REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Locatarii dintr-un bloc din zona far, terorizați de o femeie cu probleme psihice! Video

Locatarii dintr-un bloc din zona far, terorizați de o femeie cu probleme psihice! Video

Replica API 18 august 2022 | 21:29 4974

Revoltă în blocul PF4, scara B, acolo unde locatarii sunt terorizați de o persoană cu probleme psihice, conform spuselor acestora. Cu toate că persoana nu este violentă deocamdată, oamenii se simt în pericol, mai ales prin prisma ultimelor evenimente, când un bolnav psihic din Bascov și-a omorât toate rudele, cu o violență exacerbată. Potrivit declarațiilor vecinilor, persoana, o vîrstnică în etate de 69 de ani, și-a inundat vecinii în ultima perioadă de mai multe ori, își face nevoile în lift și pe casa scării, aduce oamenii necunoscuți în casă, iar apartamentul este un adevărat focar de infecție. Vecinii solicită intervenția rudelor (femeia are 5 copii) pentru a face ceva în acest sens, mai ales că în scară s-au pus gaze, oricând putându-se produce un eveniment nefericit. „ Am dori să se rezolve, să vină să o ia cineva, poate își revine.” a declarat pentru reporterii Replica, Octavian Butoi, președintele asociației de proprietari al blocului.

Locatarii blocului PF4, scara B, din zona Far, sunt terorizați de ceva vreme de acțiunile unei femei, care locuiește la etajul 8. Astfel, cu toate că este cunoscută cu probleme pshice, fiind și internată, în urmă cu un an, într-un spital de profil din Tulcea, nimeni din familie nu are grijă de ea. Cu toate că probabil i s-a prescris un tratament, nimeni nu garantează că femeia îl și urmează. Casa acesteia a devenit un adevărat focar de infecție și murdărie, diferite persoane dubioase venind și plecând de aici, conform spuselor vecinilor. Mai mult decât atât, femeia și-a inundat vecinii în mai multe rânduri, atât în baie cât și în bucătărie.

Pe lângă aspectele legate de apartament, vecinii se plâng și că aceasta își face nevoile pe unde apucă, inclusiv în lift sau pe casa scării. Cu toate că femeia ar avea cinci copii, toți cu situație materială foarte bună, se pare că aceștia au cam uitat de ea. Vecinii povestesc că vîrstnica ar fi făcut și credite la bănci, pe care nu le-a plătit astfel că oricând ar putea rămâne fără apartament. După instalarea gazelor în bloc, locatarii se tem și de eventuală explozie sau incendiu, având în vedere că femeia are în casă, potrivit declarațiilor vecinilor, instalații electrice improvizate.

Copiii au lăsat-o de izbeliște

Am făcut toate demersurile pentru a lua niște măsuri. Are cinci copii, cu o situație materială foarte bună, dar au lăsat-o de izbeliște. A inundat mai multe persoane. Eu am închis apa, am luat toate măsurile dar nu pot face mai multe. Am făcut demersuri peste tot, au zis că nu se poate facem. Nu știu ce se mai poate ce. În interior zici că e ghena de gunoi, cu toate că, copiii au investit foarte mult în apartament. Acum a inundat și la baie. Nu ai cu cine să vb, se uită în gol, nu spune nimic. Își face nevoile în lift. Am dori să se rezolve, să vină să o ia cineva, poate își revine” a declarat Octavian Butoi, președintele asociației de locatari, pentru Replica de Constanța.

Octavian Butoi

Orice pacient se poate externa la cerere

Potrivit Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice, procedura internării unei persoanei într-o unitate medicală de specialitate cuprinde un ansamblu de norme şi reguli. În mare, trebuie să precizăm că internarea poate fi voluntară sau nevoluntară. Prima se face în acelaşi mod ca şi primirea în orice alt serviciu medical şi pentru orice altă boală.

Orice pacient internat voluntar într-un serviciu de sănătate mintală are dreptul de a se externa la cerere, în orice moment, cu excepţia cazului în care sunt întrunite condiţiile care justifică menţinerea internării împotriva voinţei pacientului.

Internarea nevoluntară se face atunci când se constată că există un pericol iminent

Procedura de internare nevoluntară se aplică numai după ce toate încercările de internare voluntară au fost epuizate şi în condiţiile în care un medic psihiatru abilitat, constatând că persoana suferă de o tulburare psihică, apreciază că din cauza acestei tulburări psihice există pericolul iminent de vătămare pentru sine sau pentru alte persoane.

Solicitarea internării nevoluntare a unei persoane se poate face de către medicul de familie sau medicul specialist psihiatru care are în îngrijire această persoană; familia persoanei; reprezentanţii serviciilor abilitate ale administraţiei publice locale; reprezentanţii poliţiei, jandarmeriei, parchetului sau ai pompierilor. Astfel, Dacă medicul psihiatru consideră că nu există motive medicale pentru internare nevoluntară, nu va reţine persoana adusă şi va înscrie decizia sa, cu motivarea respectivă, în documentaţia medicală. Menționăm că aici este vorba și despre implicarea parchetelor de pe lângă instanțe, deciziile instanțelor judecătorești etc.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
luata si internata la nebuni, nu trebuie sa indure o scara intreaga mizeria, sobolanii, carcalacii pe care ii puieste dementa asta.
1
0
pacat de ea, are 5 copii si a patit ce patesc cei care nu au deloc copii
0
0
Asa i dupa 65 de ani ,majoritatea o iau razna , atac cerebral,dementa , alzheimer.
0
0
muierea se numeste Rodica fosta mea colega de camera de la Balaceanca - fosta secretara la primaria Cernavoda
1
0
ati fost vreodata la centru de stat pt oameni cu probleme?la palazu mare spre exemplu,grota,sobolani,multi in salon,oameni parasiti la particular incepe cu 3000lei e grea situatia
1
0
nimeni sa-i fouta doua perechi de palme s-o linisteasca?
0
1
un mosh nebun care se crede primaru costantei si terorizeaza locuitori cand scapam de el
0
0
Vaginule inca mai respiri
0
0
ct e terorizata de minoritarii care stau pe strada toata ziua, cu scaune, cu berica, fac gratare in starda si locala doarme
2
0
s-e numste Tilimbici si i-e nebuna rau de tot . i-e neftuta
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108