REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

O elevă a Liceului de Informatică, punctaj MAXIM la BAC-ul american

O elevă a Liceului de Informatică, punctaj MAXIM la BAC-ul american

Replica API 19 februarie 2016 | 00:25 172

De nota 10!

De nota 10!

Roxana Vătămanu, elevă in clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, a susținut în ianuarie testele SAT (Scholastic Assessment Test) Subject la disciplinele Matematică și Chimie, obținând la material considerată cea mai dificilă, respectiv Matematica 2, un punctaj de 800, maximul posibil, situându-se în procentul de 1% al elevilor din întreaga lume care reușesc acest lucru.

Roxana, elevă de 10 și în sistemul de învățământ românesc, a venit special de la Brăila, unde a studiat primii 8 ani de școală, pentru a-și continua studiile liceale la Liceul Internațional de Informatică, unde are posibilitatea de a se pregăti și de a-și construi portofoliul ideal, pentru a putea fi admisă la colegii și universități din străinătate. Roxana dorește să se specializeze în domeniul Inginerie Chimică, preferând să se implice în special mediul academic din Statele Unite. Eleva s-a pregătit pentru acest examen timp de o lună și jumătate.

Profesorul care a sprijinit-o în acest sens este Serdal Aslantas în cadrul unor ore săptămânale de pregătire. Roxana consideră că subiectele examenului nu se aseamănă deloc cu exercițiile din programa românească. Timpul de soluționare a subiectelor este relativ scurt, punându-se mai mult accent pe rezolvarea acestora decât pe abilitățile calcul, pentru care se poate folosi un calculator.

Eleva este foarte mulțumită de rezultat, dar nu s-a gândit prea mult la odihnă, începând deja pregătirile pentru Olimpiada județeană de chimie, proiectarea stației spațiale pentru Concursul NASA și pregătirile pentru Concursul Internațional InfoMatrix. În același timp participă la proiecte de voluntariat ale Crucii Roșii și în cadrul Liceului Internațional, unde este meditator gratuit la matematică pentru elevii de gimnaziu care nu au resurse materiale pentru a se pregăti suplimentar.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272