REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

O FEMEIE și-a schimbat declarația în INSTANȚĂ și a ajuns din MARTOR, INCULPAT

O FEMEIE și-a schimbat declarația în INSTANȚĂ și a ajuns din MARTOR, INCULPAT

Replica API 17 noiembrie 2020 | 00:00 3069

O femeie a ajuns să fie anchetată și, ulterior, condamnată, pentru mărturie mincinoasă, după ce și-a schimbat declarațiile date într-un dosar penal. Astfel, ea a primit 6 luni de închisoare și, cum mai avea o condamnare din trecut, pedepsele au fost contopite, rezultând cea de 2 ani și 6 luni în regim de detenție. Decizia nu este definitivă și urmează a se judeca apelul.

foto: jurnalulolteniei.ro

Termenul la Curtea de Apel Constanța a fost fixat pentru data de 4.02.2021. Potrivit materialului probator, Emilia Ovessea, cu ocazia audierii sale în calitate de martor într-un dosar penal, aflat pe rolul Judecătoriei Constanța, a dat declarații necorespunzătoare adevărului în fața instanței cu privire la întrebările esențiale asupra cărora a fost întrebată, respectiv a precizat că la nu l-a văzut pe numitul B. I. înarmat cu o bâtă și nici nu ar fi auzit că ar fi amenințat-o pe persoana vătămată din respectivul dosar. Mai exact, în declarația inițială a arătat că l-a văzut pe B.I. înarmat cu o bâtă și amenința cu acte de violență, era foarte recalcitrant și agresiv împotriva vecinului său. Ulterior, audiată fiind în fața instanței, ea a expus o situație de fapt radical diferită, în sensul că nu a văzut ca B.I. să fi avut ceva în mână, iar când i s-au cerut explicații de către instanță, a declarat că nu a auzit nici amenințări. În cauza de față, inculpata a încercat să acrediteze ideea că nu a înțeles întrebarea instanței și că a crezut că i se cere să dea detalii cu privire la cealaltă persoană împreună cu care se afla B.I., anume L.A..

Instanța a decis că apărarea inculpatei este una nefondată, rezultând din cuprinsul declarației că s-a referit la B.I. atunci când a spus că acesta nu avea nimic în mână. Ba mai mult decât atât, atunci când i s-au cerut explicații de către instanță, raportat la contradicțiile cu declarația anterioară, inculpata a declarat că nu a auzit nici amenințări, deși în depoziția de la urmărirea penală indicase clar aspect.

Prin urmare, la data de 8.09.202, a fost trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă, iar pe 26.10.2020 a fost condamnată. Cum decizia nu a fost definitivă, s-a înregistrat apelul, care se va judeca pe 4.02.2021.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ca B.I. a amenintat-o.Este evident. Anul viitor se vor elimina din lege aceste inrelegeri intre agresori , hoti, talhari si victime.Practic nu vor mai conta in fatza legii.....chiar daca te impaci vei fi oricum condamnat pentru fapta comisa. Aceasta schimbare de lege va calma multi infractori de 2 lei...nu va mai merge cu amenintarea ulterioara a victimei pt a scapa de cusca.
4
0
penale! justitia oare e asa cum e, dar e si tampita !
4
5
2 ani si jumatate ca a mintit...ma judecatorii lu peste si aia care fura milioane sunt achitati. Violatoroo de minore cu suspendare. Rusine!!
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272