REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O firmă din Constanța, tranzacție de 29 mil. lei la Șantierul Naval Orșova

O firmă din Constanța, tranzacție de 29 mil. lei la Șantierul Naval Orșova

Andreea CONDURACHE 22 noiembrie 2023 | 00:00 3345

Într-un raport depus la Bursa de Valori BucureÈ™ti, Șantierul Naval OrÈ™ova a anunÈ›at că societatea constănÈ›eană Sea Container Services SRL a cumpărat pachetul de 49,99% deÈ›inut de Transilvania Investments. TranzacÈ›ia a fost realizată pe 14 noiembrie a.c., valoarea ridicându-se la aproximativ 29 de milioane de lei. Odată cu achiziÈ›ia, firma din ConstanÈ›a È™i-a impus È™i oamenii în conducerea companiei, fiind vorba despre Ion Dumitru È™i Marius Făinarea.

O firma din Constanta, tranzactie de 29 mil. lei la santierul Naval Orsova Șantierul Naval Orșova

Producătorul de nave Șantierul a anunțat, printr-un raport depus la Bursa de Valori București faptul că societatea constănțeană Sea Container Services SRL a cumpărat pachetul de 44,99% din capitalul social al companiei.

O firma din Constanta, tranzactie de 29 mil. lei la santierul Naval Orsova raportul privind deținere drepturi de vot

TranzacÈ›ia a fost realizată pe 14 noiembrie 2023, valoarea acesteia fiind de circa 29 de milioane de lei. Firma este deÈ›inută în proporÈ›ie de 50% de către Stone Group SRL, dar È™i de Marius Făinărea È™i LenuÈ›a Pilcă, fiecare cu 25%. La rândul său, Stone Group SRL este deÈ›inută de CodruÈ›a Dana Bogatu È™i Iulian TeÈ™eleanu. În 2022, firma a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 101 milioane de lei, un profit net în valoare de 26,8 milioane de lei, fiind înfiinÈ›ată în anul 1998.

O firma din Constanta, tranzactie de 29 mil. lei la santierul Naval Orsova raportul privind numirea administratorilor provizorii

Și-au impus oamenii în conducerea companiei

În cadrul È™edinÈ›ei Consiliului de AdministraÈ›ie al Șantierului Naval OrÈ™ova, întrunit în cursul zilei de luni, 20 noiembrie a.c., s-a decis în unanimitate numirea lui Ion Dumitru, administrator al firmei Sea Container Services SRL, dar È™i a lui Marius Făinărea, unul dintre asociaÈ›ii firmei, în funcÈ›ia de administrator provizoriu.

O firma din Constanta, tranzactie de 29 mil. lei la santierul Naval Orsova Eugen Bogatu, Iulian Teșeleanu, Alexandru Pilcă

Marius Făinărea, membru al celebrei grupări a vameșilor din Constanța, o grupare cu afaceri de zeci de milioane de euro la malul mării, din care mai fac parte personaje la fel de celebre, precum Iulian Teșeleanu, Aurelian Pilcă, Eugen Bogatu și Dan Florin Prisăcariu.

O firma din Constanta, tranzactie de 29 mil. lei la santierul Naval Orsova raportul privind renunțarea la mandatele de administratori

Decizia a fost luată ca urmare a încetării mandatelor de administratori ale lui Enescu Radu Valentin È™i ChindriÈ™ Gheorghe după renunÈ›area la mandate începând cu data de 16 noiembrie 2023, la doar 2 zile după tranzacÈ›ia de milioane de lei.

O firma din Constanta, tranzactie de 29 mil. lei la santierul Naval Orsova notificarea privind vânzarea întregului pachet de acÈ›iuni

Infinity Capital Investments (SIF5), fostă SIF Oltenia, şi-a lichidat deţinerea de 28%

Recent, tot într-un raport publicat la Bursa de Valori BucureÈ™ti, Șantierul Naval OrÈ™ova anunÈ›a faptul că Infinity Capital Investments, fosta SIF Oltenia, È™i-a lichidat deÈ›inerea de 28% pe care o avea la companie, iar SIF Muntenia înregistrat o majorare a deÈ›inerii capitalului social, ceea ce înseamnă că a cumpărat pachetul vândut de fost SIF Oltenia. TranzacÈ›ia s-ar fi ridicat la circa 16 milioane de lei.

În 2022, Șantierul Naval OrÈ™ova a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de circa 58 de milioane de lei, pierderi în valoare de circa 4 milioane de lei, dar È™i datorii de circa 27 de milioane de lei, având 342 de angajaÈ›i. Șantierul Naval OrÈ™ova a fost înfiinÈ›at în anul 1890 È™i a început ca un mic atelier pentru reparaÈ›ia navelor care construiau canalul navigabil din zona actuală a PorÈ›ilor de Fier. În prezent, Șantierul Naval OrÈ™ova deserveÈ™te clienÈ›i naÈ›ionali È™i internaÈ›ionali din Olanda, Germania, Belgia, dar È™i alte țări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tti,impreuna cu tesesleanu, hotzi penali, ar trebui sa fie la baile reci,multi ani, dar asa e la noi, din hoti te faci, afacerist, bahh, scarbe lor
1
0
PUȘCĂRIE pe viață și bătuți cu pietre ca în evul mediu. Asta merită cei specificați în articol. Mai periculos ca orice, droguri, c***e, etc este susținerea acestor maimuțe de către toate autoritățile statului. Dar la fel cum constănțeanul cretin și idiot a votat și va vota tot un nemernic de primar poate chiar cel în funcție se poate orice în acest oraș de c***e și proști.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468