rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O femeie din CONSTANȚA se crede URMĂRITĂ și SABOTATĂ, ‘CONDAMNÂNDU-ȘI’ copiii la o VIAȚĂ în TEROARE!

Patru frați din Constanța, ”condamnați” chiar de propria mamă la o viață mizeră, minorii având traume afectiv – emoționale și construite pe fondul relațiilor din familie, unul din ei suferind, la doar 5 ani, de anxietate, intelect liminar și imaturitate psihoemoțională. Mama nu are loc de muncă, locuiește în cartierul social Henri Coandă, iar până de curând trăia din ajutorul social primit de la Primăria Constanța, care i-a fost sistat recent. Femeia, Nicoleta Iacob, îl acuză pe fostul concubin. M. L, că îi face viața amară și dă vina pe el pentru toate problemele. Copiii nu frecventează nici o unitate de învățământ, unul dintre ei rămânând repetent în clasa a III-a. Alți doi copii au fost plasați la un asistent maternal în urmă cu câțiva ani. La rândul său, tatăl unuia din copii, David, pe care-l dispută în instanțe, a obținut exercitarea exclusivă a autorității părintești asupra minorului, acuzând-o pe mamă că este incapabilă să aibă grijă de el și de frații lui.

Patru frați din Constanța , cu vârste cuprinse între 3 ani și 11 ani, nu știu ce este aceea copilărie, nu ies în parc, nu bat mingea în fața blocului, nu au prieteni, nu au colegi de școală. Sunt neșcolarizați, unul din ei, o fetiță de 11 ani, rămânând repetentă în clasa a III-a. Printr-o adresă transmisă de Școala 5 din Constanța Direcției de Asistență Socială Constanța, conducerea a anunțat că eleva a rămas repetentă, ”familia manifestând dezinteres față de frecventarea cursurilor de către copil. Când i s-a reproșat mamei absentaismul copilului, a motivat că o aduce pe minoră de la prea mare distanță”. Ei mai au două surori, dar au fost plasate la un asistent maternal în urmă cu câțiva ani. Unul dintre minori, un băiat în vârstă de 5 ani, este disputat de femeie și fostul concubin, despre care cea din urmă îl acuză pe bărbat că ar fi forțat-o să treacă copilul pe numele lui, deși nu este al lui. Bărbatul, în schimb, spune că femeia are probleme psihice, nu se poate ocupa de copil, acesta fiind motivul pentru care încearcă să obțină custodia lui. Bărbatul a arătat magistraților că s-a despărțit de femeie la nașterea copilului, întrucât avea probleme de natură psihică , în sensul că avea halucinații, auzea voci și vorbea cu persoane imaginare. Însă a ținut legătura în permanență cu minorul, i-a dus alimente, bani, saci cu jucării, precum și alte lucruri necesare creșterii și întreținerii sale. De asemenea, tatăl a arătat în acțiunea de la Judecătoria Constanța, prin intermediul căreia a solicitat exercitatarea exclusivă a autorității părintești, că mama nu are asigurate condiții materiale și nici sociale necesare creșterii și îngrijirii minorului, locuind provizoriu în condiții improprii într-o locuință socială, în cartierul Henri Coandă. În vara anului trecut, tatăl l-a luat pe fiul său în vârstă de 5 ani la domiciliul său din Năvodari, iar mama l-a acuzat că i-a răpit copilul, însă nu a făcut plângere la poliție pentru a-l denunța. După trei luni, s-a dus la Năvodari și-a recuperat fiul, deși acesta susținea că nu vrea la mama sa, precizând că se sufocă în casa din cartierul Henri Coandă, că nu are aer și că nu vrea să mai meargă niciodată acolo. Tatăl a mers să-l recupereze, însă femeia a devenit recalcitrantă și violentă, ulterior solicitând ordin de protecție pe numele fostului concubin. Femeia a beneficiat până de curând de ajutor social în cuantum de 520 lei, însă Primăria Constanța i l-a sistat, pe motiv că nu a colaborat cu autoritățile și nici nu a răspuns invitațiilor de a se prezenta la sediu.

