REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° ConstanÈ›a Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° ConstanÈ›a MarÈ›i, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

O firmă din Adamclisi distribuia pâine fără a elibera facturi şi chitanţe

O firmă din Adamclisi distribuia pâine fără a elibera facturi şi chitanţe

Replica API 1 iunie 2012 | 00:00 176

Evaziune fiscală cu plăcinte, covrigi şi ştrudele cu mere

Evaziune fiscală cu plăcinte, covrigi şi ştrudele cu mere

Reprezentanţii unui societăţi comerciale din Adamclisi sunt cercetaţi penal de lucrătorii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Rurală Cernavodă, după ce un angajat a fost prins distribuind marfă şi încasând bani fără a elibera facturi şi chitanţe. Poliţiştii Secţiei 6 Rurală, împreună cu un poliţist de la Investigarea Fraudelor, au făcut un control, marţi, asupra unei maşini care transporta pâine şi produse de patiserie, aceastea urmând a fi distribuite în Cernavodă şi în localităţile din jur. Firma respectivă se numeşte SC Pampary SRL, din Cobadin, aparţinând afaceristului Iulian Telehoi. Poliţiştii au constatat încă că angajatul firmei, Florin Dăbâcă, de 29 de ani, domiciliat în localitatea Urluia, distribuia pâinea şi produsele de patiserie fără a elibera facturi pentru marfă şi chitanţe pentru sumele de bani încasate. Oamenii legii au constatat că acesta deja distribuise o parte din marfă, încasând suma de 180 lei. Restul de marfă, constând în 43 de produse de patiserie şi 325 de pâini, în valoare totală de 525 lei, au fost confiscate, în cauză fiind deschis dosar penal pentru evaziune fiscală, urmând a se stabili întreaga activitate infracţională a celor cercetaţi, cât şi prejudiciul adus bugetului consolidat al statului.

Cine este Telehoi

Potrivit unor surse, Iulian Telehoi ar fi vândut societatea unei alte persoane, însă, pentru moment, poliţiştii nu au primit încă o adresă oficială în acest sens, prin care să se ateste acest lucru. De asemenea, numele lui Iulian Telehoi apare şi în dosarul penal în care este cercetat primarul de la Mircea Vodă, Dumitru Dedu, care a solicitat fonduri de la APIA atât pentru un teren deţinut de el, dar şi pentru unele terenuri deţinute de Iulian Telehoi şi Emanoil Bălan, astfel încât dosarele acestora au fost respinse de APIA când au solicitat subvenţiile acordate pentru terenurile cultivate. Iulian Telehoi s-a implicat şi în activităţi sociale, contribuind cu pâine şi alte produse pentru comuna Adamclisi, când se organizau sărbători religioase sau alte evenimente.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272