REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

O CONTABILĂ a GOLIT CONTURILE FIRMEI la care lucra

O CONTABILĂ a GOLIT CONTURILE FIRMEI la care lucra

Replica API 5 decembrie 2020 | 14:29 22877

O contabilă angajată la o firmă de agenturare nave a sustras din conturile firmei SC Barwil Star Agencies suma de circa 3.765.142,5 lei, sume pe care le-a ridicat personal. În primă fază, femeia nu a recunoscut fapta, a fost trimisă în judecată și condamnată, de instanța de fond, în regim de detenție. Acum se judecă apelul.

În cuprinsul plângerii penale, s-a învederat împrejurarea că, ulterior datei la care inculpata Sanda Frățilă, angajată în funcția de contabil, și-a încetat prin demisie raporturile de serviciu cu SC Barwil Star Agencies, s-a constatat existența unor însemnate debite neachitate către furnizori, context în care, procedându-se la verificarea documentelor de evidență contabilă întocmite de către sus-numita în perioada în care a exercitat atribuțiile de serviciu specifice funcției de contabil, precum și la compararea sumelor de bani înscrise în respectivele documente cu extrasele de cont și registrul de casă, s-a stabilit faptul că inculpata și-a însușit în mod fraudulos din patrimoniul societății sume de bani. Ulterior, reprezentanții persoanei juridice vătămate au înaintat organelor de urmărire penală, în completarea plângerii penale formulate, un material conținând rezultatul verificărilor interne suplimentare efectuate cu privire la activitatea desfășurată de către inculpată, în calitate de contabil, interval de timp în care aceasta și-ar fi însușit în mod fraudulos din patrimoniul societății sumele de 471.805 euro, 251.600 dolari SUA și 428.800 lei.

A sustras circa 3.765.142,5 lei

Mai exact, aceasta a luat banii direct din conturile în lei și dolari, reprezentând echivalentul a circa 3.765.142,5 lei, sume pe care le-a ridicat personal în numerar din respectivele conturi, fără a le înregistra în casierie, și pe care nu le-a introdus ulterior în circuitul de încasări și plăți al societății, sens în care a utilizat mai multe manopere frauduloase, destinate disimulării activității infracționale și creării unei aparente concordanțe cu extrasele de cont, constând, pe de o parte, în neevidențierea completă a unora dintre respectivele sume de bani în documentele contabile ale societății, precum și, pe de altă parte, în efectuarea unor înregistrări contabile necorespunzătoare, incorecte sau fictive, fără a avea la bază vreun document justificativ.

A fost trimisă în judecată, iar instanța de fond a condamnat-o la 3 ani și 6 luni în regim de detenție. Acum se judecă apelul, termenul fiind fixat pentru data de 9.12.2020.

Despre firmă

Societatea a fost înființată în anul 1994. Calitatea de asociat unic este deținută de către o persoană din Norvegia. Firma a desfășurat, în principal, activitate de agenturare a navelor, care a constat în reprezentarea armatorilor străini în fața autorităților române, precum și în prestarea unor diferite servicii pentru navele staționate în porturile constănțene și pentru personalul acestora, respectivele servicii presupunând inclusiv punerea la dispoziție a unor sume de bani în lei, destinate achitării cheltuielilor curente, și în valută, destinate plății salariilor personalului navigant.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rapoartele pt Norvegia le trimitea MK , colega i le dadea lui pt ca serviciul Conta nu avea email , corespondenta o facea MK ,nu ma intereseaza daca ma credeti . Eu va spun cum stateau lucrurile. Contabilitatii i-a fost creat email si linie directa de comunicare cu partenerii abia la vreo 5 luni dupa demisia colegei.
1
0
Este imposibil sa furi 4 miloane din conturile firmei avand asociat din norvegia!oare cine facea rapoarte externe!intreb si eu? Nu cumva m k care era general manager al firmei!sau bagani banii in contu lui?
8
0
Exact. Repet , nu este vorba despre incompetenta in acest caz, este mult mai grav, dar nu pot demonstra ca au luat spaga pt acest dosar. Nu mai visati frumos, in Romanika poti intra lejer in inchisoare nevinovat.
5
0
Sa faci rau este usor sa faci bine este mai greu
4
0
Este prea tirziu. Este unde este altii se distreaza pe seama ei si uite asa tr viata.
4
0
Fan, am fost chemat ca martor, am spus si nu a ajutat la nimic. Justitia noastra este extrem de corupta , cel putin in acest caz. Nu mai ajuta la nimic sa spun acum , aici. Astept caile legale, le astept cu nerabdare . Daca a fi fost dupa mine , nu se ajungea aici si adevaratii vinovati ar fi fost de mult legati.....Nicio grija , sint cu ochii pe ei. Le doresc tot raul din lume .
3
0
Daca ai lucrat acolo spune mai multe poate aude cine trebuie
2
0
pt curiosi : Mesut Kafali,MERMAID OVERSEAS UK LTD. paradis fiscal gen. Dar justitia din Romania este prea corupta sa vada asta....
5
1
am lucrat pt firma respectiva , vreau sa stiu de ce seful contabil Ismail nu este mentionat alaturi de Mesut Kafali ,general manager al firmei respective . Hai sa vedem cine si ce proprietati are si pe unde, si cu ce bani facute.
6
0
Daca a facut inregistrari fictive sau incorecte in contabilitate atunci bilanturile si balantale cum au fost bune?Cum a platit firma tv pe profit?Cum sa nu faci plati catre furnizori sau sa dea bani pt plata personalului navigant si sa ii bage in buzunar?Altii se distreaza pe seama ei,beau sampanie si ea plateste.Este cusuta cu parama nu cu ata
6
0
Avea mai multi contabili si contabil sef
7
0
foarte bine
0
1
cand patronul fura la greu,in mod legal,mana dreapta,contabilul,incearca si el acelasi lucru,..dar nu e legal...morala Niciodata sa nu furi de la hoti,mai ales de la cei cu gulere albe...,pt ce risca el sunt nopti albe,e stredat,si vine neica nimeni si fura,culmea,fura din furaciunile lui,pt care el risca cu libertatea,..va fi neinduplecat,...morala,furati de la oamenii cinstiti,ca politicienii...,nu riscati nimic
1
1
NU AVEM APA APA CALDA SI CALDURA IN MIJLOCUL IERNII - TOATA ZONA CASA CASATORIILOR ARE APA SI CALDURA CU PORTIA 2 ZILE DA 2 NU! NU MAI SUPORT
0
2
a lucrat sau inca lucreaza la PGS ?
2
0
Acum unde mai lucreaza aceasta individa ?
3
0
Cand hoti fura de la hoti.
2
2
Pare cusuta cu ata alba: a furat aproape dublul cifrei de afaceri al firmei?
12
1
Face un an jumate si ramane cu un milion de e
12
4
inseamna ca firma avea o cifra de afaceri-f mare-firma nu avea mai multi angajati care sa se ocupe de contabilitate-control ....a lasat-o pe doamna sa faca ce a vrut ?sau a fost pusa sa faca in avantajul cuiva...
13
1
de4ci femeia asta a furat 37 de miliarde si a luat 3 ani? sa mai zica cineva ca romania nu este ca in matrix
13
5
Solvabila tare firma asta. Management de top
13
3
Fata desteapta...
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218