REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

O femeie a cerut ORDIN de PROTECŢIE după ce fostul SOȚ a amenințat-o că o OMOARĂ ”ca la ONEȘTI”

O femeie a cerut ORDIN de PROTECŢIE după ce fostul SOȚ a amenințat-o că o OMOARĂ ”ca la ONEȘTI”

Replica API 11 aprilie 2021 | 00:00 2308

Război între doi foști soţi în Ostrov, județul Tulcea. O. Lenuța a cerut emiterea unui ordin de protecţie împotriva fostul său soț, după ce acesta a amenințat-o pe ea, dar și pe mama acesteia, că le dă foc la casă și că le omoară ,,ca la Onești”, de asemenea, acesta a pătruns fără drept în curte locuinței și i-a adresat amenințări cu acte de violență. Cei doi au fost căsătoriți, iar în urma divorțului păreau că totul este în regulă, asta până când femeia și-a refăcut viața.

Cum s-a ajuns la asemenea amenințări?

Prin cererea formulată, femeia a arătat că se teme pentru viața sa și că este în permanență agresată psihic de fostul soț. Cei doi au fost căsătoriți, iar din căsătoria acestora au rezultat doi copii, în prezent majori, dintre care unul cu probleme medicale. După desfacerea căsătoriei, s-a dispus ca autoritatea părintească asupra copiilor să fie exercitată în comun de către ambii părinți, iar locuința acestora a fost stabilită la mamă. După divorț, cei doi au continuat să mențină relații de familie care vizau creșterea și îngrijirea copiilor, împrejurare în care au existat anumite discuții contradictorii, care au degenerat în insulte și jigniri de ambele părți, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice. Supărarea bărbatului a degenerat în momentul în care femeia s-a recăsătorit.

Pe motiv că pârâtul solicită returnarea unor bunuri proprii din gospodăria reclamantei și a vizitei copilului bolnav, au apărut disensiuni, discuții și scandaluri, care s-au finalizat inclusiv cu intervenția poliției și aplicarea unor sancțiuni contravenționale bărbatului. Astfel, la data de 04.03.2021 în timp ce reclamanta se afla în centrul comunei Ostrov, județul Tulcea, împreună cu mama sa, fostul soț le-a adresat cuvinte jignitoare, amenințări că le dă foc la casă și că le omoară ,,Ca la Onești”. De asemenea, la data de 13.12.2020 bărbatul a pătruns fără drept în curtea locuinței de domiciliu a femeii, ocazie cu care i-a adresat amenințări cu acte de violență.

Bărbatul, la rândul său, confirmă situația de fapt descrisă de fosta soție, recunoaște starea conflictuală, injuriile și amenințările adresate acesteia, însă precizează că aceste cuvinte au fost adresate la furie și nu ar exercita acte de violență fizică.

Instanța a admis cererea formulată de femeie

În opinia instanței pârâtul a creat o stare de tensiune și teamă în rândul membrilor întregii familii acesta fiind evitat și de temut pentru fosta soacră, inclusiv copiii acestuia. În fața instanței pârâtul reprezintă un iminent pericol pentru persoanele vătămate, inspirând teamă pentru toate persoanele din jur, având reacții violente neașteptate și nejustificate, care sunt de natură a crea o stare de temere reală și efectivă pentru reclamantă. Astfel, se emite ordinul de protecție pentru o perioadă de 3 luni începând cu data de 15.03.2021 prin care se dispunde obligarea bărbatului la păstrarea unei distanțe minime de 100 metri față de fosta soție, față de membrii familiei acesteia, precum și față de locuința de domiciliu, inclusiv locul de muncă. De asemenea, bărbatului i-a fost interzis orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice mod cu aceasta.

Instanța a dispus obligarea pârâtului să urmeze consiliere psihologică sau psihoterapie.

Tragedia de la Onești: doi muncitori au fost luați ostatici și omorâți

Vă reamintim faptul că, tragedia de luni, 1 martie, din localitatea Onești, Bacău, a șocat o țară întreagă. Un bărbat în vârstă de 68 de ani a sechestrat, înjunghiat și ucis doi muncitori, care renovau apartamentul din care agresorul fusese evacuat. Acesta din urmă a ajuns și el la spital, iar soția lui a fost reținută pentru complicitate.

Andreea VRREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca a fost pe prima
1
0
Asa este la moldova, cacatu sai bata pe moldoveni
2
0
Ma pis pe ordinul vostru de restrictie
3
1
Ma iubesc cu Beldis
5
0
politistii! Sfanta Elefteria, capitolul unu si doi! pe utub
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218