REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

O elevă de la Colegiul de Arte ”Regina Maria” a impresionat juriul unui important concurs de creație literară

O elevă de la Colegiul de Arte ”Regina Maria” a impresionat juriul unui important concurs de creație literară

Replica API 24 iunie 2016 | 23:59 501

Elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa s-au remarcat de-a lungul timpului la fazele naţionale ale concursurilor şi ale olimpiadelor de cultură generală. De această dată, Beatrice Georgiana Marciuc, elevă în clasa a VII-a a instituției, se află printre laureaţii Concursului național de creaţie literară „Tinere Condeie”, ediţia 2016. Concursul este organizat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Uniunea Scriitorilor. Fiind îndrumată de profesorul Doiniţa Pindic, eleva a participat la secţiunea proză, cu un fragment de roman, câştigând premiul II și calificându-se la etapa naţională. Zilele acestea s-a încheiat jurizarea la nivel naţional. Beatrice s-a clasat printre primii 13 laureaţi, motiv pentru care va fi răsplătită cu o tabără gratuită, oferită de Ministerul Educaţiei.

“Concursul „Tinere Condeie” a fost creat în anul 1967, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor şi este considerat cel mai important concurs de creaţie literară la nivel naţional. Creaţia cu care Marciuc Beatrice Georgiana a impresionat juriul este romanul ,,Ela”, care, după cum afirmă laureata, „surprinde destinul unei tinere de 19 ani, căreia viața îi oferă o lecție dură: la vârsta de 16 ani, își pierde mama și, odată cu ea, viața socială și atenția pe care tatăl ei i-o acorda. Situația se complică atunci când fratele ei, singurul sprijin și unicul prieten pe care îl avea, dispare la un an după moartea mamei lor. Cel mai mult o deranjează atitudinea tatălui care renunță la căutarea fratelui ei. Eroina întruchipează tipul adolescentei care se confruntă cu probleme existențiale majore, cărora, de multe ori, nu le poate face față. Pe de altă parte, îi este greu să găsească sprijin într-o societate prea grăbită și neatentă la traumele trăite de tineri. Ultimele rânduri descriu revederea celor doi fraţi, relevând mesajul operei: viața este schimbătoare și te surprinde în fiecare zi”, a spus eleva de la Colegiul de Arte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614