REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Lun., 4 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6658
8.5° Constanța Luni, 4 Martie 2024 Anul XX Nr. 6658
 

O femeie şi patru copii au murit în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi

O femeie şi patru copii au murit în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi

Valentina CAMARA 7 februarie 2023 | 00:00 238

Patru copii şi o femeie au murit duminică în urma naufragiului în largul insulei greceşti Leros a unei bărci gonflabile transportând migranţi de pe coastele Turciei învecinate, a anunţat paza de coastă elenă, notează AFP.

 O femeie si patru copii au murit in naufragiul unei ambarcatiuni cu migranti

În total, 41 de persoane au fost salvate, printre care şase copii şi doi adulţi care au fost transportaţi la spitalul din Leros, a adăugat paza de coastă care a informat că operaţiunile de salvare continuau pentru a găsi, eventual, alţi migranţi.

Însă patru copii, dintre care doi băieţi de aproximativ 5 ani şi o fată de 4 ani, transportaţi duminică dimineaţă la spitalul din Leros nu au putut fi reanimaţi de medici, potrivit agenţiei de presă elene Ana.

Tânăra al cărei corp a fost găsit în mare avea peste douăzeci de ani, iar pasagerii din barcă erau toţi din Africa, potrivit aceleiaşi surse.

Sunt mobilizate trei vedete ale pazei de coastă şi un elicopter Super Puma, dar condiţiile meteo, cu vânturi puternice şi mare agitată, fac operaţiunile de salvare complicate, a indicat paza de coastă grecească.

Alerta a fost dată duminică dimineaţă de un pescar care a găsit corpul femeii în mare, a precizat Jurnalul editorilor (Efsyn).

Potrivit mărturiilor adunate de paza de coastă şi de poliţie, barca gonflabilă transporta aproximativ 40 de exilaţi, printre care copii, femei şi persoane cu mobilitate redusă.

"Din păcate, avem din nou victime nevinovate care şi-au pierdut viaţa din cauza atitudinii criminale a traficanţilor", a denunţat ministrul Marinei, Yannis Plakiotakis, într-un comunicat.

Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi a reacţionat duminică pe Twitter: "Este sfâşietor faptul că, în absenţa unor căi sigure, refugiaţii continuă să se lanseze în călătorii riscante şi să îşi încredinţeze viaţa unor contrabandişti fără scrupule".

În decembrie, un bebeluş de două luni a fost găsit mort după un naufragiu în largul insulei Lesbos.

Tragediile umane din Marea Egee sunt în creştere, migranţii urcând la bordul unor ambarcaţiuni improvizate pe o mare agitată, chiar dezlănţuită iarna.

Din 2014, 2.246 de persoane care fugeau de războaie şi sărăcie s-au înecat în Mediterana de Est, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, reaminteşte AFP, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
4815544473
5/49
1646443303-03-20246 8 4 7 2 1 1
joker
1812120439