REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
14.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

O companie turcă deținută de un ucrainean construiește o fabrică de oțel, în Portul Constanța

O companie turcă deținută de un ucrainean construiește o fabrică de oțel, în Portul Constanța

Andreea POPA 3 aprilie 2024 | 00:00 8747

O companie turcă de investiții, deținută de un ucrainean, a anunțat construirea unei oțelării „aproape de Portul Constanța“, parte a unei investiții de aproape un miliard de euro. Fabrica de oțel va avea emisii reduse de carbon și ar urma să fie pusă în funcțiune la 24-30 de luni de la data obținerii tuturor avizelor necesare. 

O companie turca detinuta de un ucrainean construieste o fabrica de otel, in Portul Constanta Portul Constanța

Compania turcă de investiții Ussuri Capital a anunțat intenția de a construi o oțelărie cu emisii reduse de carbon „aproape de Portul Constanța”, în cadrul unei investiții uriașe de aproape 1 miliard de euro. Informația a fost dezvăluită de Roman Kurashev, managerul companiei, pentru publicația Profit. „Pentru prima etapă CAPEX, de circa 160 de milioane de euro, suntem în faza de dezvoltare și lucrăm atât la structura de capital a tranzacției (capital propriu - datorie, surse de finanțare), cât și la locație. Ținta noastră este să fim aproape de portul Constanța, din cauza aprovizionării cu materii prime (bobine laminate la cald) și a oportunităților de export, dar nu este încă fixată și poate se vor lua în considerare și alte oportunități”, a spus Roman Kurashev. Ulterior, oțelăria de lângă Portul Constanța ar urma să fie pusă în funcțiune în termen de 24-30 de luni de la obținerea autorizațiilor, a precizat managerul companiei turce. 

O companie turca detinuta de un ucrainean construieste o fabrica de otel, in Portul Constanta Roman Kurashev

Fabrica din Constanța va fabrica produse din oțel plat

Investiția vine în contextul în care Uniunea Europeană devine “un loc interesant” în următorii zece ani pentru producția de „oțel verde”, dat fiind mecanismul CBAM (taxa pe carbon introdusă de UE pentru a păstra competitivitatea producătorilor din uniune și a evita relocarea activităților în țări terțe) și alte măsuri de protecție împotriva importurilor de oțel la preț scăzut din țările asiatice, ceea ce va crea un mediu mai bun pentru producătorii locali, a mai afirmat Roman Kurashev pentru sursa citată. Mai mult, România poate profita datorită portului Constanța și pieței interne în creștere, atât pentru produse galvanizate, cât și pentru cele vopsite. Fabrica din România va produce produse din oțel plat. 

O companie turca detinuta de un ucrainean construieste o fabrica de otel, in Portul Constanta Portul Constanţa

În luna martie, compania a finalizat un studiu de fezabilitate preliminar și în prezent desfășoară activități de due diligence cu privire la parcelele de teren care ar putea fi folosite pentru unitatea de producție. Proiectul este realizat de la zero și presupune instalarea unui cuptor cu arc electric. În procesul de producție vor fi utilizate deșeuri locale și se preconizează că uzina va fi finalizată în 2027-2030. 

Cheltuielile de capital pentru prima etapă sunt estimate la 160 de milioane de euro, iar pentru cea de-a doua etapă, la 700-800 de milioane de euro. Potrivit previziunilor, în doi ani de la punerea în funcțiune a fazei 1, veniturile companiei vor ajunge la 324 de milioane de euro.

O companie turca detinuta de un ucrainean construieste o fabrica de otel, in Portul Constanta

Cine este ucraineanul din spatele companiei turce Ussuri Capital

Ussuri Capital este o firmă de investiții axată pe proiecte de dezvoltare în industria siderurgică care utilizează tehnologii ecologice, fondată de Roman Kurashev, anterior cu funcții de conducere în afaceri B2B, precum Kovalska Industrial Group (Ucraina), unde a ocupat funcția de director comercial. Din 2006 până în 2021 a deținut diverse roluri de strategie și comerciale senior la Metinvest Holding, unul dintre cei mai mari producători de oțel și furnizori de peleți din Europa. 