Raportul psihosocial în privința mamei: A prezentat iluzii, are idei care nu au o bază reală

Magistrații au dispus efectuarea mai multor anchete psihosociale la domiciliul mamei, însă femeia a refuzat constant colaborarea cu reprezentanții Primăriei. Din raportul psihosocial privind situația minorului, a rezultat că acesta nu este integrat în grupul de covârstnici, în timpul ședinței a mărturisit că nu merge la grădiniță, iar afara în parc merge rareori împreună cu bunica și frații săi. În ceea ce privește funcția cognitivă, prezintă a dezvoltare inferioară vârstei cronologice. În concluziile raportului se indică faptul că acesta prezintă stare traumatică afectiv – emoțională și vulnerabilitate construită pe fondul relațiilor dizarmonice din familie, anxietate, intelect liminar și imaturitate psihoemoțională. Toate aceste afectări sunt de esență educațională, atașament și conflicte familiale. Minorul nu are în jurul său un sistem social care să îi satisfacă nevoile de atașament și afectivitate. În privința mamei, se arată în raport ca a prezentat un sentiment permanent de a fi urmărită de fostul concubin sau „oamenii lui care sunt peste tot”, că nu iese din casă decat atunci când merge la cantina socială din Palazu Mare pentru a lua mâncare. Tot din raport, reiese că mama a prezentat iluzii, are idei care nu au o bază reală „eu am avut gemeni, am mai avut o fetiță când l-am născut pe băiat pe care mi-au luat-o cu forța de la naștere”, a prezentat gândire și vorbire haotică, nu există un fir logic și răspunsuri la obiect. Femeia a declarat reporterului Replica, aceleași lucuri. ”După ce am născut mi-a spus doctorul că am avut gemeni, dar mi l-au furat pe unul din ei. El (n.red. fostul concubin) e de vină. Din cauza lui nu merg copiii la școală. Vrea să ia copiii să-i vândă”.

Raportat la cele reținute în acest raport, coroborat cu declarația testimonială administrată la solicitarea tatălui, instanța a apreciat că este în interesul minorului ca locuința să fie stabilită la tată care are condiții corespunzătoare creșterii și educării minorului mai bune decat la mama. ”Admite acţiunea. Dispune ca autoritatea părintească asupra minorului să fie exercitată exclusiv de tatăl reclamant. Stabileşte locuinţa minorului la tatăl reclamant”, se arată în minuta Judecătoriei.

De altfel, și Direcția Copilului Constanța a deschis acțiune în instanță, solicitând magistraților să dispună stabilirea unui program de consiliere psihologică în ceea ce-l privește pe minor, pe o perioadă de 3 luni, numirea unui psiholog care să efectueze programul de consiliere și întocmirea raportuluie care să-l prezinte atât Direcției, magistraților, cât și executorul judecătoresc care ar urma să se ocupe de procedurare de preluare a copilului de la mamă.

ISJ se va ocupa ocupa de înscrierea copiilor la școală și la grădiniță

Reprezentanții Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța ne-au informat că monitorizează cazul, împreună cu Primăria Constanța, și că s-a luat legătura cu Inspectoratul Școlar Județean în vederea înscrierii copiilor la unitățile de învățământ. Potrivit DGASPC, se colaborează destul de greu cu mama.

M.P.

