REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

O firmă din Tulcea a cerut la Forțele de Muncă subvenții pentru șomeri, deși era în executare silită

O firmă din Tulcea a cerut la Forțele de Muncă subvenții pentru șomeri, deși era în executare silită

Virgil STOIAN 22 februarie 2024 | 00:00 4452

Violeta C., administratorul unei firme din Tulcea, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de obţinere ilegală de fonduri. Mai exact, aceasta a solicitat și obținut subvenții pentru cinci șomeri, de la AJOFM Tulcea, cu toate că firma unde era administrator se afla în executare silită, încălcând astfel dispozițiile legale. Prejudiciul creat a fost de 14.933 lei şi respectiv 10.514 lei.

O firma din Tulcea a cerut la Fortele de Munca subventii pentru someri, desi era in executare silitaAJOFM Tulcea

A.J.O.F.M. Tulcea a sesizat faptul că la datele de 16.04.2018 şi 30.10.2018 a încheiat cu firma administrată de Violeta C.  două convenții privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.  Prin încheierea acestor convenţii, firma a primit subvenţii din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru un număr de trei, respectiv cinci şomeri, în vârsta de peste 45 de ani, angajaţi de societate, subvenţiile urmând să fie acordate pe o durată de 12 luni de la data încheierii convenţiei. Ori, pentru a beneficia de subvenţii în conformitate cu prevederile art.85 din legea menţionată, angajatorul trebuia să îndeplinescă anumite condiţii prevăzute de lege, printre care şi condiţia ca, la data solicitării subvenţiei să nu se afle în executare silită, insolvenţă, reorganizare judiciară sau faliment ori alte situaţii de restricţionare/suspendare a activităţii. De fapt, firma se afla în procedura de executare silită, începând cu luna martie 2017, iar din data de 04.10.2018 firma a solicitat intrarea în insolvenţă. Astfel, firma nu avea dreptul la subvenții, deoarece nu îndeplinea această, condiție situaţie ascunsă de administratorul societăţii, Violeta C., atât la data depunerii dosarului pentru acordarea subvenţiilor cât şi la data încheierii convenţiilor şi pe parcursul acestora, până în cursul lunii august 2019.

O firma din Tulcea a cerut la Fortele de Munca subventii pentru someri, desi era in executare silitaȘomeri

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis condamnarea Violetei C. la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Precizări: Toate A.J.O.F.M. din tara au angajati SRI care raspund direct catre ITM din toata tara . La SRI cei din fiecare A.J.O.F.M. figureaza PMC (personal militar civil) , iar cei din ITM de la inspectori si pana in varf sant ofiteri SRI sub acoperire. Saptamanal sau lunar cei din Justitie (judecatori sau procurori ) vor da raportul unui ofiter SRI. Tii bine strans informatia, tii puterea. Restul ce mai conteaza, decat ``Dezbina-i si-i condu`` , prostii oricum vor muri de foame. Mihai Razvan Ungureanu a fost sau nu seful cel mai mare in SRI? Cand am terminat eu Magna cum laudae , el era o ultima haha***a din clasa. Numele a fost schimbat institutiei (1992) in INI (Institutul National de Informatii) si ulterior in ANI (Academia Nationala de Informatii) MRU tot incapabil si nepregatit a terminat. In schimb cuvintele Lui Dumnezeu sapa adanc in mine si-n sufletul meu - ``Cei din urma, vor fi cei dintai'' - Dumnezeu
1
0
Numele firmei este secret ?
5
0
Tot felul de escroci...
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436