A fost co-fondator/investitor și director neexecutiv al Grupului Kovlar (2016-2022), cel mai mare furnizor ucrainean de soluții de protecție împotriva incendiilor, și director general și, ulterior, membru al consiliului de administrație și director neexecutiv al Centrului de Construcții din Oțel din Ucraina (2013-2021) .  
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vă face o pluă, Constanța oraș siderurgic, ce nu s-a dus în orașele cu tradiție care nici măcar nu sunt prea departe de Constanța, asta e mangla, să vedem ce va răsări acolo
1
1
E vrăjeala. Vrea careva să și vândă terenul la preț ridicat și plătește o știre fake.
6
2
daca ucraineanul reuseste o astfel de investitie atunci toate ajutoarele acordate refugiatilor de razboi se vor intoarce inzecit in tara, spre oftica jegurilor rusofile, fanii criminalului de la Kremlin. iar asta cu ciorba de sub mine, sa-i toarne posirca pe gat patronului lui. si btw, moooooie putinistilor.
5
5
Daca n ar exista analfabetii aia tu ai muri de foame ca nu esti in stare sa ti faci o cirba. Pe mine unu, nu m ar deranja un om care nu tie sa scrie, atata timp cat nu iti deranjeaza iata, nu vad o problema, ar trebui sa va canalizati atentia catre cei de la ciolan, ei decid viata noastra zilnica. Aia trebuiesc paruiti. Mama ta de porc, probabic scoafa nu a stiut sa te educe
2
3
Poza mai noua de 2002 nu gaseai si tu...
3
1
Bravo! Uite că se poate și la Cta
6
2
E veste bună.
8
1
In totalitate am dreptate!!! Vezi exemplul : CLUJ-Napoca ; CRAIOVA ; BRASOV; TIMISOARA;ARAD; IASI; PITESTI (si alte orase ale Romaniei), in care s-au implicat cu toate fortele , Primaria si Prefectura Judetului, Oamenii de Afaceri , Camera de Comert Judeteana, etc.etc, in asa fel ca investitorii straini (strategici) sa fie adusi si investitia sa se faca ! In orasul Constanta si Judetul cu acelasi nume, sunt cele mai putine investitii strategice, adevarate din Romania! De ce!? Ce a facut PAstaie pentru Constanta!? A demontat tramvaiul si calea de rulare aferenta! Si a adus brazilience sa danseze samba! Si palmieri! Pui si cozonaci pentru pensionari! A distrus o mare parte a singurului parc adevarat al Constantei , cu cazemata de tip mall (City Park)! Altceva!? In afara de SNC nu mai avem nimic cu adevarat industrial in oraselul Constanta! Turism de 2-3 luni pe an! Noroc cu marinarii si cei care lucreaza afara!
15
0
In mare ai dreptate.faza cu pastaie si spaga este un pic exagerata. Niciun primar nu a avut un cuvant de spus in portul Cta. N are nicio treaba
0
4
sa dus vremea cind le vindeau romani, rulmenti la turci! au fabrici noi, construite de japonezi, nemti. materialele plate( table, profile ambutisate/trase la rece), dar si tevi sint prezente in romania din primele saptamini ale anului. de ce nu a facut becali, tiriac, sau alti romani care au bani( nu facem acum analiza, cum i-au facut). am inteles de la strini, ca ii injurau pe ai de la ei, nu ptr ca au bani, ci ca nu fac afaceri, sale dea si lor de munca. imi dau seama ce gindesc strainii despre noi: un popor de timpiti.
10
0
Foarte bine! Sa faca locuri de munca! Acolo este nevoie de ingineri, lacatusi, sudori, electricieni, electronisti, it-isti, femei de serviciu, soferi, stivuitoristi, macaragii! Las-o naibii de poluare! Dar la Anvers, Hamburg, Yokohama, Baltimore- nu este poluare!? La Cluj, unde sunt 5 parcuri industriale, nu este poluare! Salariile babane nu sunt in horeca (si alea din ciubucuri) , salariile bune vin din Oil&Gas, Power, Electricity, Nuclear, Industry! Sa dea Dumnezeu ca ucraineanul sa faca fabrica! Au vrut si austriecii acum multi ani in urma sa faca o fabrica, dar se spune ca Pastaie a vrut spaga! Poate viitorul Primar al Constantei, va fi deschis la minte si va da toate autorizatiile de care are aceasta investitie nevoie! Succes!
16
3
statul,firmele romanesti numai sunt instare sa faca mai nimic in tara, banii ies ,imprumutati pe zeci de ani cu dobanzi umflate asta i economia romaneasca, se spala banul public al tarii la politic pana se fac averi colosale ,se justifica sau nu, afacerile merg la unii destepti, alesii neamului,si nu numai!
10
0
sa polueze constanta .de ce nu o face in afara orasului....
3
10
s-au activat chelnerii și femeile de serviciu din Horeca, cum li se vor polua speluncile și camerele soioase in care îi cazează pe așa-zișii turiști din IL, TR,CL. Județul asta mai are și ingineri constructori, proiectanți și alți specialisti ce produc plus valoare pentru tara și societate, nu doar analfabeții din Horeca și invartitorii de chei de pe marginea drumurilor in agățarea fraierilor.
22
0
Serviciile de informatii dorm. Statul ca un colos adormit cu picioare de lut se uita pasiv cum este ruinat de astfel de asa zise afaceri. S-a vandut toata avutia tarii la bucata fara a se tine cont de consecinte si uite asa au fost ruinate industria aluminiului si cea a sarmei care au ajuns pe mana rusilor la fel ca si rafinaria Rompetrol de la capul Midia care foarte probabil este dependenta de petrolul rusesc si care este din ce in ce mai bolnava si macinata de incendii si explozii.
10
4
parca a mai fost proprus sa se faca o otelarie intre Agigea si CONSTANTA INAINTE DE 2000 si a fost refuzt de populatie.
8
1
Turci a făcut multe afaceri în Constanța
2
5
Pun pariu că nu o sa fie prea mulți angajați r*mâni.
9
2
Si cu poluarea cum ramane?
9
4
Firma turcească cu patron ucrainean?! Nu mai ai loc de ei...fraierii la razboi, bastanii la ciupeala... fi-mi-ar scarba!
14
9
Insula din portul Constanta.E zona liberă,nu plătești taxe deimport-export.
18
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166