REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

O femeie ÎNSĂRCINATĂ, TERORIZATĂ de frate: a spart geamurile cu un ciocan și a dat foc la hârtii în casă!

O femeie ÎNSĂRCINATĂ, TERORIZATĂ de frate: a spart geamurile cu un ciocan și a dat foc la hârtii în casă!

Replica API 17 aprilie 2019 | 00:00 283

O femeie a solicitat ajutor în instanță, precizând că este terorizată de fratele său, care este consumator de etnobotanice și care a fost diagnosticat cu afecțiuni psihice. Ea a relatat că locuiesc împreună și episoadele în care el devine agitat sunt frecvente, în sensul că a dat foc la hârtii în casă, a spart geamurile cu un ciocan și îl amenință pe fiule ei cel mare că-l omoară.

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Costanța, la data de 10.04.2019, reclamanta l-a chemat în judecată pe pârâtul C.F., în vederea emiterii unui ordin de protecție prin care să se dispună obligarea pârâtului la interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau orice alt mod cu aceasta, păstrarea unei distanțe minime față de aceasta și membrii familiei sale, precum și față de unitatea de învățământ unde studiază copilul ei cel mic.

De asemenea, a mai solicitat ca instanța să solicite internarea nevoluntară a pârâtului. În motivare, femeia a arătat că pârâtul este foarte violent, a spart toate geamurile din casă și dă foc la hârtii. A susținut că are un copil minor cu grad de handicap, un băiat major și este însărcinată în 6 luni, iar în orice moment îi poate ataca copiii și pe aceasta.

A susținut că pârâtul o terorizează, iar în momentul de față este internat în Spitalul de Psihiatrie Palazul Mare de unde poate fugi (a mai făcut-o și în trecut). A mai susținut că pârâtul este consumator de droguri și că a chemat poliția la data de 9.04.2019 la ora 4:00, că a fost internat de mai multe ori la psihiatrie.

A mai precizat că de 3 zile stă pe la vecini de frică, că pârâtul se taie pe mâini, că nu mai poate și îi omoară copiii. În dovedire, a solicitat proba cu înscrisuri și proba testimonială. Pârâtul nu a formulat întâmpinare și nu s-a prezentat în fața instanței.

Judecătorii au admis în parte cererea și au eliberat un ordin de protecție cu o valabilitate de 4 luni, prin care au decis: interzice pârâtului să se apropie la o distanță mai mică de 150 de metri de reclamantă; interzice pârâtului să o contacteze pe reclamantă în orice mod, direct sau indirect. Femeia a spus încă de la bun început că nu vrea să-l dea afară din casă pentru că știe că nu are unde să se ducă, ea dorind doar să fie lăsată în pace.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272