-2.9° Constanța Mar., 7 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6267
-2.9° Constanța Marți, 7 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6267

O femeie în scaun cu rotile s-a trezit fără maşină în parcarea unui centru comercial, în Constanța! Video

Andreea VREJOIU 4 ianuarie 2023 | 09:25 4207

Situație revoltătoare la Constanța! Autoturismul unor persoane cu dizabilități a fost ridicat în cursul serii de marți, 3 ianuarie a.c., din parcarea de la Carrefour. De menționat este faptul că autoturismul era staționat pe un loc rezervat persoanelor cu handicap.

Familia a aflat că autoturismul a fost ridicat chiar de la echipajul de Poliție Locală. Motivul? Nu avea afișat pe bord ecusonul care să dovedească faptul că autoturismul aparține unei persoane cu dizabilități.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

În schimb, proprietarul autoturismul a încercat să le explice agenților locali că autoturismul avea lipit un autocolant cu semnul persoanelor cu dizabilități atât pe parbrizul din față, cât și pe luneta din spate.

Mai mult decât atât, documentele mașinii dovedeau faptul că aceasta a fost modificată pentru persoane cu dizabilități, soția șoferului fiind imobilizată în cărucior cu rotile. Într-un final, autoturismul a fost recuperat, în jurul orei 23:00, dar doar după ce s-a plătit taxa de 570 de lei, taxa de ridicare a autoturismului.

Video:

Ce au transmis reprezentanții Primăriei Constanța:

,,Cu privire la imaginile apărute în spatiul public in care apar doi polițiști locali care au dispus ridicarea unui autoturism de pe locurile rezervate persoanelor cu handicap din parcarea centrului comercial Carrefour, vă informăm faptul că la nivelul Direcției generale poliția locală Constanța au fost dispuse verificări.  

În urma acestor verificări, a rezultat că, în jurul orelor 19:00, a fost înregistrată la dispecerat o sesizare cu privire la parcarea unui autovehicul neregulamentar, pe loc de handicapat. Un echipaj format din 2 polițiști locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice s-a deplasat la fața locului unde a constatat că un număr de 4 autoturisme sunt parcate pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap fără a avea afișat la loc vizibil așa cum prevede Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap card/legitimație care să le confere acest drept.

În consecință, 2 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenda în cuantum de 2000 lei, iar pentru 2 autoturisme s-a dispus măsura tehnico administrativă de ridicare, inclusiv pentru autoturismul în cauză, în conformitate cu prevederile art 100 alin. 1 lit. g din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap actualizată care prevede următoarele: „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”. Menționam ca la autoturism nu s-a prezentat conducătorul auto. 

La restituirea vehiculului, s-a ținut cont de faptul că persoana care utiliza vehiculul în cauză era o persoana cu handicap care deținea card/legitimație, dar nu a ținut cont de prevederile legale, în sensul ca nu  l-a avut afișat la loc vizibil. Având în vedere aceste aspect, persoana a  fost sancționată cu avertisment. 

Cu privire la modul de acțiune și comportamentul polițiștilor locali vă comunicăm faptul că se fac verificări, iar în situația în care se constată că au fost încălcate prevederile legale se vor fi dispune măsuri în consecință.  

Reamintim ca in conformitate cu prevederile art. 65 alin. 2 și 3 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap” 2. Persoanele cu handicap sau reprezentanții legali ai acestora, la cerere, pot beneficia de un card-legitimație pentru locurile gratuite de parcare. Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card legitimație beneficiază de parcare gratuită. 3. Modelul cardului-legitimație va fi stabilit în normele metodologice de aplicare a prevederilor prezentei legi. Eliberarea cardurilor se face de către autoritățile administrației publice locale„.                                                    

De asemenea, facem precizarea că anual Direcția generală poliția locală Constanța desfășoară campanii de informare a cetățenilor cu privire la utilizarea locurilor rezevate persoanelor cu handicap care pot fi ocupate doar prin afișarea la loc vizibil a cardului/legitimației model al comunității europene prevăzut în mod express de art. 40 din NORMELE METODOLOGICE din 14 martie 2007 de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.                                                    

Facem apel pe această cale la toate persoanele îndreptățite să ocupe locuri de parcare adaptate, rezervate și semalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap să respecte prevederile legale, în sensul că atunci când ocupă un astfel de loc de parcare să afișeze la loc vizibil cardul/ legitimația pentru a evita situații de natura celor mai sus menționate , iar cei ce nu dețin astfel de carduri/legitimații să solicite de la autoritățile publice locale eliberarea acestuia.  