sâmbătă, 18 ianuarie 20202277
Comentarii

00scursura de mazare(19 ian 09:39)
a adunat toate gunoaiele umane la un loc in HC sa stea in parnaie pana ajunge si el un gunoi
37GoGu(18 ian 15:30)
de acord mama trebuie consiliata sa nu mai faca si alti copii... in rest ii doresc primarului din Tg.Mures sa ajunga presedinte !
16Mama trebuie ajutata(18 ian 10:07)
Este o femeie bolnava care are nevoie de ajutor si de consiliere.Maine poimaine veti auzi ca s-a sinucis dupa care toata lumea va rasufla usurata.Dispret tipic romanesc.
16Ajuati psihologic oamenii(18 ian 09:12)
Dar o consiliere pozitiva, un ajutor nu puteti sa-i faceti mamei, sa gandeasca constructiv prin o bunastare a vietii si nu cu medicamente de tampit cu se grabesc sa dea marii psihologii si sa-i dati o speranta de trai mai bun, la viata. E mai usor sa plasati copiii la asistentii maternali si sa-i platiti cu 2500 lei pe copil decat sa-i asigurati mamei cheltuielile educatiei copiilor si consiliere psihologica contructiva fara sa o faceri nebuna. Si Cristina Topescu a murit cu zile pentru ca s-a lasat condusa de asa zisii prieteni care nu au ajutat-o cu nimic.
021Gheorghe(18 ian 07:35)
Si ati facut scandal cind un primar a cerut sa fie verificate in ce familii se nasc copiii, nu era ideea proprie, vedeti Finlanda unde nu sunt analfabeti.
mai mult...Replica
22 feb 00:00ReplicaÎn România, nici MAFIA nu mai este serioasă! Încrengătura ascunsă din spatele renovării Căminului Cultural din Hârșova

Trei italieni s-au asociat cu o firmă din Valu lui Traian fără activitate de la înființare și cu 0 angajați...323

22 feb 00:00ReplicaINTERLOPUL PISTOLAR din Crazy, PROXENET din GAȘCA lui Nițoi! Video1259
22 feb 00:00ReplicaUn deținut de la Poarta Albă, fost controlor vamal, se plânge că NU are unde să fumeze!367
22 feb 00:00ReplicaUn constănțean își VINDE casa din cauza FRICII vecinilor: M-au ATACAT cu TOPORUL!

Conflictele între vecini sunt foarte des întâlnite în orice comunitate. Motivele sunt deseori puerile, însă chiar...584

22 feb 00:00ReplicaFlorin Gheorghe vrea să facă la etajul Pieței Abator creșă sau clinică medicală!273
22 feb 00:00ReplicaDEZASTRU în județul PREISTORIC: Există localități cu DISTANȚE de 80 de km până la primul cabinet medical!192
22 feb 00:00ReplicaAtelierul din Constanța, unde a fost construit primul hidroavion românesc, o RUINĂ SINISTRĂ!

Câteva urme de pereţi coşcoviţi, desprinşi direct din filmele de groază, şi care mai servesc drept refugiu...226

22 feb 00:00ReplicaInspecția Muncii verifică accidentul de muncă de la Urgența Spitalului Județean256
22 feb 21:18ReplicaMedicamentele care lipsesc din farmacii le găsești ușor prin trocuri pe internet!209
22 feb 00:00ReplicaFostul prefect Albu NU va sta în spatele gratiilor. Ce le-a spus magistraților

Fostul prefect Ioan Albu, implicat în accidentul de la Ciocârlia, în urma căruia a murit un bărbat, a fost propus...583

22 feb 00:00ReplicaÎnvăţământul cică este gratuit, dar `mafia` cu fondul clasei este în floare!217
22 feb 00:00ReplicaMircea Dobre, ATAC la adresa lui Făgădău: la Primăria Constanța „sunt aceleași drăgnisme”215
Vremea
3.7°3.7° - 4.2° sâmbătă, 22 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 86%
Vânt: 1.97 m/s
Presiune: 1026 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 feb 00:00SportSimona Halep s-a calificat uşor în finala turneului WTA de la Dubai

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat fără probleme în finala turneului WTA...124

22 feb 00:00SportȘeful lui PSG, Nasser Al Khelaifi, și-a "cumpărat" liniștea. Suma uriașă plătită către FIFA pentru a scăpa de proces

Nasser Al Khelaifi își rezolvă problemele cu bani. Președintele lui PSG s-a înțeles cu cei de la FIFA pentru a-i...150

22 feb 00:00SportCe nebunie! Mayweather e în negocieri pentru a lupta în aceeași zi cu McGregor și Nurmagomedov. Există confirmarea

Floyd Mayweather nu se dezminte. Excentricul fost pugilist vrea nici mai mult, nici mai puțin să lupte atât cu Conor...168

