REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O clădire din Piaţa Ovidiu va fi reabilitată. Ce legături are investitorul cu Mazăre şi Schwartzenberg

O clădire din Piaţa Ovidiu va fi reabilitată. Ce legături are investitorul cu Mazăre şi Schwartzenberg

Replica API 14 septembrie 2019 | 08:40 1929

O clădire situată vizavi de Muzeul Național de Istorie și Arheologie din Piața Ovidiu urmează să fie reabilitată. Investitorul a solicitat și a obținut de la Primăria Constanța certificatul de urbanism valabil doi ani de zile pentru reamenajări interioare și modificare fața de imobil existent S+P+7E+M-alimentație publică și locuințe. Societatea care a solicitat certificatul este Oro Invest SRL, controlată de doi greci, unul dintre aceștia apărând în declarația de avere a fostului primar al Constanței Radu Mazăre, după ce acesta din urmă a notat că l-a împrumutat cu fabuloasa sumă de 600.000 de euro.

Este vorba, mai exact, despre clădirea situată în Piața Ovidiu nr. 4-5, respectiv clădirea de sticlă din fața Muzeului Național de Istorie și Arheologie. Clădirea este deținută de SC Oro Invest SRL, cea care a și solicitat certificatul de urbanism. Societatea este controlată de grecul Gioxas Antonios, alături de Ioannis Skantzikas. Acesta a intrat în atenția publică după ce s-a descoperit că fostul primar al constanței Radu Mazăre a notat în declarația de avere că l-a împrumutat cu fabuloasa sumă de 600.000 de euro. Grecul a ajuns și în fața magistraților, într-unul din dosarele fostului edil. Ioannis Skantzikas le-a spus judecătorilor că l-a ajutat pe Elan Schwartzenberg să cumpere un imobil în Ucraina, urmând să primească un comision de 650.000 de euro, însă comisionul respectiv a fost achitat de Radu Mazăre. A relatat că a fost împrumutat de Mazăre Radu în perioada 2002-2003 și că au încheiat un contract de împrumut.

Relaţia dintre Ioannis Skantzikas şi Radu Mazăre era atât de apropiată în 2005, încât primarul Constanţei a fost invitat la nunta din Grecia a grecului cu o mai tânără româncă. Ioannis Skantzikas este implicat în mai multe firme, printre care: Black Sea Suppliers SRL, Blue Beach SRL, Oro Construct SRL, Romexpress Line SRL. Partener fidel de afaceri al grecului este și Gina Hortolomei Moscu, trimisă în judecată de procurori atât în dosarele lui Radu Mazăre, cât și în dosarele lui Nicușor Constantinescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar terenul de langa aceasta cladire.... este... a lui ..NEMINSKI , la mostenit de la stra stra bunicu lu unchisu care era var cu vecinu din fata usei de pe scara de bloc....
1
0
Jos mafia lui Mazare care a distrus Constanta. Jos Ciuma Rosie.
1
0
Trebuie facuta curatenie de urgenta!Aceste iude care viseaza la multi arginti trebuiesc stirpite cu zeci si zeci de ani de inchisoare!Sa le dea 70, 100 de ani de inchisoare si nu 7, 8 din care fac o treime!Mafia din justitie a facut din Constanta o ruina care pute!Vedeti zona Peninsulara si centrul Constantei;arata ca dupa bombardament!
2
0
Sa mi bag limba in anusul lui fagadau pt simplul fapt ca sunt un limbist cumparat ieftin
5
0
Bagane-am plm in fagadau si in toate panaramele de consilieri si in fratii mazare ,constantinesxu si strutinsky.dintre consilieri il amintim si pe Cojocaru
13
2
Cladirea este ridicata din 1996, deci inainte de Mazare. Este foarte bine ca se reabiliteaza in mandatul lui Fagadau, a stat asa 23 de ani. Cat despre comentatorii frustrati de mai jos... la munca, putorilor!
7
18
Inca o dovada in plus ... Constanta este parazitata de clanul Mazare - Fagadau - Strutinski ...
23
3
Reabiliteaza ce nici n-au folosit. Dubios.
5
2
constructia trebuie spanzurat in fata lui Ovidiu. La fel si cei ce vor sa renoveze.
12
1
Black Sea Suppliers? Firma care are program de lucru precum gravidele, pana la 16:30?
5
4
tradatorii de tara si hienele lor trebuie striviti!!!
21
2
trebuia sa fie fosta banca agricola , apoi raiffeisen ,,pentru toti sa stie e veche problema..,
15
1
Se vede pe unde a calcat Mazare nici iarba nu mai creste.Nenorocita,dezgustatoare fiinta.Cum arata Mazare asa arata si orasul asta imputit.Cladirea asta este expresia urateniei in arhitectura.Asa arata fata hada a coruptiei,a prostiei,a incompetentei administratiei locale,a dispretului fata de istoria orasului si a neputintei statului de a opri agresiunea mafiilor locale.Epoca Mazasre-Fagadau,epoca faradelegilor..
49
4
Tot ei ,,mprumut in acte spaga pt mazare tara de spagari nenotociti o sa luati in puscarie banii...
28
1
Ingrozitor oras....racul, broasca si cu stiuca. Nu se poate gasi o armonie in gandire cand nu ai....minte, ci doar foame
29
2
cea mai urata cladire de acolo, si o reabiliteaza tot in stil modern? macar sa o fateteze in stil clasic ca sa se faca o armonizare in Piata Ovidiu
42
1
Tot mazare a castigat alegerile acum 2 ani
31
2
tot mazare conduce ct
32
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218