Totodată, precizăm faptul că sprijinirea și îndrumarea acestor categorii de persoane reprezintă o prioritate pentru Direcția generală poliția locală Constanța, iar incidentul petrecut în data de 03.01.2022 este unul regretabil, fapt pentru care în perioada următoare vom desfășura noi campanii de informare și conștientizare a persoanelor cu handicap pentru a beneficia în mod corect de toate drepturile conferite de Legea 448/2006 actualizată. ”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Ce au transmis reprezentanții IPJ Constanța

La data de 4 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Secția 2 au fost sesizați, de către un bărbat, de 41 de ani, cu privire la faptul că, la data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 19.00, i-a fost ridicat, fără motiv, autoturismul parcat pe un loc special destinat persoanelor cu dizabilități din incinta unui complex comercial din municipiul Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

mwistii de judecatori corupti vor constata ca fapta nu exista.
3
0
Incredibil.... Aceasta echipa ar trebuii desfiintata. Si el si colega lui.... Mai ales comportamentul Gardianului Public (Asta esti .... din visiniu ai ajuns si tu galben... de p***t.) Nu merita salariul pe care noi il platim pentru ei. Gardieni publici cu 2 caramizi sub calcaie.
2
0
MILITIA LOCALA PESEDISTA MAZARE-CHITAC a ajuns sa ridice masinile persoanelor cu HANDICAP pentru ca parcheaza pe locurile destinate, PRIN LEGE, persoanelor cu HANDICAP !!! N-am vazut pe NIMENI in constanta care sa ceara DESTITUIREA PE LOC A INCOMPETENTULUI care este sef in MILITIA LOCALA constanta !!! constanta , ramane din pacate un REBUT SOVIETIC, in care MAFIA MAZARE-CHITAC-teoDOSie face ce vrea, din pacate !!!
1
0
Politia Locala face numai abuzuri pe care primarul " ales" degeaba se face că nu știe iar proștii care l au ales suportă! Chiar ar trebui să ne unim pentru a inceta abuzurile de rahat intr un oraș deja ratat și demolat !
4
0
Domnule politist, doamna foloseste cuvantul kkt pentru a arata frustrarea pe care o are fata de tot ceea ce fac reprezentantii statului, in toate domeniile. Atat doamna, cat si noi, cetatenii acestei tari ne-am cam saturat de incompetenta si nesimtire. Platim taxe, din ce in ce mai mari si mai stupide si primim aroganta, badaranie, incompetenta si prostie din partea statului roman, devalizat de acest model infect si josnic al functionarului, politicianului etc. Asa ca lasati deoparte standardele morale pentru ca nu aveti asa ceva. Nici nu vreti sa aveti pentru ca singurul lucru care va intereseaza este cum sa furati mai mult. Restul este can can.
7
0
cu picioarele cracanate e tipica unui bou analfabet si hot ca iinfractorii din primarie. Sefii pitecantropului sunt de vina. Mwie chitac si militienii !!! Cu mult kkt !!!
11
0
E un cara,il recomanda familia si talentul, despletita nu stim cum se intituleaza,cu cine a studiat si la ce rezultate a ajuns,aici nu scrie decat una suta lei,putin,foarte putin
6
0
politia locala daca vrea sa fie cea mai cea sa se duca in parcarea subterana de la VIVO sa vezi acolo ce masini una si una parcate pe locurile persoanelor cu dizabilitati ....stau si ma intreb oare nu cumva e bine ca uneori sa o faci pe H----------l????
9
0
Care da clasare la asa ceva, pentru ca 2 localnici nu au facut verificarea, inseamna ca traim intr o tara de rahat, plina de localnici! Bai Dumitrule, dormi? Nu va mai ajunge nimeni la nas...Masuri imediate! Se numesc intocmai si la timp! Suspendati, trimisi la cursuri psiho, ca sunt frustrati..Va dati seama daca imbecilii astia 2 erau de la penitenciar? Va mancau de vii...
8
2
Propun desființarea pol locale
13
0
Numar cocalaresc de inmatriculare, daca vedeam masina as fi zis ca e a unui pusti cordit are fumeaza mai mult decat ii permite legea
2
9
Mexicanul ala la 50 de ani are pensie speciala..
10
0
Acesti paznici sunt incompetenti si nepriceputi, parca sunt cautatori de abuzuri, cand le semnalezi ceva ilegal te trimit sa faci sesizare catre alte servicii sau spun ca nu e de competenta lor, niste snapani cretini cu totii
16
0
