REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O COMPANIE de STAT, cu activitate 0, este CONDUSĂ de un BARMAN constănțean

O COMPANIE de STAT, cu activitate 0, este CONDUSĂ de un BARMAN constănțean

Replica API 6 ianuarie 2021 | 00:23 9880

O companie de stat care ani de zile nu a făcut absolut nimic este condusă de un constănțean, fost barman în Piața Ovidius ajuns ulterior consilier în Ministerul Turismului. Incredibil este faptul că zecile de angajați ai firmei încasează un salariu mediu lunar de aproape 19.500 lei pentru a sta, pur și simplu, degeaba. Informațiile au fost prezentate chiar de către ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui. Constănțeanul de la șefia firmei de stat care nu face nimic a împrumutat Partidul Pro România cu 400.000 de lei, deși din declarația de avere reiese că e mai degrabă sărac lipit.

Centrul Național de Învățământ Turistic (CNIT) funcționează din 2012 în subordinea Ministerului Economiei și a reușit rara performanță, chiar și pentru România, de a nu face absolut nimic timp de 6 ani la rând. CNIT a raportat activitate 0 pe linie în intervalul 2012-2017, în timp ce pentru anul 2018 se laudă cu un curs absolvit de 17 bucătari, iar pentru 2019 cu două cursuri, absolvite de 13 bucătari și 17 cofetari.

Toată această activitate epuizantă a fost asigurată de circa 20 de angajați, cu un salariu mediu lunar uriaș, care a ajuns în 2019 la incredibila sumă de 19.446 lei/persoană.

Una peste alta, CNIT a primit din banii publici numai în 2019 peste 4,6 milioane de lei pentru salariile a celor care pot fi considerați cei mai leneși și inutili bugetari pe care i-a dat vreodată o companie de stat din România.

Șef în Turismul românesc după o carieră de barman în Piața Ovidius și distribuția de vinuri, bere și mezeluri

Potrivit site-ului propriu, CNIT este condusă de un director general (Cristian Petrescu), un director general adjunct (Florentin Cotorobai) și un director economic (Alina Gabriela Stăiculescu).

Florentin Cotorobai

Florentin Cotorobai este din Constanța, fost barman în Piața Ovidius ajuns consilier în aparatul de stat odată ce portofoliul Turismului a fost condus și de politicieni constănțeni.

Cotorobai are 45 de ani și lucrează în conducerea de stat a turismului românesc din ianuarie 2017, interval în care a ajuns și în Consiliul de Administrație al Mamaia SA. În CV-ul de pe site-ul CNIT constănțeanul Cotorobai arată la capitolul experiență profesională vânzarea de vinuri, mezeluri și bere ca distribuitor zonal, în timp ce la studii a trecut Dreptul terminat la universitatea particulară Hyperion din București, în 1999.

Florentin Cotorobai are o situația materială mai degrabă precară, însă asta nu l-a împiedicat să sponsorizeze Partidul Pro România cu o sumă uriașă, de 400.000 de lei. Un pariu pe care l-a pierdut însă, întrucât formațiunea nu a mai intrat în Parlament, iar acum Cotorobai nu mai are cum să obțină funcții la stat prin care să recupereze banii și să-i înapoieze de unde i-a împrumutat.

Singura avere a lui Cotorobai este un apartament în București, cumpărat în 2018. În rest, nu are terenuri, mașini, bijuterii, conturi bancare, ci doar datorii. Directorul de la CNIT are de înapoiat peste 270.000 lei către o bancă și trebuia să dea înapoi în 2020 un împrumut de 400.000 de lei luat de la o oarecare Alina Lazăr.

Banii au mers ca împrumut către Partidul Pro România, se mai arată în declarația de avere a lui Cotorobai, care are ca venituri salariul anual net de 68.179 lei, neverosimil de mic raportat la cifrele reale ale CNIT. În plus, constănțeanul mai încasează o chirie de 19.500 lei de la Jacob Marshall.

Florentin Cotorobai deține Felcott Co SRL din Constanța, o firmă având ca domeniu de activitate restaurantele, cu cifră de afaceri 0 de ani de zile și fără angajați. În plus, Cotorobai este președintele Asociației Training for a New Life.

Ministru Economiei a trimis Corpul de Control: ”Este inacceptabil”

Revenind la CNIT, compania de stat unde angajații sunt plătiți cu 19.500 lei pe lună pentru a nu face absolut nimic, aceasta este verificată acum de Corpul de Control al noului ministru al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui.

”Nu mai trebuie să acceptăm să-și bată cineva joc de banii contribuabililor. CNIT, o companie de stat din subordinea Ministerului Economiei, nu face nimic pe bani mulți. Compania există de mulți ani și ar trebui, în teorie, să se ocupe de cursuri pentru specializarea personalului din turism, cursuri de turism de stat”, declarat Năsui.

Ministrul a prezentat situația financiară a companiei de stat conduse de constănțeannul Cotorobai și spune că situația CNIT este inacceptabilă.