22 feb 00:00SportRaheem Sterling nu pleacă la Real Madrid: 'Am un contract cu City şi trebuie să respect asta'

Raheem Sterling a vorbit despre speculaţiile apărute, conform cărora va semna cu Real Madrid. „Am un contract cu...130

Local
22 feb 00:00LocalCondamnați pentru furt și trafic de droguri, depistați de politiști

Polițiștii constănțeni au depistat joi, 20 februarie a.c. doi bărbați pe numele cărora au fost emise mandate de...108

22 feb 14:26LocalUn hoț a atentat la telefonul unui copil

Polițiștii din cadrul Secției 4 au fost sesizați la data de 20 februarie a.c., de către un bărbat, prin apel 112,...240

22 feb 14:25LocalA FURAT peste 700 de lei dintr-un magazin!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dăeni, la data de 20 februarie a.c., au fost sesizați cu privire la...188

22 feb 00:00LocalConstănțeni, unde ieșiți în weekend?

Publicul constănțean este invitat vineri, 21 februarie, de la ora 19:00, la comedia „Ghici cine te sună?!”, o...170

22 feb 00:00LocalContinuă campanie de adopție a câinilor fără stăpân

Tot mai mulți constănțeni aleg un animal de companie din rândul cățeilor abandonați care ajung la adăpostul...146

22 feb 00:00LocalȚigări descoperite la bordul unei nave sosită în Portul Midia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Midia sub...122

22 feb 00:05LocalIonescu de la Hârșova închide gura celor care-l critică

În ultima perioadă, primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, a fost atacat din toate părțile. Este și normal, având...145

22 feb 00:00LocalEvenimente în weekend la Constanța. Jandarmii asigură ordinea și liniștea publică

În acest sfârşit de săptămână, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa...125

22 feb 00:00LocalRADET citește contoarele!

R.A.D.E.T. Constanța anunță că în intervalul de timp 24.02.2020 – 29.02.2020 se vor efectua citirile contoarelor...173

22 feb 00:04LocalLăsatul Secului de Carne pentru Postul Mare

Duminică, 23 februarie, Biserica Ortodoxă va fi în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți sau a Lăsatului sec de...671

Politică
22 feb 00:00PoliticăHoria Țuțuianu, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța

Horia Țuțuianu candidează pentru încă un mandat la CJ. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Felix Stroe, la...117

22 feb 00:00PoliticăPMP a anunțat candidații la primăriile din județul Constanța!

Partidul PMP, filiala Constanța, a organizat o conferință de presă la Pavilionul Expozițional, în prezența lui...129

22 feb 21:20PoliticăIorguș a REVENIT în forță, se pregătește de alegeri: S-a creat o dictatură la Mangalia. VIDEO

PSD Mangalia susține o conferință de presă, prilej cu care a fost anunțat candidatul la primărie, în persoana lui...128

22 feb 00:00PoliticăPro România și-a desemnat candidații la trei primării din județul Constanța

Pro România a organizat o conferință de presă pentru a anunța candidații la mai multe primării din Constanța....122

22 feb 00:00PoliticăOvidiu Cupșa: Domnul Chițac s-a lansat în politică și și-a făcut notorietatea cu PNL

Ovidiu Cupșa rămâne veșnic al PNL-ului și se pregătește să intre în cursa pentru Primăria Constanța. Este...120

22 feb 00:00PoliticăFlorin Roman (PNL): Putem discuta de alegeri anticipate în prima parte a verii acestui an

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, s-a arătat convins, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...133

22 feb 00:00PoliticăMarcel Vela, despre relaţia cu Raed Arafat: În MAI, contradicţiile duc la progres

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a venit vineri cu precizări legate de relaţia sa cu şeful...118

22 feb 00:00PoliticăMureşan (PE): De la 1 ianuarie 2021, acordarea fondurilor europene pentru România va fi condiţionată de independenţa Justiţiei

Criteriile care corelează acordarea fondurilor europene cu independenţa Justiţiei şi cu funcţionarea statului de...118

