REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O FIRMĂ cu un SINGUR ANGAJAT cere FALIMENTUL Fundației pentru Tineret Constanța

O FIRMĂ cu un SINGUR ANGAJAT cere FALIMENTUL Fundației pentru Tineret Constanța

Replica API 19 aprilie 2021 | 13:47 3899

Proces interesant pe rolul tribunalului, unde o mică firmă de izolații, cu un singur angajat, cere falimentul Fundației Județene pentru Tineret Constanța. Coincidență sau nu, demersul vine chiar în perioada în care se hotărăște viitorul moștenitoarei averii tineretului comunist de la malul mării. O intrare în faliment a fundației ar lăsa cale liberă înstrăinării activelor acesteia, cele mai importante fiind Casa Tineretului din Mangalia și Monumentul Tineretului de la Straja. Pe de altă parte, fundația refuză conducerea numită de autorități și a dat în judecată Guvernul României.

Adrian Mocanu de la Nemo Global System SRL

Nemo Global System SRL a înregistrat la Tribunalul Constanța, pe 12 aprilie 2021, un dosar în care cere în calitate de creditor falimentul debitoarei Fundația Județeană pentru Tineret Constanța. Instanța a stabilit primul termen de judecată pe 24 mai 2021.

Cererea de faliment intervine după ce firma a dat fundația în judecată, pe 25 martie 2021, într-un dosar având ca obiect ”acțiune în răspundere contracutală pretenții”.

Nemo Global System SRL este o firmă specializată în lucrări și materiale de izolații, înființată în 2013 și deținută de Adrian Mocanu. Societatea a raportat pentru anul 2019 afaceri de 350.000 lei și un profit net de 25.000 lei, cu un singur angajat.

Casa Tineretului Mangalia

Casa Tineretului din Mangalia și Monumentul Tineretului, administrate de necunoscuți

Debitoarea căreia îi cere falimentul este moștenitoarea fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC), înființată în 1990 ca ”persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică și fără scop lucrativ, constituită în baza Decretului–Lege 150/1990 și reglementată ulterior prin Legea 146/2002 “ privind regimul juridic al fundațiilor județene pentru tineret. Are ca scop elaborarea, organizarea și finanțarea de programe specifice și instruirea, educarea și formarea tineretului în spiritul tradițiilor umaniste, al valorilor democrației și aspirațiilor societății românești”.

Activitatea Fundației Județene pentru Tineret Constanța a fost învăluită în mister, deși printre bunurile pe care le administrează se află active reprezentative pentru Constanța- Casa Tineretului din Mangalia și chiar pentru țară- Monumentul Tineretului de la Straja, pe malul Canalului Dunăre- Marea Neagră.

Nu a fost niciodată foarte clar cum a ajuns această fundație în proprietatea unor persoane fizice, cert este că cererea de intrare în faliment a intervenit chiar în momentul în care se duce un război pentru șefia instituției.

Timp de 20 de ani, Fundația Județeană pentru Tineret Constanța a fost condusă de un oarecare Valeriu Mîtîcă, pentru ca ulterior acesta să fie înlocuit de fosta sa soție, Carmen Drăghici.

În decembrie 2020, Consiliul Județean Constanța a numit trei administratori ai Fundației Județene pentru Tineret, conform legii care îi permite să facă acest lucru, alături de alte structuri asociative de tineret reprezentative la nivelul județelui, care își exprimă adeziunea la scopul fundației și care are dreptul la doi membri în consiliul acesteia de administrare.

Fundația a dat Guvernul în judecată la Curtea de Apel București

Cei trei administratori numiți de CJC sunt Diana Flavia Ionescu, Nicolae Dragoș Frâncu și Marian Țuțuianu, dar în ianuarie 2021 conducerea fundației a făcut plângere împotriva deciziei de numire a acestora. Consiliul Județean a respins plângerea ca nefondată, dar Fundația Județeană pentru Tineret Constanța nu s-a lăsat și a mers mai departe.

Astfel, pe 2 aprilie 2021, fundația a dat în judecată Guvernul României în contencios administrativ, într-un dosar înregistrat la Curtea de Apel București, având ca obiect ”obligația de a face”.

De asemenea, fundația i-a dat în judecată pe cei trei administratori numiți de CJC, într-un dosar înregistrat la Tribunalul Constanța pe 25 martie 2021, având ca obiect constatare nulitate act juridic.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O adunatura de looseri. Papagalos, care nu au facut nimic in viata. Pupatori in dos la pnl
2
0
Flavia. Adica fata lui Lupu?
4
0
Interesant de vazut cine va pune laba pe casa tineretului Mangalia, cit despre monument intr-o zi va ajunge la "fer cumparam".
5
0
O FAMILIE DE PENALI, CARMEN DRAGHICI ARE CONDAMNARE 3 ANI PT FURT
7
0
Aici a ajuns drogatu de Dragos Francu. De tot rasul. Mai bine invatai si erai doctor. Familie de ratati.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102