REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O FI BINE? Se CONSTRUIEȘTE HAOTIC în toată CONSTANȚA!

O FI BINE? Se CONSTRUIEȘTE HAOTIC în toată CONSTANȚA!

Replica API 28 august 2020 | 00:00 3916

Se construiește la foc continuu în Constanța! Clădiri cât mai falnice își fac loc în detrimentul... spațiilor verzi. Patru investitori așteaptă ca la finele lunii să vadă dacă PUD-urile le sunt votate de către consilierii locali pentru a se apuca de treabă.

În Constanța anului 2020 se construiește de zor. Nu este cartier în municipiu în care să nu se ridice un imobil... cât mai aproape de nori. Ei bine, acest lucru va continua în Constanța dacă proiectele ce vizează imobile de peste 5 etaje vor primi undă verde pentru construire. De menționat este faptul că proiectele de pe ordinea de zi sunt inițiate de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Daniel Olteanu, imobil de 6 etaje în Mamaia

Consilierii locali ai municipiului Constanța vor decide dacă vor aproba sau nu, Planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru construirea unui imobil locuire colectivă, în bulevardul Mamaia nr. 459B, de către investitorul Daniel Olteanu.

Ca menţiune a PUD-ului este faptul că acesta se aplică exclusiv în vederea autorizării lucrărilor de construire a unui imobil cu regim de înălţime S+P+5-6E cu funcţiunea de locuire colectivă, care respectă cumulativ toate reglementările aprobate prin prezenta. Terenul pentru care s-a iniţiat PUD-ul, situat în Staţiunea Mamaia, zona Hotel Metropol lot 5, bd. Mamaia nr. 459B, în suprafaţă de 441,21 mp (potrivit actelor de proprietate) şi 441 mp (potrivit măsurătorilor cadastrale), identificat cu nr. cadastral 210278, înscris în cartea funciară a UAT Constanţa, este proprietatea soţilor Olteanu Daniel şi Olteanu Daniela conform contractului de vânzare autentificat sub nr. 717/24.04.2018 la Borună Chiraţa şi Asociaţii Societate profesională notarială dar și a contractului de vânzare autentificat sub nr. 1314/26.06.2015 la Borună Chiraţa şi Asociaţii - Societate profesională notarială.

Valabilitatea planului urbanistic de detaliu precizat la art. 1 este de doi ani de la data aprobării prezentei, cu posibilitatea prelungirii cu încă doi ani la solicitarea investitorului.

Cine sunt investitorii?

Daniel și Daniela Olteanu sunt dezvoltatori imobiliari în municipiul Constanța. Aceștia dețin firma Danic Alex 2002 SRL. Societatea a fost înfiinţată în 2002 şi are sediul social în Constanţa, pe strada Interioară nr. 1, lot 4. Asociaţi sunt Daniel Olteanu, care are un aport la capital de 155.200 de lei, adică 50%, şi Daniela Olteanu, care deţine restul de 50% din capital. Societatea se ocupă cu activităţi privind comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare.

Complexul Dacia se schimbă „la față”

Firma Dacia T&T SRL așteaptă votul consilierilor locali pentru „Planul Urbanistic de Detaliu – Complex comercial Dacia, bulevardul Tomis nr. 235”. Mai exact, aceștia vor aproba planul, însă cu menţiunea că acesta se aplică exclusiv în vederea autorizării lucrărilor de modificare a aspectului exterior la Complexul comercial Dacia.Terenul pentru care s-a iniţiat PUD-ul, în suprafaţă indiviză de 296,14 mp, identificat cu nr. cadastral 3153/2:1, înscris în cartea funciară a UAT Constanţa sub nr. 228021-C1-U27, este proprietate SC Dacia T&T SRL conform contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 1640/30.07.1997 la Biroul notarului public Crişan Doiniţa.

Cine este investitorul ce se va ocupa de modernizare

Înfiinţată în anul 1993, Dacia T & T SRL are sediul în municipiul Constanţa. Asociaţi persoane fizice sunt: Țopa George-Sebastian, cu 5% din capitalul social, şi Țopa Maria, cu 95% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, este Ţopa Dumitru. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: un profit de 108.006 lei, doi salariaţi şi o cifră de afaceri de 300.092 lei.

Ansamblu de imobile de 6 etaje pe Aurel Vlaicu

Un alt proiect „revoluționar” de pe ordinea de zi vizează un plan urbanistic de detaliu pentru construirea unui ansamblu de locuinţe de serviciu şi comerț în bulevardul Aurel Vlaicu nr. 269. Investitorul este SC Alexio Star Development Sun SRL.

