REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
8.1° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

O filială Hyundai a angajat copii de 12 ani să facă munci grele și periculoase

O filială Hyundai a angajat copii de 12 ani să facă munci grele și periculoase

Replica API 22 iulie 2022 | 23:10 407

Aproximativ 50 de copii migranți, de până la 12 ani, au fost folosiți la muncă într-o fabrică din Alabama, care vinde piese către linia de asamblare a Hyundai.

Muncitorii minori, în unele cazuri chiar de 12 ani, au lucrat recent la o fabrică de ștanțare a metalelor, operată de SMART Alabama LLC, potrivit poliției.

SMART, listată de Hyundai în dosarele corporative ca unitate deținută majoritar, furnizează piese pentru unele dintre cele mai populare mașini și SUV-uri construite de producătorul auto din Montgomery.

Reuters a aflat despre lucrătorii minori de la furnizorul deținut de Hyundai, în urma scurtei dispariții, în februarie, a unui fete din Guatemala, din casa familiei ei din Alabama.

Tânăra, care împlinește 14 ani în această lună, și cei doi frați ai săi, de 12 și 15 ani, au lucrat cu toții în fabrică la începutul acestui an și nu mergeau la școală, potrivit unor persoane apropiate de familie. Tatăl lor, Pedro Tzi, a confirmat relatarea acestora într-un interviu pentru Reuters, citează antena3.ro.

Copiii lui Pedro Tzi, care s-au înscris acum pentru următorul semestru școlar, făceau parte dintr-un grup mai mare de lucrători minori care și-au găsit locuri de muncă în ultimii ani, la furnizorul deținut de Hyundai.

Copiii au renunțat la școală pentru a lucra în fabrică

Câțiva dintre acești minori, au renunțat la școală pentru a lucra în ture lungi în fabrică, o unitate cu un istoric documentat de încălcări ale sănătății și siguranței, inclusiv pericole de amputare.

Un fost lucrător la SMART, un migrant adult care a plecat pentru a se angaja în altă parte în industria auto anul trecut, a spus că erau aproximativ 50 de lucrători minori între diferitele ture de fabrică, adăugând că pe unii îi cunoștea personal. O altă fostă lucrătoare adultă la SMART, un cetățean american care a părăsit și ea fabrica anul trecut, a spus că a lucrat alături de aproximativ o duzină de minori în tura ei.

Un alt fost angajat, Tabatha Moultry, în vârstă de 39 de ani, a lucrat pe linia de asamblare a SMART timp de câțiva ani până în 2019. Moultry a spus că fabrica a avut o cifră mare de afaceri și se bazează din ce în ce mai mult pe muncitorii migranți pentru a ține pasul cu cererile intense de producție.

Ea a spus că își amintește că a lucrat cu o fată migrantă care ”arăta de 11 sau 12 ani”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407