REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O cunoscută firmă din Constanţa se ocupă de agenturarea navelor Gărzii de Coastă

O cunoscută firmă din Constanţa se ocupă de agenturarea navelor Gărzii de Coastă

Replica API 5 mai 2018 | 00:08 650

Contracte de două milioane de euro

Contracte de două milioane de euro

Garda de Coastă și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au angajat o cunoscută firmă, pentru servicii de agenturare a navelor. Unul din contracte este împărțit cu o firmă din Valu lui Traian care are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor.

Garda de Coastă a atribuit pe 23 aprilie un contract privind ”agenturarea navelor aparținând Poliției de Frontieră Române pe durata deplasării și desfășurării misiunilor internaționale în Marea Neagră și Marea Mediterană”. Valoarea acordului valabil pentru anul în curs este de 6.648.963,8 lei, fără TVA, bani vare vor fi împărțiți de Dynalog Logistic SRL Constanța și Midmar Star SRL din Valu lui Traian. Câteva zile mai târziu, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a atribuit un contract similar, pentru ”servicii de agenturare a navei maritime de patrulare și intervenție tip CPV a Poliției de Frontieră Române pe durata executării și desfășurării misiunii internaționale în Marea Mediterană”.

Hrana și apa pentru migranții descoperiți în misiuni, incluse în preț

Potrivit contractului, ”serviciile de agenturare presupun următoarele activități: 1. Asigurarea alimentării cu motorină; 2. Asigurarea alimentării cu benzină fără Pb; 3. Asigurarea alimentării cu ulei 15W40; 4. Comision agenturare; 5. Cheltuieli portuare; 6. Echipamente suplimentare; 7. Costuri de subzistență migranți (hrană și apă); 8. Achiziții obiecte de inventar și piese de schimb, consumabile; 9. Echipament de protecție și siguranță; 10. Mentenanța preventivă și corectivă (necesare și realizabile în timpul misiunii); 11. Cheltuieli privind comunicațiile”. Și acest contract a fost oferit Dynalog Logisctic SRL, care va încasa în acest caz 1.300.030,8 lei, fără TVA. În total, cu tot cu TVA, cele două contracte de agenturare ale navelor României care vor patrula în Marea Mediterană costă două milioane de euro.

Cultivă cereale și agenturează nave

Midmar Star SRL, firma din Valu lui Traian angajată pentru agenturarea navelor Gărzii de Coastă a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 1.693.517 lei și un profit net de 511.971 lei, cu 11 angajați, dar și datorii totale de 730.606 lei. Firma angajată de Garda de Coastă să-i agentureze navele are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase.

Principala beneficiară a banilor, Dynalog Logistic SRL, are ca domeniu de activitate serviciile aneze transporturilor pe apă și a raportat în 2016 o cifră de afaceri de 3.959.985 lei și un profit net de 292.852, cu cinci angajați, precum și datorii totale de 2.137.270 lei. Firma primește cu regularitate astfel de contracte de la Garda de Coastă, înțelegeri care i-au adus în conturi, în ultimii ani, aproape trei milioane de euro.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O caracatita a securitatii ei salveaza emigranti pe cheltuiala statului roman care de fapt ei sant niste anonimi in tarile respective adica europeni de mina a doua ei apara ei salveaza si cand ii vezi si ca vin si de prin afganistan raniti si morti vai soldati romani sa recunoasca ca sant angajati si serveste interesele altor state care face trafic de emigranti sant si copii minori printre ei cine o sa fie respinsabili inte o zi ca face aceste meserii care nu face cinste si nu apara Romania noi nu santem o tara de invadatori s au pirati in alte state dupa ce flota s a dus naibi ce mai aparam
0
0
Coruptie baga refugiati in ro
1
0
ce vrei sa spui ,ce vrei sa insinuezi ca de ce este firma din valu lui traian!!!!,adica daca era a lui idu sau alta firma din bucuresti era credibila afacerea ,valu lui traian este cea mai frumoasa comuna din constanta ,tot odata si cel mai descurcaret primar .a marit intravilanul in asa fel incat sa-i afecteze pe vechii proprietari tatari care au tinut la preturi ,bravo lui
0
1
Doamne Dumnezeule in ce tara traim...
2
0
Nu mai scapam de securistii astia!!!
2
0
Haldun Ozbek ,Mihai si Gabriel Daraban
1
0
Ghici ale cui sunt?
4
0
pai este normal cand esti presedinte de partid
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108