REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O clădire monument istoric, din Piața Ovidiu, ar trebui reabilitată! Video

O clădire monument istoric, din Piața Ovidiu, ar trebui reabilitată! Video

Valentina CAMARA 30 ianuarie 2023 | 00:00 1959

Centrul Vechi al Constanței a fost uitat de-a lungul vremii. Proprietarii clădirilor istorice situate în această zonă au uitat de responsabilitățile pe care și le-au asumat la un moment dat și au dat bir cu fugiții, lăsând totul în paragină în urma lor.  Aceasta este cazul  unui monument istoric deținut în trecut de  medicul Hector Serafidis. Casa cu același nume este situată pe strada Negru Vodă, numărul 8, și are nevoie de o reabilitare, cât mai curând posibil, pentru ca aceasta să nu devină un pericol pentru constănțeni.

O cladire monument istoric, din Piata Ovidiu, ar trebui reabilitata! VideoCasa Hector Serafidis situată pe strada Negru Vodă numărul 8

Dezvoltarea imobiliară s-a extins în masă în Constanța, însă cu toate acestea centrul orașului a rămas neschimbat de ani de zile, cunoscut fiind pentru clădirile istorice din zonă. Casa Hector Serafidis situată pe strada Negru Vodă, numărul 8, este exemplul clar al frumuseții trecutului pe care îl putem aprecia și în prezent.

O cladire monument istoric, din Piata Ovidiu, ar trebui reabilitata! Video

Cu toate acestea, monumentul istoric se enumeră printre clădirile grecești ale Constanței. Imobilul a fost deținut de Hector Serafidis, medic și scriitor care s-a născut la Constanța. Acesta mai este cunoscut și prin faptul că a scris primul Dicționar Român - Grec în anul 1922.

O cladire monument istoric, din Piata Ovidiu, ar trebui reabilitata! Video

Timpul a trecut și iată că, în prezent imobilul este închiriat. Totodată, nu sunt semne ca proprietarul, ce îl deține în prezent, să recondiționeze monumentul istoric și cu ”ajutorul” chiriașilor balconul stă să cadă. Cu geamul ușii de la intrare spart, chiriașii au improvizat și au fixat în locul lui un placaj.

O cladire monument istoric, din Piata Ovidiu, ar trebui reabilitata! Video

Pe timpul verii, casa Hector Serafidis este acoperită și de vegetație, însă în prezent se observă doar tulpina ce va acoperi în întregime imobilul. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astai afacerea fostului dom primar Mazare,pe care ia facut proprietari,familie Burcin din București, in urma mizeriei,si ilegalitatii aceasta Clădirea va devenin c*rând o ruina,trebuia viduta chiriasilor ce au investit și au făcut ca Clădirea sa stea în picioare,ca monument istoric,au ținut chiriasii atit cit sa ivesteasca ,in special etaj 1 in care balconul sta sa cada ,fără as da interesu presupusii ,proprietari
0
0
Nu mi-a plăcut articolul, întrucât autoarea sa duduia VALENTINA CAMARA, scrie "după ureche", în sensul că habar nu are în ce zonă a Constanței, este situată strada respectivă...Însă, în sine, articolul trage un just semnal de alarmă asupra stării deplorabile în care se găsesc clădiri din patrimoniul arhitectural al Constanței, stare datorată dezinteresului condamnabil al așa zișilor edili constănțeni, dar nu-i era prea greu duduii în cauză să verifice locația respectivă!, chiar dacă afară-i cam friguț!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614