bai COMANDASULE de iubita ta betivanca de VERO , magazia medularelor la toti ratatii tai de colegi nu spui nimic ? din cauza ei eu am inebunit si m-am cuplat cu o femeie care zici ca-i maimuta ca si mine !
7
0
Atentie, este vorba de pulitia locala, nu de cea nationala. Politia nationala a fost sesizata, de catre cei in drept, pentru altceva.
12
0
clasic politia locala, o adunatura de fomisti incompetenti
17
1
A parcat autovehiculul pe loc special desemnat, motiv pentru care acesta i-a fost ridicat, a fost sanctionata cu avertisment, 540lei taxa transport si probabil 2 puncte penalizare. Pentru ca asa considera organul sa se puna in slujba cetateanului.
15
2
Inevitabilul s a produs...aveti pe cine ucide cu vorbe. Moral? Probabil nu, Legal? Probabil da Putinul marit exces de zel al domnului politist probabil se va asterne asupra tuturor din breasla acestuia!
8
0
Sunteți p******i.... O persoana cu handicap trebuie să umple zile în șir sa obțină document? Mai aveți un singur lucru, să solicitați o poză cu persoana și handicap ul ei... DETALIIAT...
16
1
O gramada de actaraie si cacatisuri unde lucrurile sunt evidente. Balamuc. Pe langa asta, placerea unora din cei cu uniforme de a face cat mai mult rau sa-si arate puterea,e la fel peste tot in lume,numai sa aiba ocazia sau sa primeasca ordin. Uniformele sunt la fel,oamenii care le poarta sunt diferiti. Cel mai usor de umilit sunt cei cu handicap,saracii,batranii,oamenii fara pile. Or fi ele legile,insa si lipsa de omenie este crasa.
14
0
Militieni locali uitati-va dracului la comentarii si vedeti cat sunteti de iubiti p******e de doi bani si numai c***e cu trei clase,stau taximetristii la city pe bulevard de incurca circulatia un prostanac de la locala nu gasesti in schimb verifici parcarea la mall.Pai daca era o masina mai pricopsita deja te faceai ca nu o vezi animalule.Chitac boule ia masuri tembelule.
17
0
primaria lui cacat pansat cu militieni nenorociti care habar nu au sa scoata doua vorbe si fac numai ce vor.Ma pis pe comunicatul vostru de cacat, nu mai luati apararea la toate javrele sau va aparati intre voi?Politia locala ....un cacat plin de analfabeti.
18
0
Asta i a dat amenda și lu masa de fraier ce este
20
0
ACUM VIN DE LA AUCHAN ,PLIN DE HANDICAPATI FARA HANDICAP,NICI URMA DE POLITIOTA ACEEA CARE STATEA PE TELEFON,ASA ESTE SI IN PARCAREA VIVO, S-A UMPLUT TARA DE HANDICAPATI FARA HANDICAP, ASTIA FARA SAPCA LA INTERVENTII SUNT ZMEI CHAR CU CEI CARE SUNT INDRPTATITI PT LOCURILE ACELEA SI SE AGATA DE TOT CE SPUNE LEGEA CA SA POATA SA IL RUPA PE CEL CARE ARE DREPTUL ACOLO,DE CEILALTI LE E FRICA SAU SE CUNOSC, NISTE HANDICAPATI FARA HANDICAP DAR CU FUNCTII SAU MUSCHI,CE SA II FACI, SA MANANCA SI EA O PAINE
12
0
Ce sesizare au primit retardatii astia? Cine a facut sesizarea,cumva cel careia i-a fost ridicat vehiculul? Plangere impotriva gardienilor!
10
0
Campanie? MErgeti dracului in fiecare zi in parcarile hipermarketurilor. Nu avem loc sa parcam cu permisul pe geam de nesimtiti.
18
0
astia dau din cioc doar cu oameni de rand ca in fata altora pleaca capul
12
1
Daca spune lumea despre ei ca sunt idioti, prostii se supara, ei sunt doar p****i. Totusi cred ca ar trebui luate niste masuri si educati putin oamenii astia de la locala pentru ca se cred dumnezeii orasului. Dom Primar se aude? Sau e cald si bine in birou cu buzunarele pline?? Si credeti ca ne-ati lamurit cu un comunicat de tot kktul in limba de lemn pe care o mosteniti mandri.
14
1
Daca spune lumea despre ei ca sunt idioti, prostii se supara, ei sunt doar p****i. Totusi cred ca ar trebui luate niste masuri si educati putin oamenii astia de la locala pentru ca se cred dumnezeii orasului. Dom Primar se aude? Sau e cald si bine in birou cu buzunarele pline??
12
1
Ce k***t mare de copoi...
13
1
Prostanul de gardian seamănă leit cu pampalaii de Vilau , Dospinesu , Juganaru etc. De la Locală Cernavoda
13
4
