REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O comună bagă 400.000 de lei în utilaje de deszăpezire… în luna mai!

O comună bagă 400.000 de lei în utilaje de deszăpezire… în luna mai!

Replica API 20 mai 2020 | 00:48 3670

Omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie. Cam aşa sună un celebru proverb românesc care se potriveşte şi în cazul comunei Pantelimon din judeţul Constanţa. Deşi nu a sosit nici măcar vara, unii deja se pregătesc să achiziţioneze utilaje pentru deszăpezire. Lamă de zăpadă cu înclinare hidraulică şi freză de zăpadă sunt doar câteva elemente ce compun un tablou friguros într-o zi călduroasă în judeţul Constanţa. Preţul? Undeva peste 83.000 de euro. Un alt element important este reprezentat de asfaltarea drumurilor, care costă undeva peste 1 milion de euro. Totul se întâmplă într-un an tragic pentru economia românească din cauza pandemiei de coronavirus.

Utilaje de deszăpezire achiziţionate în luna mai

Despre ce este vorba? „Furnizare buldoexcavator și accesorii (perie curățare stradală cu bazin colector, lamă de zăpadă cu înclinare hidraulică, freză de zăpadă, tocătoare de vegetație, sistem de cuplare rapidă acționare mecanică) în cadrul proiectului "Achiziție utilaje specifice întreținere drumuri locale în comuna Pantelimon, județul Constanţa".

Ce conţine mai exact achiziţia?

“Furnizare buldoexcavator și accesorii (perie curățare stradală cu bazin colector, lamă de zăpadă cu înclinare hidraulică, freză de zăpadă, tocătoare de vegetație, sistem de cuplare rapidă acționare mecanică) în cadrul proiectului "Achiziție utilaje specifice întreținere drumuri locale în comuna Pantelimon, județul Constanta". Vor fi furnizate / montate / puse în funcțiune următoarele produsele, cu caracteristicile tehnice precizate în caietului de sarcini: Buldoexcavator – 1 buc; Perie curățare stradala cu bazin colector – 1 buc; Lamă de zăpadă cu înclinare hidraulică – 1 buc; Freză de zăpadă – 1 buc; Tocătoare de vegetație – 1 buc; Sistem de cuplare rapidă acționare mecanică – 1 buc”.

Valoarea totală a contractului este de 405.289.5 de lei, adică mai mult de 83.000 de euro.

Proiectare si execuţie lucrări de drumuri în localităţile Nistoreşti şi Călugăreni, comuna Pantelimon, judeţul Constanţa

Un alt proiect început de comuna Pantelimon din judeţul Constanţa vizează reabilitarea străzilor din localităţile Nistoreşti şi Călugăreni din comuna Pantelimon.“Contractul vizează prestarea unor servicii de proiectare și executarea unor lucrări de reabilitare străzi în localităţile Nistoreşti şi Călugareni, comuna Pantelimon, judeţul Constanţa, mai precis a unui număr de 16 străzi cu o lungime totală de 7.739,50 ml, ce se desfăşoară pe teritoriul administrativ al comunei Pantelimon, defalcate pe fiecare localitate componentă, dupa cum urmează: 1. Localitatea (sat) Nistoreşti – 3.990,00 ml (9 strazi) 2. Localitatea (sat) Calugăreni – 3.749,50 ml (7 strazi) Elaborarea documentaţiei de proiectare ce face obiectul contractului se va realiza pe baza Documentaţiei pentru Aprobarea Lucrărilor de Intervenţie nr. 530/ 2015 - actualizare 2017 (D.A.L.I.) întocmite de către SC Vladia Prest SRL. Lucrările aferente acestui obiectiv constau în principal în realizarea următoarelor categorii de lucrări: 1. Lucrări de reabilitare a structurii rutiere existente 2. Lucrări de realizare rigole (pământ şi beton) 3. Lucrări de realizare podeţe 4. Lucrări de semnalizare rutieră orizontală şi verticală”.

Contractul nu a fost încă atribuit unei firme câştigătoare

Valoarea totală a proiectului este de 5.415.336 de lei, adică 1.133.308 de euro.

Primarul comunei Pantelimon, Costel Armășescu, a confirmat achiziţia utilajelor pentru deszăpezire, dar nu a oferit mai multe detalii.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
frate, e greu sa fii jurnalist in ziua de azi. e greu sa intelegi ca e un proiect european si nu se puteau lua masti sau manusi cu acei bani. in fine, gandim altadata
4
0
urmeaza achizitii rachete spatiale pt . programul marte 2025,elon musk deja a fost contactat de primarul din pantelimon
4
1
Vai de capul vostru jurnalisti facuti pe marginea drumului... de cand buldoexcavatorul este utilaj de dezapezit?Da..are si accesorii pentru zapada..inseamna ca poate fi folosit si iarna...dar in rest este un utilaj multifunctional...bun tot anul... si zice ca e luat prin proiect..deci probabil e finantare europeana..care e problema voastra? cum o dai nu e bine...ca nu face, de ce u face..ca face , de ce face.. fiti dracu profesionisti ..lasati barfa de 2 lei
5
0
Unde-i curtea de conturi,jdemiile de Organe de asa zis control???? Cien semneaza actele,ala sa-l ia DNAul,caci vad tupeul pesedist Nu are margini!
2
2
vara sanie, un proverb de care nu mai se prea tine cont, e o investitie buna!
5
1
Un primar care are vederea lunga in timp. Probabil a vazut o iarna grea care sta sa vina.
9
1
E logic, achizitiile nu s-au finalizat, pana apar contestatiile si pana se solutioneaza vine iarna. Eu as zice ca nu e nimic gresit, altii poate gandesc altfel
8
2
Da, intradevar fata comunei Pantelimon s-a schimbat, strazi asfaltate, canalizare, apa curenta. daca se va reusi sa se atraga si un investitor sa-si deschida o afacere mai mare sa dea de lucru unor persoane ar fi si mai bine sa stai acolo.
4
2
Costel faci prosti , eu vin sati dau foc la casa si la tot ce ai pew acolo , sa sti , nu glumesc
1
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614