REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Oameni fără adăpost

Oameni fără adăpost

Replica API 28 iunie 2022 | 00:00 20104

Să aruncăm o privire în splaiul constănțean: toate bune și frumoase, lux și opulență în Mamaia și cartierele rezidențiale, dar dacă ajungem în alte părți ale orașului, sărăcia își spune cuvântul. Mai mulți oameni locuiesc pe străzi, abia reușind să se descurce. Drept dovadă, o familie numeroasă și-a găsit adăpost în parcul de la Spitalul Județean Constanța. Zece adulți și un copil stau întinși pe iarbă mai ceva ca la picnic, cu bagaje la purtător și cu pernele și păturile întinse pe gard ca-n mahala.

O familie de o anumită etnie, formată din vreo zece membrii printre care și un copil își face veacul în parcul de la spital. Nu știm de câte zile se află acolo, cert este că luni, 27 iulie, au atras atenția prin modul în care aceștia comunicau între ei, întinși pe niște cartoane, cu câteva bagaje la subraț. Credincioși zicalei “ce-i pe mine și în traistă”, aceștia își agățaseră obiectele specifice activității nocturne în gardul spitalului. Nefiind afectați de grija zilei de mâine, chiriașii din curtea Spitalului Județean se simțeau ca la ei acasă.

Această cazare inedită are o parte benefică pentru așazișii chiriași nu trebuie să platească nimic, singurul impediment fiind poate, vremea capricioasă, însă până la urmă o baie bună e binevenită oricând.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde sunt toate organizatiile care militeaza pentru drepturile lor? Aaaa, pardon... au alte sarcini.
1
0
puneti tigania la munca,sa vedeti cum scapati de eiinstantaneu.la maturat,vopsit,tuns iarba,etc!
0
0
CEZAR FIRST KING CLAUDIU MANEA, despre cum se leaga un politist faptuitor! Cu dedicatie de la partea vatamata din dosar
2
0
sa le dam bani multi si pe degeaba ca asa este crstineste
0
0
sunt raspandite la toate magazinele de la far, doar minorii, burtosii si permanent gravidele sunt la pastrare la umbra si vin doar la colectare de produse si banuti de la produsele muncii lor, copii, bugetati de stat la greu prin indemnizatii,ei fiind bineinteles cazuri sociale si fiind abonati la ajutoare sociale, discremenati rau saracii
0
0
Sunt acolo de vreo 2 luni. S-au facut sesizari,dar nu face nimeni nimic.
2
0
Si paza spitalului ce face? In prima saptamana cand au inlocuit vechea firma erau numai tineri bine facuti. Acum sunt pensionari burtosi si femei. Dar sunt oamenii CJC...
2
0
stati linistiti politia locala ..lucreaza....hihihihihi
0
0
inainte aveam alta e***e si era rau, nu aveam afinitati culturale, disputele intelectuale legate de paradigma si concret starneau un brain storming, ce sa zic, erau vremuri tulburi, ce bine ca acum avem rommi si nu alta hetnie
0
0
Pt Ioan, educativ citat,dar filozoful se referea la" bagajul" intelectual, pilda pe care el o expunea celor din jur,in niciun caz nu avea legatura cu bulendrele si nesimtirea celor din poza. Acum.cu atatea drepturi , nu cumva sa indraznim sa-i spunem romului ca'i tigan, nu cumva potentialul i*******r sa se simta jignit. Ce daca se pisa si se caca in curtea unui spital, ce daca nu mai ai loc de ei in intersectii si piete , ca cersesc fiind chiar agresivi ca cine nu le da " un leu ..de'o paine! Trai-tar familia ! " Asta se intampla pt ca avem un primar incompetent si o pol locala de tot rahatul.
2
0
Omnia mea mecum porto. Tot ceea ce am duc cu mine. Asta este zicala, nu ceea ce ati scris dvs. Dupa Marcus Tullius Cicero, filozof si om de stat roman.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212