22 feb 00:00PoliticăVela, la bilanţul DSU: Am obţinut de la Guvern o majorare la 0,32% din PIB pentru unităţile din MAI

Ministrul desemnat al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, la bilanţul Departamentului pentru Situaţii de...127

22 feb 00:00PoliticăVosganian: Nu participăm la şedinţa de luni - nu boicotăm, suntem parlamentari şi nu putem boicota Parlamentul

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că...120

Monden
22 feb 00:00MondenAlexandra Ungureanu, aspru criticată de Raluca Bădulescu. „O consider, fără nici o supărare, un «alien» ciudat”

Alexandra Ungureanu a fost dur criticată de Raluca Bădulescu, în cadrul emisiunii Bravo, ai stil! Celebrities, de la...125

22 feb 00:00MondenÎnregistrarea apelului telefonic făcut de Andreea Antonescu la 112! Ce le-a spus cântăreața operatorilor

Andreea Antonescu a intrat în atenția poliției ieșene în urma unui apel fals la 112, prin intermediul căruia...132

22 feb 00:00MondenRose Adhiambo, mulatra lui Radu Măzăre, s-a înscris la „Gospodar fără pereche”

Între fetele înscrise în cursa pentru inimile celor 8 gospodari de la Pro Tv se numără și Rose Adhiambo. Mulatra...111

22 feb 00:00MondenAndreea Bălan și George Burcea, divorț inevitabil? Ce spune nașul Temișan despre problemele finilor

Săptămâna aceasta, știrile despre divorțul dintre Andreea Bălan și George Burcea au ținut prima pagină a...143

22 feb 00:00MondenLili Sandu a publicat primele imagini cu burtica de gravidă! Silviu Țolu, mesaj romantic pentru viitoarea mămică

Lili Sandu trăiește în prezent una dintre cele mai frumoase perioade din viața sa, după ce a aflat că va deveni...120

22 feb 00:00MondenCarmen Grebenișan a făcut atac de panică la Asia Express. Proba care i-a pus viața în pericol. „Nu mai țin minte nimic”

Carmen Grebenișan, partenera Alinei Ceușan la Asia Express, a trecut prin momente grele în timpul cursei. Blonda a...110

22 feb 00:00MondenNicole Kidman, probleme din cauza anorexiei? Cât de schimbată e actriţa

Nicole Kidman, în vârstă de 52 de ani, a apărut total schimbată pe platourile de filmare de la ultima producţie...127

22 feb 00:00MondenAndy Garcia este de nerecunoscut! Cum arată la 63 de ani actorul care îl va interpreta pe Constantin Brâncuşi

Andy Garcia, considerat un sex simbol în Hollywood-ul anilor `80-`90, a făcut furori în filme precum Naşul, Pantera...133

22 feb 00:00MondenAlanis Morissette anunţă un turneu european şi lansarea noului său album

Cunoscuta cântăreaţă Alanis Morissette a anunţat vineri cele 13 date de concert ale noului său turneu mondial...113

22 feb 00:00MondenTrupa sud-coreeană BTS a lansat noul album ''Map of the Soul: 7''

Trupa sud-coreeană BTS a lansat vineri noul său album de studio "Map of the Soul:7", care a suscitat o amplă...125

Mapamond
22 feb 00:00MapamondVladimir Putin: Se încearcă 'separarea' Ucrainei de Rusia pentru a elimina un concurent global

Cooperarea ruso-ucraineană irită numeroase ţări, deoarece le creează un concurent global, consideră preşedintele...119

22 feb 00:00MapamondAtacurile de la Hanau relansează dezbaterea despre armele de foc şi radicalizare

Recentele atacuri din oraşul Hanau au relansat dezbaterea din Germania despre necesitatea înăspririi legislaţiei...109

22 feb 00:00MapamondNATO şi Moscova salută acordul între SUA şi talibani

NATO a salutat vineri anunţul referitor la încheierea unui acord între SUA şi talibani, secretarul general al...111

