REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.4° Constanța Lun., 4 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6567
2.4° Constanța Luni, 4 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6567

O femeie al cărei copil a fost ucis la Revoluție și-a dat foc în Poiana Brașov

O femeie al cărei copil a fost ucis la Revoluție și-a dat foc în Poiana Brașov

Andreea VREJOIU 9 iunie 2023 | 15:26 1313

O braşoveancă, al cărei copil a fost ucis la Revoluţia din 1989, şi-a dat foc în Poiana Braşov, de Ziua Eroilor, primele informaţii privind acest caz fiind comunicate abia vineri de organele de anchetă penală la solicitarea presei, informează Agerpres.

O femeie al carei copil a fost ucis la Revolutie si-a dat foc in Poiana Brasov

La două săptămâni după tragicul eveniment, IPJ Braşov a transmis că o femeie şi-a dat foc, pe 25 mai, în Poiana Braşov, ea decedând în ambulanţă, înainte de a fi preluată de elicopterul SMURD.

"La data de 25 mai, în jurul orei 18.00, Poliţia Staţiunii Poiana Braşov a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin şi-ar fi dat foc în zona Poiana Mică a staţiunii Poiana Braşov. Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, din cercetări rezultând că o femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Braşov, şi-ar fi dat foc pe drumul forestier "Drumul Vechi", ce face legătura între zona Poiana Mică şi strada Poiana Ruia, din Staţiunea Poiana Braşov. Echipajul S.M.U.R.D. sosit la faţa locului a acordat primele îngrijiri medicale, ulterior transportând persoana vătămată în zona unde a aterizat un elicopter S.M.U.R.D. pentru a o prelua. Aflându-se în echipajul auto S.M.U.R.D., persoana vătămată a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a constatat decesul acesteia. În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au identificat un recipient din plastic transparent, care prezenta urme de combustibil lichid, o brichetă şi o bucată de carton care conţinea un mesaj", a transmis IPJ Braşov.

La rândul său, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, sub coordonarea căruia se efectuează cercetările în dosar, a precizat că "a fost dispusă o expertiză medico-legală pentru a se stabili cauza morţii".

Totodată, prim-procurorul Anca Gheorghiu a dat o explicaţie pentru faptul că informaţia nu a fost făcută publică până în prezent.

"Fiind ancheta la început, este esenţial ca mai întâi să strângem probele necesare pentru a lămuri situaţia de fapt. În prezent, se fac cercetări in rem cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, iar în cauză a fost dispusă o expertiză medico-legală (autopsie) pentru a se lămuri cauza morţii. (...) Ancheta este încă la început şi era necesar să fie strânse probe în vederea lămuririi situaţiei de fapt. Raportat la fiecare speţă în parte, organul de urmărire penală stabileşte când este oportun să ofere informaţii, urmărirea penală fiind nepublică", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Potrivit unor surse, femeia şi-ar fi pierdut la Revoluţie băiatul de 12 ani, iar gestul său ar fi fost unul de protest faţă de modul în care statul român a tratat-o, respectiv îi tratează pe urmaşii martirilor.

Conform aceloraşi surse, femeia ar fi lăsat la locul morţii sale un mesaj în acest sens, inscripţionat pe o pancartă.

"Fac precizarea că nu putem reda conţinutul acestuia, dar pot menţiona că doamna era nemulţumită de evoluţia lucrurilor în România după Revoluţia din 1989, data de 25 mai fiind şi ziua în care se comemorează eroii Revoluţiei", a precizat reprezentanta Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai e limpede ca romanii au avut sperante desarte ,viata de dupa ce credeau ca a fost o revolutie. Saraca femeie a suferit atatia ani dupa moartea copilului,mai cu seama ca sistemul ce a pus labele pe putere a reusit sa ingroape adevarul si sa continue cu mentinerea populatiei in saracie si dezbinare. Oamenii mai sensibili,adica cei inca umani, pot ceda mai usor. Nu avem un stat social,o democratie veritabila,decat declarativ. Romania este o tara cu populatie suferinda,din care au emigrat ca si cei din Siria,doar ca aici nu a fost razboi.
0
0
Mortul este de vina, ca si acel copil, ce treaba avea el la revolutie, de ce nu a fost supraveghet de mama lui?Aia de la protectia minorilor unde se gaseau, oare nu cumva in pozitie de tragere?
2
4
bai tradatorilor manca-mi-ati kktul de criminali !!!
4
2
sa se puna batista pe tzambal. Mwie cu kkt ilici !!!
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
35462936244
5/49
442464503-12-20234 0 9 1 3 5 7
joker
2719125302