REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O DUMINICĂ între PRIETENI s-a transformat în TRAGEDIE! Detalii din DOSARUL ACCIDENTULUI, ce au stabilit experții!

O DUMINICĂ între PRIETENI s-a transformat în TRAGEDIE! Detalii din DOSARUL ACCIDENTULUI, ce au stabilit experții!

Replica API 15 iunie 2019 | 00:00 345

Viteza în depășire: 124,06 km/h.

Viteza în depășire: 124,06 km/h.

Tânărul care a provocat teribilul accident rutier pe drumul Tulcea – Constanța a fost condamnat de prima instanță la 1 an și 8 luni cu suspendare. Decizia nu a fost definitivă, iar rudele tânărului mort în urma nefericitului eveniment au depus deja apel, urmând a se stabili când va fi judecat. Experții au stabilit că viteza autoturismului în premomentul producerii accidentului a fost de 124,06 km/h.

Amintim că o duminică între prieteni a avut un final teribil, în martie 2015. Cinci tineri, respectiv Ilmaz A. (şoferul), de 20 de ani, şi pasagerii: B. A., în vârstă de 19 ani, A. A.de 18 ani, A. D. şi L. C. au fost la plimbare prin Bucureşti, după care, din câte se pare, au dat o tură prin Tulcea. La întoarcere spre Constanţa, şoferul s-a angajat în depăşirea a două autoturisme, a tras stânga de volan, iar maşina s-a răsturnat pe câmp. A. A. a decedat, chiar dacă medicii s-au chinuit să-l resusciteze mai mult timp, pe când B.A. a ajuns la spital în stare gravă. Menționăm că aceștia doi au fost proiectați pe carosabil. Ceilalţi au fost răniţi uşor. Conform raportului de expertiză tehnică auto, cauza determinantă a producerii accidentului a constat în virajul spre stânga efectuat de conducă torul auto Ilmaz A., viraj prin care autoturismul inculpatului a părăsit carosabilul și a intrat pe acostamentul din stânga, de unde a început deraparea pe carosabil, din nou pe acostament și în canalul de ape pluviale, de unde a început răsturnarea. Proiectarea victimei s-a produs, cel mai probabil, din cauză că aceasta nu purta centură de siguranță. Din concluziile expertizei tehnice auto judiciare efectuate de către experții tehnici, potrivit rolii.ro, rezultă că accidentul rutier s-a produs în împrejurările descrise mai sus și anume că la data de 22.03.2015, în jurul orelor 17.10, inculpatul a condus autoturismul marca Opel Astra pe DN 22, iar la km 253+ 900 m a inițiat depășirea a 2 autoturis me aflate în fața sa, a trecut peste marcajul longitudinal format dintr-o linie simplă continuă, a ajuns cu roțile din stânga față și spate pe acostamentul de pietriș, apoi a revenit în derapare pe carosabil, a frânat și a deviat spre stânga, a revenit în frânare-derapare pe acostament și în șanțul pentru ape pluviale, a revenit iar pe carosabil, unde s-a răsturnat.

Două victime au fost proiectați din autoturism, iar una a decedat pe carosabil. Viteza auto turismului în premomentul producerii accidentului a fost de 124,06 km/h. Starea de pericol a fost generată de inculpat, potrivit rolii.ro, care în timpul depășirii celor două autoturisme din fața sa, a a juns cu roțile din stânga pe acostamentul din pietriș, pe stânga sensului său de deplasare, de unde a apărut deraparea, derapare care a contin uat pe carosabil, apoi din nou pe acostamentul din pietriș, de unde autoturismul a intrat în șanțul de ape pluvial e apoi a continuat prin răsturnarea pe carosabil: ”Cu alte cuvinte, culpa în decesului victimei a fost a inculpatului Ilamz A.care a nesocotit normele rutiere arătate mai sus. Totuși, culpa nu aparține exclusiv inculpatului, ci și victimei i se reține o culpă concurentă în prod ucerea rezultatului, culpă generată de faptul că nu purta centură de siguranță, care ar fi împiedicat proiectarea sa din autoturism, nesocotind art. 36 alin. (1) din O.U.G. 195/2002, aspect car e nu înlătură răspunderea penală a inculpatului, însă care va fi avut în vedere la individualizarea pedepsei. În cursul urmăririi penale, inculpatul a cooperat cu organele de urmărire penală, a recunoscut fap ta comisă și a relatat detaliat modalitatea în care s-a produs accoidentul”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu alcolememie iei la del ca su atunvi cand omori oameni in trafic Oribila reglwmentare
0
0
moarte tiganilor!
2
0
faceti drumuri bai imbecililor sa putem rula cu 300kph IN SIGURANTA!
0
4
Normal.....prostan cu opel.....
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367