REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O femeie a aflat că e mamă, deşi nu a fost gravidă: "A spus medicilor numele şi prenumele altei persoane, apoi a abandonat copilul în spital"

O femeie a aflat că e mamă, deşi nu a fost gravidă: "A spus medicilor numele şi prenumele altei persoane, apoi a abandonat copilul în spital"

Replica API 15 decembrie 2015 | 18:29 291

Situaţie incredibilă la Constanţa! O femeie a aflat de la poliţişti că are un bebeluş, deşi nu fusese însărcinată. Incredibila eroare a fost posibilă pentru că o altă femeie care a născut prematur şi şi-a abandonat băieţelul în spital, a lăsat în evidenţele medicale numele unei cunoştinţe. Copilul ei, care cântărea doar un kilogram şi 350 de grame la naştere, este internat din luna noiembrie în Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

"Copilul este în Terapie Intensivă. Este în tratament şi primeşte oxigen, pentru că are nevoie. A avut 1350 grame la naştere şi acum are 1.820 de grame şi o să fie bine. Se află la Terapie Intensivă de când s-a născut, respectiv 24 noiembrie. Noi nu am cunoscut-o pe mamă. A plecat imediat după ce l-a născut. Cazul a intrat în atenţia Protecţiei Copilului şi a Poliţiei. Este o anchetă în desfăşurare. Noi nu avem nici o legătură cu ancheta respectivă. Starea copilului acum este bună faţă de cum a fost. A fost un prematur cu stare gravă, nota 5 la naștere", a declarat, pentru "Replica", dr. Livica Frăţiman, medicul-șef al Secției de Neonatologie. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz. "A venit o femeie fără acte în spital şi a născut un prematur. A spus medicilor numele şi prenumele altei persoane, apoi a abandonat copilul în spital. Noi am reuşit să-i facem o fotografie şi am sunat la Poliţie. Poliţia a mers acasă la persoana care se presupunea că este mama copilului şi s-a descoperit că nu fusese internată în spital, dar o cunoştea pe adevărata mamă. Urmează să-i fie schimbat numele copilului", a declarat dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614