”Iată cam cum arată compania în cifre. Da, citiți bine. Zerourile sunt activitatea pentru ceea ce ar fi trebuit să facă firma de stat. În teorie, trebuia să livreze cursuri. În realitate, din 2012 au organizat un total de 3 cursuri și au format un număr de 47 de persoane. Din 2012. Compania a avut 20 de posturi în 2019, majoritatea de conducere sau administrative. Salariul mediu din companie, un lucru foarte important, este de ~19.500 lei pe lună. Dacă ne uităm la cheltuielile de personal per individ format, în 2019 suma a fost de 155.570 lei per individ. O sumă colosală. Evident, nicio companie privată nu și-ar permite asemenea costuri. Ar fi dat faliment demult, dar la stat există întotdeauna un sac fără fund sau un activ de exploatat ca să eviți falimentul, pe banii contribuabilului. Ieri am trimis corpul de control acolo. Este inacceptabil. Făcând asta, am aflat și că această companie a mai fost în vizorul corpului de control în 2015. Am cerut raportul de control și l-am făcut public pe site-ul ministerului. Îl puteți consulta aici: https://cutt.ly/Bja0Gad. Proprietatea de stat duce la indolență din partea administratorilor vremelnici. Nu au o viziune de termen lung pentru companii sau pentru proprietățile statului, iar bugetul pare un sac etern fără fund", a precizat Năsui.

Claudiu Năsui

"Nu mai bine lăsăm noi banii la oamenii care muncesc în țara asta? Decât să tot acoperim găuri negre și să lăsăm diverse grupuri să paraziteze activele statului? De aceea trebuie să reducem impozitarea muncii în România. Să eliminăm taxarea pe salariul minim, o măsură care ar activa sute de mii de români și ar scoate din sărăcie aproape imediat milioane. Din păcate, vom începe abia din 2022, tot e ceva.

Nu scriu ca să mă plâng, dar nu voi face rabat de la a prezenta adevărul fix așa cum este el. Sunt foarte multe de făcut în minister. Azi încep ziua a 7-a de ministeriat. Vă voi ține la curent cu tot ce găsim și cum procedăm pentru a depăși toate obstacolele”, a mai spus ministrul Năsui.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca a terminat dreptul la universitatea hyperion ce? A uitat lumea cand un fost rector de la ASE ascundea spaga in ghiveci. Mergeti voi la stat ca oricum nici bani de calculatoare n-au.
3
0
bouarul asta pus sef de pesedei este doctor in botezul bauturilor,vermut mamaia vindut drept campari,vodca coka cu 20 gr vodca,250 g gheata si restul cola,whiski si coniac masluit si alte golaneli.e bun de hot!cind il legati???
8
0
...virginele din pmp. astia de se dau curati la lacrima. dnu palazu, care tace chitic acum, ca n-a prins niciun os de ros
6
0
asta a facut psd, ani la rand , astia sunt infiintati din 2012, cate zeci de societati ca ei or mai fi? presa nu e interesata sa spuna adevarul , ne oun doar barfe! batuti pietre, asta merita hotii din psd !
6
2
Trebuie sa elibereze locurile caldute pentru obligatiile lor.Ia sa vedem daca desfiinteaza structura!
4
2
Bine ca nai vazuto si pe printesa cartofilor,pe ce functie a fost cocotata,ca doar singur ai spus mai Nasui ca sunt multi care manaca banii statilui,daca vrei sa fii corect ,fii peste tot la fel,sa vedem si rezultaTE,DE POVESTI SUNTEM SATUI.
8
2
Nu se stie, ca prea face ca voi, chiar daca nu-i ureche at craca nat si cu fa ta stra mba.
5
1
Cate capuse ca asta o fi in tara asta care mananca baniii????
14
2
Ai trimis corpul de control ca sa ce? Sa constate 0 activitate? Asta ai constatat-o deja ! Fapte, Dle Ministru ...Nu jurnal de de activitate...Jurnale pana in clasa 8.a de generala ...apoi doar daca esti scriitor de meserie. Sunteti ministru. Comportati-va ca atare! Daca puteti...
17
3
Ma da e baiat bun.. vrea sa faca dar sistemu e de kkt si nu il lasa . Care il cunosc stiu despre ce vb ! Lasa ma coto ca apa trece.. janes tu!
4
3
De ce sa nu acceptam ?Daca putem....
5
1
Bravo Nasui
5
6
a supt de la toti , la munca efectiva nu pomeni politice date inapoi diminuat!
10
0
costume de protectie cuvid 19 neconforme la spitalul municipal constanta. stela stie luate din porunca psd de la unifarm.
8
5
Ce daca? Securistii nostri ii elimina pe securistii vostri! E foarte bine!
21
6
Nasui fiu de general din securitate, oricum acoperit si el ca sa se pastreze traditia.
9
21
DIRECTOR GEN. CRISTIAN PETRESCU FOST LINGAU PDL-IST. SE GUTURA PE LANGA MADAM NUTZI UDREA, ACUM E BAGAT LA PMP LUI BASE
17
2
Asta a fost la liceul 4 seral. Slab omul
24
4
Hai sa va vad. Ati supt destul de la stat. La munca hahalelelor.
24
4
Inseamna evolutie.Mai cunoastem cazuri in care femei de servici cu mainile mari de cleptomane au fost promovate la munca de birou .Nimic nou sub soare.
28
1
Nasui, asta, seamana cu Mr Bean!!! Cu ghinda aia pe fata! Da cu ratele la banca cum mai stati?
14
26
Ce bagabonteala
23
2
Bai Coto, n-ai avut noroc in dragoste, vad ca nici la bani nu prea tragi. Se stie ca e omul lui Dobre, tradatorul. Daca nu trada partidul care l-a facut mare, era si acum in carti. Asa, ia uite cata lume sufera. Pacat bai Coto, cati bani ai facut la Principal si s-au dus pulli de suflet, ca a vrut fosta sa-si traiasca viata. Sa-ti traiasca baieti!
24
1
Felicitari , dar asta i pestisorul cel mic, hai sa vedem cat rezisti!?
38
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468