REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

O educatoare a fost condamnată după ce a vrut să-și ajute fiul să intre într-un Consiliu Local

O educatoare a fost condamnată după ce a vrut să-și ajute fiul să intre într-un Consiliu Local

Victor ROTARU 13 aprilie 2024 | 00:00 2273

Nicoleta Pașol, o educatoare din Baia, a încercat să-i deschidă drumul fiului său, Bogdan, către Consiliul Local al comunei Baia, candidat din partea PSD pe listele de consilieri. Mama sa era locțiitor al președintelui Biroului electoral într-o secție de votare dintr-o localitate apropiată și, potrivit legii, nu avea voie să desfășoare această activitate, aflându-se în stare de incompatibilitate. Totul a mers șnur, până în ziua alegerilor, atunci când Liliana Marinescu, candidat la funcția de primar al comunei Baia, a formulat o cerere pentru tragerea la răspundere penală a Nicoletei Pașol.

O educatoare a fost condamnata dupa ce a vrut  sa-si ajute fiul sa intre intr-un Consiliu LocalBogdan Pașol

La alegerile din 2020, Liliana Marinescu, candidat la funcția de primar al comunei Baia, județul Tulcea, a solicitat tragerea la răspundere penală a Nicoletei Pașol pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale, constând în faptul că aceasta desfășura, cu încălcarea dispozițiilor legale, activitatea de locțiitor al președintelui Biroului electoral al secției de votare din Ceamurlia de Sus, în condițiile în care fiul său candidează pe un post de consilier local în cadrul Consiliului local Baia.

O educatoare a fost condamnata dupa ce a vrut  sa-si ajute fiul sa intre intr-un Consiliu LocalLiliana Marinescu, candidat în 2020 la Primăria Baia

Liliana Marinescu  susține că aspectele menționate au fost aduse la cunoștința reprezentanților Biroului electoral de circumscripție comunală nr. 6 Baia și Biroului electoral județean Tulcea, însă educatoarea și-a desfășurat în continuare activitatea specifică funcției de locțiitor al președintelui Biroului electoral al secției de votare Ceamurlia de Sus, din incinta Școlii gimnaziale din localitate, având drept locțiitor pe Nicoleta Pașol.

 

O educatoare a fost condamnata dupa ce a vrut  sa-si ajute fiul sa intre intr-un Consiliu Local

Nicoleta Pașol s-a angajat să notifice în scris, prin e-mail sau telefonic, Autoritatea Electorală Permanentă de îndată ce datele și informațiile menționate se modifică sau în situația apariţiei unei incompatibilități. Pentru alegerea autorităților administrației publice locale, în realizarea atribuțiilor ce revin birourilor electorale, membrii acestora exercită o funcție ce implică autoritatea de stat, exercitarea corectă și imparțială a acestei funcții fiind obligatorie, birourile electorale sunt alcătuite numai din cetățeni cu drept de vot; candidatul, soțul, soția, rudele sau finii până la gradul al doilea inclusiv nu pot fi membri ai birourilor electorale.

A fost înlocuită în ziua alegerilor din funcția de locțiitor

Fiul său, Bogdan Pașol, (rudă de gradul 1), candida la funcția de consilier local în UAT Baia, aspectul candidaturii fiului fiind cunoscut de către mama acestuia, evident, motiv pentru care unul dintre candidați, respectiv Liliana Marinescu, a dat-o pe mâna procurorilor, recunoscându-și, în fața acestora, fapta. Ca o paranteză, precizăm că fiul Bogdan nu a prins loc în Consiliul Local.

Revenind, magistrații din cadrul Judecătoriei Babadag au decis să o condamne pe Nicoleta Pașol la 1 an și 5 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Baia, mecca majedonilor.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272