REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

O firmă din Constanța cu un singur angajat, unica capabilă să livreze documente nefalsificabile către ANR

O firmă din Constanța cu un singur angajat, unica capabilă să livreze documente nefalsificabile către ANR

Replica API 8 septembrie 2022 | 21:06 11334

O mică firmă din Constanța s-a dovedit a fi singura din România capabilă să furnizeze Autorității Navale Române documente nefalsificabile. Este concluzia și motivația oficială a ANR pentru un contract de circa 200.000 de euro, oferit fără licitație.

ANR a făcut deja primele două plăți în cazul contractului oferit fără licitație pe 27 iulie 2022 unei firme din Constanța, pentru achiziția de documente nefalsificabile. Astfel, pe 2 septembrie, ANR a virat în conturile firmei 11.450 lei, iar pe 27 iulie, data semnării acordului-cadru, 81.300 lei. Este vorba despre două contracte subsecvente, pe baza acordului în valoare de 835.550 lei, fără TVA, încheiat cu Celebris 2008 SRL, pentru furnizarea de documente nefalsificabile, timp de 12 luni.

Vorbim aici despre documente securizate cu regim special, precum carnetele de marinar, brevete, a certificate de capacitate şi atestate pentru personalul navigant maritim şi portuar, documente de atestare pentru personalul navigant pe căile navigabile și documente de înmatriculare a ambarcaţiunilor de agrement.

Contractul a fost atribuit prin negociere directă, întrucât nu a existat nicio altă firmă în România capabilă să furnizeze către ANR astfel de documente nefalsificabile. Instituția de la malul mării arată, de altfel, că nici măcar la Imprimeria Națională nu a găsit astfel de documente, motiv pentru care a fost nevoită să încheie acordul cu firma din Constanța.

Nici măcar Imprimeria Națională nu a putut furniza documente pentru ANR

”Nu există o soluţie alternativă sau înlocuitoare rezonabilă, cum ar fi utilizarea unor canale de distribuţie alternative pe teritoriul României ori în afara acestuia sau achiziţia unor produse comparabile din punct de vedere funcţional, iar absenţa concurenţei nu sunt rezultatul unei restrângeri artificiale de către autoritatea contractantă a parametrilor achiziţiei în vederea viitoarei proceduri de atribuire.

Autoritatea Navală Română a întreprins toate demersurile necesare pentru a identifica operatori economici care să poată furniza documentele nefalsificabile solicitate prin caietul de sarcini. Astfel, a fost transmisă o cerere de ofertă către Imprimeria Națională în vederea furnizării produselor solicitate prin caietul de sarcini, însă răspunsul primit a fost că nu pot prezenta ofertă pentru produsele solicitate (adresă înregistrată la ANR cu nr. 34899/20.04.2022).

De asemenea, în data de 28.06.2022 a fost transmisă în SEAP consultarea de piață nr. MC1020621. În urma consultării, a fost primită o singură ofertă de la operatorul economic Celebris 2008 SRL”, se arată în motivarea ANR publicată pe SEAP.