Și în cazul acestui proiect consilierii locali vor decide dacă vor da undă verde sau nu pentru construirea ansamblului. Planul urbanistic de detaliu pentru terenul situat în bulevardul Aurel Vlaicu nr. 269 are menţiunea că se aplică exclusiv în vederea autorizării lucrărilor de construire a unui ansamblu de imobile în regim de înălţime S+D+P+6E cu funcţiunea de locuinţe de serviciu şi comerţ. Terenul în suprafaţă de 4483,12 mp (potrivit actelor de proprietate) şi 4483 mp (potrivit măsurătorilor cadastrale), identificat cu nr. cadastral 227011, înscris în cartea funciară a UAT Constanţa, este proprietate SC Alexio Star Development Sun SRL conform contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 4843/26.10.2018 la Biroul individual notarial George Tragone. În prezent, terenul studiat este liber de construcţii. Spre nord-est se află o parcelă pe care este amplasat un spaţiu comercial, de depozitare şi expunere, utilizat în prezent de Mobexpert. Spre sud-vest se află mai multe parcele, în general libere de construcţii, pe unele fiind amplasate parcări pentru autovehicule. Spre bulevardul Aurel Vlaicu se află un spaţiu comercial, Casa „Shutzu”.

Cine este investitorul?

Înmatriculată în anul 2018, Alexio Star Development Sun SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Asociaţi persoane juridice sunt: De toate în Construcţii SRL (reprezentată de Şufană Ioana), cu 10% din capitalul social, Io Star Development Sun SRL (reprezentată de Şufană Ioana), cu 10% din capitalul social. Asociaţi persoane fizice sunt: Morar Anca, cu 1% din capitalul social, Şufană Ioana, cu 79% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, este Şufană Ioana. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: nicun salariat, o cifră de afaceri de zero lei şi o pierdere de 20.473 lei.

Imobil de 3 etaje în Palazu Mare

Un nou bloc se pregătește să rasară și în Palazu Mare. Mai exact, se va supune la vot aprobarea PUD-ului pentru construire imobil locuire colectivă, în Palazu Mare, sola 51, parcela A 484/2/3 Lot 1+ A 484/2/4 Lot 1. Investitorul este SC Star Rent Apartment SRL .

Mențiunea în acest proiect este că acestea se aplică exclusiv în vederea autorizării lucrărilor de construire a unui imobil cu funcţiunea de locuire colectivă, în regim de înălţime D+P+3E.Terenul pentru care s-a iniţiat PUD-ul, situat în Palazu Mare, în suprafaţă de 792 mp, identificat cu nr. cadastral 244706, înscris în cartea funciară a UAT Constanţa, este proprietate SC Star Rent Apartment SRL conform contractului de vânzare autentificat sub nr. 1287/28.06.2018.

Cine este investitorul din Palazu Mare

Înfiinţată în anul 2016, Star Rent Apartment SRL are sediul în municipiul Constanţa. Guzu Simona este asociat unic şi administrator al societăţii, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: un singur salariat, o cifră de afaceri de zero lei şi o pierdere de 29.550 lei.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O MARIONETA AVEM LA CONSTAMTA!
0
0
Tzantzariiiii
3
0
Votez primar pe cel ce scoate popicii si deblocheaza piata Ovidiu si Grivitei!
2
0
Ce sa faca fagadau?! Face ce-i zic acolitii i lui mazare!
2
0
Stop vot fagadau mazare psd
4
0
Jalnic... Unde a dus toata lacomia asta. Pentru cine nu stie, acolo era o zona cu multa vegetatie si arbori pe care acuma s-au intins betoane. in beneficiul cui? In niciun caz al cetateanului care acum mai bine de 10 ani se plimba, pescuia, se recrea in acea zona. Acuma nici nu prea se mai poate circula, pentru ca lacomia a inghitit tot....din punctul meu de vedere nu prea mai e de locuit in asa balarie....
11
0
Asta este machidonizarea constantei
14
0
Nu va mai opuneti progresului ca nu va incalzeau cu nimic aia 1000, 500, 800 sau 2000mp unde mai rasare cate o cladire. Vreti spatii verzi? Faceti petitii la primarie sa faca parcuri noi pe hectare de teren ca are de unde. Voi stati sa comentati ca nu stiu ce machidon mai face un bloc. F bine, sa investeasca in alte 20 de blocuri. Inseamna turism, bani la buget, afaceri prospere pe litoral...
5
19
Faleza este distrusa cu buna stiinta.Exp.Str.Zorelelor,Ion Ratiu si Renasterii, unde constructiile sunt haotice si nu respecta regimul de inaltime si distrug zone ce ar fi trebuit sa fie verzi.Este o aglomerare de blocuri in mod haotic.Primarul este hraparet.Faleza trenuia sa fie macar pe o latime de 25-30m o aleie de promenada inverzita.Se cunoaste ca a fost crescut in cimp la mina.
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614