REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

O femeie care se credea... Sfânta Maria și-a înjunghiat tatăl

O femeie care se credea... Sfânta Maria și-a înjunghiat tatăl

Virgil STOIAN 6 ianuarie 2023 | 00:00 2488

Laura K. este acuzată că l-a atacat pe tatăl său cu un cuțit, lovindu-l de două ori, în urma unui conflict spontan. Femeia are probleme psihice, susținând că este Fecioara Maria, iar fiul ei Iisus.

Foto cu caracter ilustrativ

Laura Roxana K. a fost condamnată la pedeapsa de 2 ani şi 3 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma tentativei la infracţiunea de omor. În urma apelului, judecat pe 20 decembrie, magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au decis desființarea sentinței inițiale, urmând ca femeia să execute pedeapsa de 3 ani și 4 luni de închisoare, în regim de detenție. Pedeapsa este definitivă.

Conform rechizitoriului, tatăl inculpatei s-a deplasat la domiciliul acesteia, rugat fiind chiar de soțul ei, după ce acesta observase un filmuleț de pe o rețea de socializare în care Laura K. se dădea cu capul de pereții băii. Ajuns în blocul unde locuia fiica sa, bărbatul a găsit-o pe aceasta la etajul 3 și a văzut că avea un cuțit în mână. A încercat să discute cu ea, aceasta i-a cerut să plece, apoi i-a aplicat două lovituri cu cuțitul, prima dată provocându-i tăieturi la degetele inelar și mijlociu ale mâinii stângi, iar a doua dată i-a provocat o plagă înțepată în zona hemitoracelui stânga spate, în dreptul plămânilor. A rămas total surprins de gestul fiicei sale, a întrebat-o dacă vrea să îl omoare, ea nu a răspuns, așa că, simțind că îi curge sânge la spate, a plecat acasă și a sunat la 112, ca să solicite o ambulanță.

Minuta judecătorească

Femeia are probleme psihice

Potrivit declarațiilor soțului dar și fratelui inculpatei, aceasta a avut o schimbare de comportament în ultimele 6 luni, având tot felul de idei imaginare, dar că a refuzat orice consult psihiatric. Femeia a susținut pe rețelele de socializare că vrea să se sinucidă, venind acasă având mai multe cicatrice pe brațe, abdomen și piept, pe care nu le-a putut explica. Mai mult decât atât, aceasta susținea că este Sfânta Maria, iar fiul său, în vârstă de 12 ani, Iisus. Ea a și fost internată în secția de psihiatrie Palazu Mare Constanța, în perioada 19 mai -15 iunie 2021, unde a beneficiat de tratament medical de specialitate.

Prin raportul de expertiză al Serviciului Județean de Medicină Legală Constanța s-a conchis că Laura Roxana K. este diagnosticată cu tulburare afectivă bipolară, episod actual mixt, iar că atât în prezent, cât și la data săvârșirii faptei și în raport cu aceasta, discernământul este/a fost mult diminuat. S-a precizat că prezintă pericol social ridicat și s-a recomandat instituirea măsurii de siguranță medicală prevăzută de art.109 C.pen., adică obligarea la tratament medical.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa dea Dumnezeu sa va moara toata familia la cei care ati comentat si va urez cea mai de c***t viata in iad
1
0
Sa va f*t in gura pripasilor, nu aveti idee despre ce comentati, lasati in p**a mea femeia in pace, v-ati pus voi sa comentati 1 an dupa incident, de parca stiti ce sa intamplat, jeguri de oameni ce sunteti.
2
0
Care criminala , ma , comentacilor ? Femeia este nebuna , devedita , cu probleme psihice.. Sper sa-i dea pedeapsa intr-un centru specializat , daca v-a face puscarie de drept comun, iese mai nebuna decat a intrat !
2
4
Tara in care daca esti criminal iti iei cu suspendare dar daca furi un ou iti da p********l cu executare
5
1
Sa dea dumnezeu ca nebuna asta sa atace cu un cutit un membru al familiei procurorului care i a dat 2 ani cu suspendare la caz de omor
7
3
Pt tentativa de omor doi ani cu suspendare judecatoei de tot kakatu
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272