Celebris 2008 SRL este o firmă înființată în 2008, cu specializare în activități fotografice și alte activități de tipărire, controlată de Alexandru Petraru. Societatea a raportat pentru 2021 afaceri de 386.721 lei și un profit net de 88.461 lei, cu un singur angajat.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ANR PE PERSOANA FIZICA !!!!!!!!!!!!!!! LA ASTA SE AJUNGE ?????
1
0
Chiar se infiinteaza ANR Giurgiu sau este o gluma ? Desi nu pare, pe acolo cam asta functioneaza de mai mult timp.
2
0
Si eu am beneficiat din plin de lipsa lor de respect la adresa navigatorilor. Oare cati din acei asa zisi capitani au navigat ?
1
0
Sa crezi tu ca se multumeste doar cu atat. La el este NO LIMIT !
1
0
Isi trage destul din permise de barca.
10
0
Eu mi am pierdut 2 zile din tura ca la ANR din Herastrau am stat in prima zi mai mult de o ora ca serveau masa si seful nu vrea sa fie deranjat. Asa este la stat.
9
0
Voi nu ati aflat nimic de aceasta afacere ? Este un subiect de urmarit. ,,Tansparenta,, asta pare cam palmata. Sa fie de treaba si pentru DNA ?
1
0
ANR regie autonoma ? Este o gluma ? Sa fie sfarsitul acestei institutii ? Despre dedesubturile acestei afaceri Replica nu scrie nimic ?
1
0
vb.despre zvonurile care circula pe aici ca anr devine regie ? back to rnr ?
1
0
Mai bine asa decat stat la stat. Alo ANR Bucuresti ! La telefon raspunde un nene fara nume, fara functie vai mama lui. Baaa daca nu sti da mi pe alta persoana capabila sa ma lamureasca sa nu ma plimb prin Bucurestiul ala doar sa te vad.
6
0
Si uite asa, mai in gluma, mai in serios mareata ANR aproape sigur va deveni un SRL sau, vorba unuia de pe aici un ANR pe persoana fizica. Intrebarea de o suta de puncte este daca actualul DG va accepta rolul de gropar al acestei institutii. Zic !
8
0
ESTE VB.DESPRE SCHIMBAREA DIN ANR DE CARE REPULICA NU ZICE NIMIC ? FIERBERE MARE PE AICI. BAGAT OLIGARHUL ZICI ? POSIBIL.
1
0
Adevarata lovitura a Baronului Oligarh si Compania este in pregatire.
2
0
Tare asta cu Capitanie Zonala sau daca un anumit baron local si a tras ANR pe persoana fizica. Cred ca nu este departe de adevar. Pe acolo pe la Permise de barca luate asa............?
7
0
De mine sa nu spuneti nimic ca va spun lu t***. Eu am spart orice bariera de sarire peste ctiterii de angajare, promovare, obtinere avantaje de la ANR chiar si prin proces decat oricare dintre voi muritorilor de rand care va chinuiti multi ani sa obtineti ceea ce eu am obtinut asa cum vreau eu.
1
0
GrigoreSCU care nu poate sta linistit la pensie poate raspunde la multel intrebari ca si cele de mai jos, lui ANR ist , cel care intreaba de cei care se ocupa de brevete, daca la Giurgiu este Capitanie Zonala sau baronul si a tras ANR pe persoana fizica si altele.
8
0
De ce in comisiile pentru evaluarea la examenele de brevet precum si in cele pt angajari sunt mereu aceiasi oameni? De ce se ascunde si nu se respecta procedura? De ce noii angajati beneficiaza de unele concesii si drepturi pe care cei mai vechi in sistem nu le au?? De ce unii sunt in cate 5 proiecte europene si iau 15000-20000 de lei pe luna! Nesimtitilor,se va termina cu voi??
1
0
Cine sunt cei care se ocupa de brevete si examine
1
0
In ultimii ani s-au angajat pe spaga la ANR doar nulitati si non valori! Institutia este in colaps pt ca o conduce un nemernic sustinut de Stargate impreuna cu care vinde brevete la ofiteri! Oamenii incep sa plece nemaisuportand mediocritatea si lipsa de cunostinte a acelora care conduc institutia din umbra,respectiv Mezei.Totul acolo se face tacit cu oamenii datori conducerii corupte,aceia care au intrat in ANR cu spaga!
1
0
Dle ceva sa raspunda paharnicul si acolitii sai! Dna sa vina sa va ia!
2
0
Sa fie o afacere cu ceva banisori de ciordit fara sa fie implicat Baronul de la ANR Giurgiu ?
2
1
O alta firma care livreza facturi a angajat ceva asiatici si n am mai primit facturile de citeva luni.Cine stie ce fel de alfabet or fi utilizat pe acasa?
1
0
daca acolo la ANR lucreaza Cornel Pulbere, poetul natiunii fara viitor, despre care colegii spun ca e un mare prostalau va imaginati cine mai e pe acolo.
2
0
Acolo daca nu esti atent, ramai si fara ceasul de la mana...
1
0
Institutia de fabricat c***e si betivani
1
0
Paharnicul de la etajul patru care ia toate contractele cu wc urile, chiuvetele, caloriferele din anr ce se mai aude? Baiat bun la toate, descurcaret, care are impresia ca face jocurile. Le face pe ale altora, cu siguranta, dar se imfrupta si el, ca de, daca te murdaresti de miere . . . Acest parcenit cum nu l vede nimeni, sau este protejatul unora ci gulere albe care i dau contractele?
2
0
Angajati reporteri incisivi ?! Adica fara caracter , fara bun simt , ghioarle jegoase si cu fruntea ingusta , doar sa latre si sa muste la comanda ! Luati i pe aia care au fost dati afara de la ANAF ca stiu sa ameninte , sa urle , sa faca rost de spaga . u v a dus mintea , este ?!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212