Tare as vrea sa vad si cand ridica masina unui bombardier desenat. Oare au curaj? Poate ca avea dreptate, dar prin atitudinea aroganta afisata, politistul local, umbreste imaginea PL Constanta. As sfatui persoana cu dizabilitati sa se indrepte pe civil catre persoana din spatele uniformei, pentru necunoaterea legii si abuz in serviciu. Va asigur ca un politist rutier, nu ar fi procedata asa. Dar, cateodata, divinitatea face dreptate.
27
1
P.U.L.A .asta de militean facut seara la apelul sandalelor trebuie dat afara si in special barbierit de barba lui stufoasa de P.R.O.S.T.A.N.A.C. huoooooooo rusine Politia Romana
19
2
Dima cusu ATENTIE, sa i transmiteti lu dumitru cusu. Iancu cusu nu Este baiatul lui , l a adus Silvia din flori. L a facut cu altul, un var dea lu dima, ca ea umbla, ii placea ciocanu Dima fai atent! Cusu iancu din flori farà virgole are 4 copii hahahahahaahahahahahahahahagahahgaggaag
2
5
Ma ce polițiști sunt astia doar cu 12 clase?
19
1
este simplu dl. primar Chitac....da i afara ....motivul? Abuz impotriva cetateanului ....aveti motive....dar aveti si vointa/putirinta?
18
1
STATEAU LA VICTORIA IN MASINA PE TELEFOANE CU LUMINILE APRINSE CELE ALBASTRE,CUM A AJUNS MAREA APARATOARE A LEGILOR LOCALE POLITIOTA NU SE STIE, NU INTREBATI A CUI E
18
1
Nesimtire, aroganta, lipsa de compasiune fata de problemele contribuabililor, singurul argument “asa e legea” de care habar n-are. “In slujba cetateanului” - niciodata! Sa-i fie rusine organului!
35
0
Politistul local Olteanu Valeriu cel care da amenzi pentru iarba, mai traieste ? Ii uram ca in anul 2023 sa-i creasca iarba prin gura si prin nas.
13
2
As comenta mult pe aici dar la cati iidiooti sunt pe aici nu ai cu cine discuta Va place sa vă uitați la filmele americane cu milițieni care aplică legea ferm și fără scrupule baaaaa îmi pare rău pt femeia asta dar scuze, legea trebuie respectată, că nu se prea respectată la noi in țară.....asta e altceva
13
17
Politia Locala sunteti ultimele javre de oameni. Cum ati putut sa faceti asa ceva javrelor. Aveti 3 luni cursuri si deveniti politistii nenorocirilor pe care le faceti. Ce mizerie. Dat afara imediat seful politiei locale
30
2
Am avut ocazia,cu ani in urma,sa ma angajez la politia locala.Salariul foarte bun,dar nu am stat pe ganduri nici macar o secunda si am refuzat.Cum sa fiu eu coleg cu toti dobitocii si analfabetii si sa mai fiu si dispretuit de prietenii mei si de restul societatii.Nici cu aia de la politia normala nu mi-e rusine dar astia de la locala…E ca si cum i-ai da unui copil de 10 ani masina sa mearga singur la scoala.
31
2
gardienii publici nu se sesizeaza din oficiu atunci cand observa masinile parcate la 1 m distanta de trecerile de pietoni de pe Alexandru Lapusneanu. Acolo unde este risc ridicat de accidente intrucat vizibilitatea soferilor este periciclitata din cauza acestor masini parcate. Pana nu se intampla vreo tragedie autoritatile nu iau nici o masura. Jalnic!
24
0
ce porc de politist -Mare spurcaciune de om
30
1
Sunt niște imbecili primitivi care nu au ce cauta printre oameni.
26
1
GABOREEEEEEEEEEEE da nu vrei sa ii aratam noi lu ma ta ce scrie la lege si lu GORNISTA AIA o facem Tot tomisul posta de la un capat la altu ca asa srie la lege , baaa cum mm sa fii asa nepastor si sfidator ??? e mai simplu asa decat sa va explicam cu vb buna ca AIA E O PARCARE PRIVATA IN PRIMUL RAND
22
3
Hai la kkt cu politia locala...deja nu le mai ajunge nimeni la nas. La zarzavat cu ei
32
0
Umflatul ala trebuie dat afara. Mare spurcaciune de om. Toata locala ar trebui desfiintata si banii transferati la politia nationala si jandarmi.
35
0
un gras nenorocit cu o minte redusa, daca un BOMBARDIER parcheaza pe loc destinat pers cu Handicap SIGUR NU ISI LIPESTE nimic pe masina , o parcheaza si pleaca. CINE NU GRESESTE NU MUNCESTE dar totusi atitudinea si nepasarea, fara remuscari sa vb cu o femeie in scaun cu rotile cu un copil langa ea , iti provoaca o scarba fata de omenire, GABORE O SA TE URMAREASCA toata viata SMekeria asta . Nu te consta nimic sa fii om si nu bou .
39
0
Frumos ! Frumos! Tara de cacat! Ridici masina omului cu dizabilitati , dar bolizii ordinarilor care parcheaza ilegal pe aceste locuri de ce nu le ridicati ?? Ordinarii dracului
56
0

REPLICA

LOTO

6/49
23819113133
5/49
32325399
joker
33395201912