REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O controloare de la RATC susține că s-a trezit băgată în comisia de disciplină nevinovată

O controloare de la RATC susține că s-a trezit băgată în comisia de disciplină nevinovată

Replica API 28 aprilie 2016 | 00:14 171

„Să se facă dreptate!”

„Să se facă dreptate!”

Liliana Antonescu

O angajată a firmei Clean Control susține că s-a trezit ancorată într-o situație neplăcută chiar dacă nu are nici o vină. Este vorba despre Liliana Antonescu, controloare pe autobuzele RATC, care a ajuns subiectul comisiei de disciplină în urma unui incident petrecut în autobuzul 102 N, vineri, 22 aprilie anul curent. Potrivit acesteia, nici măcar nu s-a implicat în discuție, dar a picat țap ispășitor doar pentru că avea ecusonul la vedere.

Un conflict spontan a izbucnit în autobuzul 102 N, vineri, 22 aprilie, când două controloare verificau legalitatea cu care constănțenii călătoreau. În momentul în care o fată de 16 ani a fost depistată fără bilet, călătorii au sărit în apărarea ei, precizând că în spatele mijlocului de transport în comun se află mai multe persoane de etnie romă, pe care nu le controlează nimeni. S-a lăsat cu schimb de replici și jigniri, călătorii dând vina pe cele două controloare, acuzându-le că i-au înjurat de mamă. Cele întâmplate au fost relatate în cotidianul Replica de Constanța, cu mențiunea că una dintre controloare era poseseoarea legitimației cu numărul 1023. În urma evenimentului, cele două angajate ale Clean Control, Liliana Antonescu și Valerica Dumitrache au fost băgate în comisia de disciplină, urmând ca joi, 27 aprilie anul curent, să se ia o decizie în ceea ce le privește. Numai că, potrivit Lilianei Antonescu, lucrurile au stat cu totul altfel și acum are de suferit fără motiv. "Controlam pe cineva și îi explicam că poate prin sms să achite. Atunci am auzit discuții în fața autobuzului. Se certau. Un băiat striga la călători să nu arate biletele, iar celălalt jignea. Acolo se afla și colega mea. Eu, discutând cu persoana pe care o controlam, nu am dat importanță. Am zis că, na, s-au enervat. Dar cearta a continuat și eu m-am îndreptat spre partea aceea a autobuzului. După care am coborât. Asta a fost tot. Dar aveam legitimația la gât și am picat țap ispășitor", a declarat, pentru "Replica", Liliana Antonescu. De 10 ani de când lucrează în cadrul firmei, femeia susține că nu a avut niciodată probleme și a vorbit frumos cu toți călătorii. Tot ceea ce vrea acum este să se facă dreptate. Problema este că, potrivit informațiilor noastre, nici colega ei, Valerica Dumitrache, nu recunoaște că a fost implicată în ceartă, motiv pentru care dorește ca persoanele care au asistat la scenă să relateze adevărul. "Nu vreau decât să se facă dreptate. Atât. Sunt femeie în vârstă, am suferit două comoții cerebrale, am și alte probleme, credeți-mă că asta îmi mai lipsea. Niciodată nu am avut probleme, nu sunt genul să mă cert. Eu am auzit că și colega se certa, dar vă spun că eram în cealaltă parte de autobuz. Să se facă dreptate. Cei care au asistat la conflict să specifice exact cu cine s-a certat, cu cine s-a jignit. Dar, vedeți cum este. Cel care tace și își vede de treaba lui pică vinovat. În acel conflict nu am fost implicată!", a conchis femeia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108