REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

O firmă din cercul lui Marian Vanghelie a intrat în faliment

O firmă din cercul lui Marian Vanghelie a intrat în faliment

Andreea CONDURACHE 6 noiembrie 2023 | 00:00 1195

O cunoscută firmă din Capitală, abonată la banii instituțiilor publice din Constanța, aflată în faliment, a rămas fără mai multe bunuri. Executorul judiciar al societății Imob Infrastrctură SRL, din Capitală, anunță organizarea unei proceduri de licitație publică în vederea vânzării mai mai multor bunuri aflate în patrimoniul firmei. Patronul face parte din cercul de afaceri al lui Marin Dumitru, trimis în judecată pentru că ar fi primit contracte cu dedicație, mituindu-l pe fostul primar Marian Vanghelie. Victor Țene este judecat alături de Marin Dumitru pentru evaziune fiscală, într-un dosar DIICOT.

O firma din cercul lui Marian Vanghelie a intrat in falimentO firmă din cercul lui Marian Vanghelie a intrat în faliment

Prime Inso Practice SPRL, desemnată în calitate de lichidator judiciar al societății Imob Infrastructura SRL, din Capitală, organizează licitație publică copetitivă cu strigare cu preț în urmare pentru vânzarea în bloc pe categorii de bunuri pentru valorificarea mai multor active aflate în patrimoniul societății.O firma din cercul lui Marian Vanghelie a intrat in falimentcategoria I

Categoria I cuprinde mai multe echipamente tehnologice, vorbim despre mașini, utilaje și instalații tehnologice, la o valoare totală de 278.309,15 euro + TVA.

O firma din cercul lui Marian Vanghelie a intrat in falimentcategoria II și categoria III

Categoria II este formată de sisteme IT: laptopuri și calculatoare, prețul de vânzare fiind de 4.700 de euro + TVA. Cea de a treia categorie cuprinde mijloace de transport: autoutilitare, cap tractor, autoturisme, remorci, prețul de vânzare fiind de 110.455 euro + TVA.

O firma din cercul lui Marian Vanghelie a intrat in falimentcategoria IV

Iar ultima categorie este formată din mobilier, aparatură birotică și echipamente de protecție, prețul de vânzare fiind de 1.710 euro + TVA. Licitația va avea loc în cursul zilei de 21 noiembrie a.c., iar în caz de neadjudecare se vorba organiza licitații și în cursul lunii decembrie și ianuarie.

Cine este Victor Țene?

Victor Țene este unic asociat în cadrul societății falimentare, un afacerist discret, din Capitală. Victor Țene a fost, de-a lungul timpului, om de legătură în mai multe societăți apropiate PSD, Mediforest SRL sau A&M Agrimex SRL, dizolvate și ele. Tețe deține și societatea Viabild Cons VT SRL, firmă care a reușit de-a lungul anilor să obțină contractele pentru deszăpezirea unor tronsoane din autostrada A2, alături de Fincodrum SA și, desigur, Tel Drum SA, partener de nădejde al firmelor lui Țene.

Tel Drum este celebra companie din Teleorman despre care DNA susține că este controlată din umbră de Liviu Dragnea. În realitate, asociați în firmă îi regăsim pe Petre Pitiș, Mircea Vișan și Florea Nedea, toți apropiați ai lui Dragnea, condamnați la sfârșitul lunii martie la câte 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fraude cu fonduri europene.

Revenind la firma Imob Lux Construct SRL, trebuie să menționăm că a obținut contracte numeroase pentru reabilitarea drumurilor din țară și a fost înființată în aprilie 2005. Țene a primit, într-o singură zi, contracte de la o primărie din București în valoare de 20 de milioane de euro. Asta i-a adus lui Țene, în trecut, probleme cu legea, fiind arestat, împreună cu alte 15 persoane, acuzate că au spălat bani, prin intermediul unor documente false şi înregistrări contabile fictive, prejudiciul adus bugetului de stat ridicându-se la 42,4 milioane de lei.

Atunci, procurorii au luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă Victor Ţene, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

O firma din cercul lui Marian Vanghelie a intrat in falimentașa ar fi trebuit să arate aqua park-ul de la Năvodari

Țene, principalul vinovat al eșecului aqua park-ului de la Năvodari

Cel mai mare aqua park de pe litoralul românesc urma să fie construit, în anul 2015, la Năvodari. Valoarea investiției fiind estimată la aproximativ 7 milioane de euro, jumătate din sumă provenind din fonduri nerambursabile. Câștigătoare a fost desemnată firma lui Țene. La scurt timp după demararea proiectului firma și-a cerut insolvența, iar Primăria nu a putut finaliza lucrările până la finalul anului, așa cum era prevăzut în proiect, așa că a pierdut finanțarea europeană.

Așa cum aminteam anterior, Imob Lux Construct a fost înființată în 2005, iar acționari ai firmei erau Ferko Company Limited, Viorel Apreutesei și Gheorghe Florea. În 2015, societatea își schimbă numele în Imob Infrastructură SRL, iar asociat unic devine Victor Țene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468