia Judeţeană De Cultură Brăila şi Comisia Zonală A Monumentelor Istorice”, se arată în minuta instanței. Dorally Mall a formulat apel, pe 17 august. Însă, dacă magistrații își vor mențin poziția, atunci afaceriștii își vor lua adio de la proiect.

Doraly Mall SRl din Constanța are sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu și este deținută de Daniel Pandele, cu 40 % din acțiuni, și Gheorghe Iaciu, cu 60 % din acțiuni. Cifra de afaceri a societății este de peste 10 milioane de lei. În 2016, profitul a fost de 3 296 744 lei, iar datoriile au fost de peste 6 milioane de lei.

Cei doi mai dețin, printre altele, și SC Impact Developer & Contractor SA, cu cifra de afaceri din proiecte imobiliare de peste 32 de milioane de lei și profit de 65 de milioane de lei și datorii de peste 365 de milioane de lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceti domle ca arata faleza aia vai de steaua ei .. am fost la braila de la ora 23 te da afara de la restaurant , nu ai ce sa faci noaptea acolo.. astia de xome teaza cred ca sunt tot alti machidoni frustrati
0
0
Un gibon m******n p***t si pitic
0
0
Braila inca mai are oameni. Care nu lasa toate scursurile sa le faca varza orasul.
0
0
Machedonul asta imputit ,s-a dus si la Braila !! Sa le dea multa muieeee in loc de autorizatie !!!! Dispari la oi sa le duci cu Bentrly ul al tau!!
0
0
Baiiii omule ce iti trebuie atatea bani?!
0
0
A ajuns gibonul si in Braila???
0
0
Nu se mai satura, copii nu are, nevastasa mare avocat, ce pwla mea faceti cu atatia bani, nu va mai satura Dumnezeu, machidoni oligofreni
0
0
Maimun surat pitik
0
0
Ce i aia istorie? Istoria, arta, cultura nu sunt de nasul acestor inculti paraziti ai societatii...si in Cta sunt o gramada
1
0
Nea Pandele , bre , acolo nu merge ca la Constanta....construiesti unde vrei si te pisi pe ei ! GATA , O PUNEM SI ACOLO .***E UN BLOC INTRE CASE !!!! Nu , nu , acolo merge asa....
0
0
Un parvenit avid dupa bani care ne jupoaie pe cei care avem standuri in Doraly Mall.
1
1
poate dai si tu explicati cum ai dobandit terenul din km 4 5 unde este doraly mall unde deja se simte falimentul, ai trebui sa faci numai saloane de infrumusetare ca si asa stai toata ziua la epilat si pensat
0
0
Nu se mai satura de bani. Pe lumea ailalta nu iei cu tine decat 4 scanduri.
1
0
ce fata de urangutan preistoric are , sa cam terminat de mult cu doraly, urmeaza ,falimentul, ptr ciumpanzeu
0
0
... cu Doraly-ul lui , sopronul acela din tabla unde se vand chinezisme , de ani de zile fenteaza legea prin evaziuni ! Asa s-a si imbogatit !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218