REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O CONSTĂNȚEANCĂ a păcălit un cetățean STRĂIN să-i TRIMITĂ 100.000 de euro!

O CONSTĂNȚEANCĂ a păcălit un cetățean STRĂIN să-i TRIMITĂ 100.000 de euro!

Replica API 14 noiembrie 2021 | 22:33 56139

Georgiana B., în vârstă de 31 de ani, a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (3 acte materiale). Aceasta s-a împrietenit cu un cetățean străin, german, pe care, în timp, l-a păcălit să-i trimită bani. Ba că are nevoie pentru probleme de sănătate, pentru un apartament etc. Cert este că omul i-a trimis 100.000 de euro. Când s-a simțit înșelat a depus plângere însă apoi, surpriză! S-a împăcat cu persoana vătămată.

foto cu rol ilustrativ, sursa: știrileprotv.ro

Femeia este acuzată că, prin prezentarea unor scenarii nereale legate de starea de sănătate și situația materială a sa și a membrilor familiei, a indus și menținut în eroare persoana vătămată Matthias K., (cu care se împrietenise și, probabil, promitea o relație amoroasă) cu scopul de a obține diferite sume de bani, determinând, prin această modalitate, persoana vătămată să îi transfere prin virament bancar suma totală de aproximativ 96.050 euro. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au dispus încetarea procesului penal împotriva Georgianei B. după ce persoana vătămată s-a împăcat cu inculpata, fiind recuperată şi o parte din prejudiciu, mai exact 44.050,93 de euro. Sentinţa a fost comunicată pe 5 noiembrie şi nu este definitivă.

În primă instanţă, inculpata a determinat persoana vătămată să-i remită suma totală de 29.400 euro, sub pretextul că îi este necesară pentru reluarea cursurilor de asistentă medicală, precum și pentru plata unei intervenții chirurgicale pentru tatăl său care nu deține asigurare medicală. Pentru a convinge persoana vătămată că a reluat cursurile școlii de asistente medicale, inculpata s-a folosit de un articol de presă pe care l-a editat susținând că este o fotografie reală realizată în timp ce frecventa cursurile.

Victima i-a trimis bani pentru a cumpăra un apartament

Al doilea act material l-a constituit remiterea sumei de 69.750 sub pretextul că familia sa nu are o locuință ca urmare a unei presupuse executări silite cauzată de lipsa resurselor financiare ca urmare a operației suferite de tatăl său. De asemenea, pentru a menține în eroare persoana vătămată, inculpata i-a comunicat că a achiziționat un apartament în mun. Bucureşti. Ultima tranşă de bani cerută de inculpată a fost cerută sub pretextul că suma îi este necesară pentru plata unui tratament mamei sale care a fost diagnosticată cu leucemie. Pentru menținerea în eroare a persoanei vătămate, inculpata a transmis acesteia fotografii și înregistrări video dintr-o unitate sanitară, lăsând impresia că se află împreună cu mama sa. De asemenea, aceasta a motivat solicitarea sumei de bani, pentru efectuarea unor investigații medicale pentru sine, arătând, în mod mincinos, că in cauza stresului suferit are probleme medicale la un implant mamar, fiind necesare controale medicale în acest sens.

Ce a spus instanţa

La dosarul cauzei s-a depus un încris autentic ce atestă existența împăcării persoanei vătămate cu inculpata cu privire la infracțiunea dedusă judecății. Astfel, instanţa a dispus încetarea procesului penal faţă de Georgiana B. privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (3 acte materiale).

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prin ce o fi trecut sarmana fata pt a obtine retragerea plangerii hahaha. Un sfincter rupt e un "pain in the ass"
0
0
Anastasia Tanase Este cumva aceiasi Anastasia....fica bossului unei Institutii de Stat din Constanta....???fosta iubita a fiului lui R.M ...
1
0
Si care e problema?
0
3
hmmm cine o fi aceasta Georgiana B ?
1
0
cum reusesc astia nu stiu
0
0
In casele de produs din roumania
1
3
..........
1
1
Anastasia tanase este o masina de tocat banii. Ai exagerat putin cel de mai jos cu suma aia scrisa, adevarul este ca doar 400000 e a cheltuit cu ea
1
0
Diferenta de 53mii de euro nerecuperata a fost jucata de kocalar la pacanele !
6
1
muerta zynghaner care e peshty
4
3
Aceeasi metoda o practica si ciorumbel de Navodari CT 15 SEV . La el mai este in plus , constringere prin santaj !
8
3
cea mai veche meserie din lume produce bani!
18
0
Anastasia tanase la facut de 900000 euro pe Robert Niculae !
14
0
Pestele nu ea
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108