22 feb 17:25MapamondPompeo anunţă că SUA se pregătesc să semneze un acord cu talibanii la 29 februarie

SUA se pregătesc să semneze un acord cu talibanii, condiţionat de o perioadă de reducere a violenţelor în...111

22 feb 00:00MapamondParlamentul Portugaliei adoptă legi permisive privind eutanasia

Parlamentul Portugaliei a adoptat joi mai multe legi care deschid calea către dezincriminarea eutanasiei, informează...115

22 feb 00:00MapamondJulian Assange ar putea solicita azil în Franţa, anunţă avocatul său francez

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, aflat în detenţie în Marea Britanie şi a cărui extrădare a fost cerută de...107

22 feb 00:00MapamondUE condamnă atacul cibernetic comis asupra Georgiei în 2019; Rusia neagă orice implicare

Uniunea Europeană a condamnat vineri atacul cibernetic care a avut loc în octombrie 2019 asupra Georgiei şi s-a...128

22 feb 00:00MapamondSUA: Un deţinut condamnat la moarte a fost executat pe scaunul electric, în statul Tennessee

Un deţinut condamnat în urmă cu peste trei decenii pentru înjunghierea mortală a unui alt deţinut a fost executat...122

22 feb 00:00MapamondUn bărbat a fost înjunghiat într-o moschee din Londra

Poliţia londoneză a anunţat joi arestarea unui suspect după ce un muezin a fost rănit prin înjunghiere într-o...124

22 feb 00:00MapamondCoronavirus - Un cetăţean italian, testat pozitiv în regiunea Lombardia

Un cetăţean italian a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, conform unui comunicat emis vineri dimineaţă de...131

Sănătate
22 feb 16:42SănătateKinetoterapia: ce este și când este necesară

Kinetoterapia, cunoscută și drept kinetologie medicală sau chineziterapie, este atât o formă de terapie, cât și o...107

22 feb 00:00SănătateCum poți estompa petele apărute deasupra buzelor

Sarcina sau îndepărtarea părului facial inestetic cu ceară pot duce, în timp, la sensibilizarea pielii și astfel...118

22 feb 16:37SănătateCafeaua ajută la pierderea kilogramelor în plus?

Noile cercetări arată că doar 4 cești de cafea pe zi te pot ajuta să scapi de surplusul de grăsime. Dacă...119

22 feb 00:00SănătateCe să mănânci dacă ai rinită alergică

Rinita alergică sau febra fânului este denumirea umbrelă pentru un grup de simptome care afectează buna funcționare...120

22 feb 00:00SănătateDiferența între viață și 'neviață'

O durere lombară obișnuită poate ascunde o enigmă a existenței. Asta pentru că nu există boli, cât există...121

22 feb 16:21SănătateRaed Arafat, declarații ALARMANTE privind privatizarea sistemului de sănătate: O vizită la UPU ar putea costa 10.000 de lei!

Previziunile sumbre privind privatizarea sistemului de sănătate sunt confirate de fondatorul SMURD, Raed Arafat....120

22 feb 16:18SănătatePrimăria Sectorului 4 construiește cea mai modernă secție din România, pentru tratarea marilor arși

Urmare a unui parteneriat între Primăria Sectorului 4 și Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar – Arseni”, noua...116

22 feb 16:15SănătateIzolarea nu este o soluție: Epidemia de coronavirus explodează în închisorile din China

Închisorile din China sunt lovite de epidemia de coronavirus. Cel puţin cinci sute de cazuri de infectare cu noul...121

22 feb 16:12SănătateSTUDIU! Privatizarea sistemului de sănătate va ADUCE HAOS: Românii nu vor să își facă asigurare privată de sănătate

Privatizarea sistemului de sănătate va duce la haos. Conform unui studiu, mai mult de jumătate din români nu au şi...547

22 feb 16:11SănătatePână și Rusia dă stimulente financiare părinților care aduc pe lume copii: 7.330 de dolari la prima naștere și aproape 10.000 de dolari la a doua

Rusia încearcă să oprească declinul ratei naşterilor prin ajutoare financiare consistente pentru cei care devin...292