REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

O femeie din Constanța, AMENDATĂ de 80 de ori de Poliţie şi Jandarmerie! Ce a decis instanţa

O femeie din Constanța, AMENDATĂ de 80 de ori de Poliţie şi Jandarmerie! Ce a decis instanţa

Replica API 31 august 2019 | 03:09 460

Ați acumulat un număr substanțial de amenzi emise de reprezentanții primăriei, și nu numai, și nu le-ați achitat? Atunci veți presta muncă în folosul comunității. O femeie din Constanța a fost obligată de instanța de judecată să preteze muncă în folosul comunității în cuatum de 300 de ore. Asta după ce a bifat numai puțin de 80 de amenzi. Pentru că nu le-a plătit și nici venituri pentru a fi executată silit nu are, instanța a decis să muncească pentru comunitate.

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanta a solicitat instanței, în cazul unei femei din Constanța, de etnie romă, a dispune înlocuirea sancțiunii amenzilor contravenționale în cuantum total de 56.880 lei, aplicate cu sancțiunea obligării acesteia la muncă neremunerată în folosul comunității. Aceasta a fost sancționată contravențional în perioada 2012-2018 cu amenzi în cuantum total de 56.880 lei, prin procesele-verbale de contravenție intocmite de Jandarmeria Române, Poliției municipiului Constanța, IPJ Constanța, Poliției stațiunii Mamaia, Direcția de Poliție Locală Constanța, amenzi ce nu au putut fi executate, întrucât din actele depuse la dosar rezultă imposibilitatea executării silite, femeia neavând nici loc e muncă și nici bunuri ce ar putea fi executate, astfel că a fost constatată insolvabilitatea acesteia.

Acțiunea a fost depusă la Judecătoria Constanța însă, instanța de aici a respins acțiunea, pe motiv că nu s-a făcut dovada certă a imposibilității de executare a creanței , nefiind dovedită demararea executării silite a contravenientei în vederea executării sancțiunii principale . Împotriva acestei sentințe SPIT a declarat apel, care a criticat soluția primei instanțe pe considerentul că aceasta a făcut o greșită apreciere asupra materialului probator administrat și o gresită aplicare a legii.În susținerea poziției procesuale au fost reinvocate aspectele dezvoltate prin actul de sesizare al instantei de fond. Și, în final, Tribunalul a admis acțiunea. ”Dispune înlocuirea sancţiunii amenzii în cuantum de 56.880 lei, stabilită prin procesele verbale de constatare şi sancţionare contraventională, cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii pe o durată de 300 ore. Definitivă", se arată în decizia Tribunalului.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amice Hun om bun:Muie Sa-i zici lui PNL astia trebuie dat afara din parlament ca sunt hoti Nenorociti si Psd-ul nu are nici'o vina asta! Daca mai injuri ca Taranul Prost de la Vaci dau cu pamant cu tine cu injuraturi!
1
0
trimisa sa curete plajele
3
0
pentru straini muma oentru romani ciuma
0
0
Tare prost esti si daca nu ii amemndeaza dc nu ii amendeaza dar numele tau spune tot
2
0
Acum intelegeti cum socotesc analfabetii aia de la politia locala cuantumul amenzilor date...? Tampitii stiu ca nu toti cei amendati vor avea si posibilitatea sa plateasca , dar ei le aduna sumele si le transmit ziaristilor...
4
4
ciorile si munca ma apuca rasul
14
0
Fagabou ce fac aia din HCoanda,dar sunt saraci,amarati,nici amenzile nu au bani sa le plateasca,le da case moca ca platesc romanii sa stea tiganii gratis pe caldura si pe apa calda platita din supraimpozitarea romanilor care muncesc.Au si net gratis caci comenteaza scursurile pe aici.De cejapita asta nu e scoasa la munca si luata la puricat?ce candidat muta HC in Palas,se se omoare intre ei,primeste votul intregului cartier.Camerele pe strazi unde sunt,Fagabou?d c lichelele sunt lasate sa faca ce vor?ptr voturi.Iesiti la vot romani,sa ne luam controlul asupra tarii si sa ii trimitem in India
9
0
Sunt ai mei
3
1
Cu cat amenzile vor fi mai mari , cu atat mai mult vom respecta regulile gen sa nu aruncam gunoiul pe jos etc
6
0
Cum ai ajuns la concluzia ca un prof. ia 20 lei pe ora? Vezi ce salariu are un prof dupa ce i l a marit PSD. Si inmulteste cu max 22 ore pe sapt. Nu te raporta la meditatii pt ca aia sunt bani NEGRI! Fara contributii si impozit. Sa plateasca tata.
1
3
moarte tiganilor !
14
1
Hasta e discriminare si abuz,mo! Cacand a dansat si Basescu de dreapta cu noi,si pesedistii tot cu noi,acu si Orban cu noi,nu era bine? Ce vreti,voturi sau sa fim ca prostii aia care muncesc? De ce nu vedeti ca avem traditii,ca furatul,inselatul,fuga de munca,talharitul si futut fetele de la zece ani? Nu ne respectati traditiile,ne discriminate,mo! Ia sa votam noi un presedinte tigan si numai pe rromi,va place? Munca sa o faceti voi pentru noi,mo! Sictir! Muie PSD.
4
5
Un profesor ia 20 lei pe ora. Tiganca ia 186...
15
2
munca e bratara de aur... la aproape 19 euro pe ora, te intrebi cum de inca mai pleaca lumea din tara...
10
0
ce justitie avem!...
12
0
tot poporul stie ca se intra pe spaga in magistratura si tu mananci ciuperci cu intrarea ta.
16
2
Daca nu ai facultate si nici nu ai luat examenu de intrare in magistratura, pentru banii astia ai putea sa mananci diarie oe bani in elvetia
1
16
muncesc eu 300 de ore ma platici cu 56880 lei? Adica cu 189.6 lei pe ora. Cu putin efort as putea sa va prind din urma la salarii ... Super tare ... un exemplu de urmat. Bravo romanica ...
33
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369