O firmă din Tulcea, contract pentru mansardarea unei școli din Hârșova: cu cine este asociată
O firmă din Tulcea, contract pentru mansardarea unei școli din Hârșova: cu cine este asociată
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestColaborare inedită
Colaborare inedită
O mică firmă de construcţii din Tulcea, cu doar doi angajaţi şi afaceri modeste, a câştigat contractul pentru mansardarea unei şcoli din Hârşova, în urma unei proceduri simplificate în care a fost unica ofertantă. Tulcenii au avut o ofertă de preţ cu doar 806,03 lei mai mică decât valoarea maximă estimată a contractului, însuşindu-şi astfel o lucrare din care va câştiga cât tot ce au facturat într-un an întreg.
Foarte interesant este faptul că terţul asociat în acest contract este o firmă din localitatea constănţeană Fântânele, deţinută de fratele unui politician PNL, firmă de 10 ori mai mare decât constructorul tulcea. Terţul înregistrează însă datorii impresionante, care probabil nu i-au permis să se înscrie în procedura de achiziţie, astfel încât a folosit firma din Tulcea ca un interpus.
Primăria Hârşova a atribuit pe 12 februarie 2019 un contract pentru lucrări de mansardare a Şcolii gimnaziale nr. 1 din oraş, în urma unei proceduri declanşate pe 8 noiembrie 2018. Potrivit autorităţii contractante, „Clădirea ce reprezintă obiectul de investiţie este amplasată în intravilanul localităţii Hârşova, jud. Constanţa, construcţie cu regim de înălțime P+1E și suprafața construită de 676,97 mp. Clădirea a fost proiectată de D.S.A.P.C. Constanța în anul 1961 și dată în exploatare în anul 1963, având destinaţia de şcoală. Amplasament: Str. Revoluției, nr. 5, loc. Hârşova, jud. Constanţa. Intervenţiile asupra școlii presupun îmbunătățirea construcției existente din punct de vedere funcțional prin amenajarea unei noi săli de clasă, create prin mansardarea clădirii, care va permite desfășurarea de activități educative. În urma mansardării și amenajării, construcția P+1E+M - Corp C1 cu suprafața construită la sol de 676,97 mp, va adăposti la mansardă următoarele funcțiuni:. 1. SALĂ DE CLASĂ – 54.49 MP; 2. HOL+CASA SCĂRII – 22.84 MP 3. SUPRAFAŢA UTILĂ MANSARDĂ CORP C1 – 77.33 MP 1. Lucrările de execuţie, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, prescripţiilor tehnice, standardelor în vigoare şi prevederilor din D.A.L.I. Valoarea estimată fără TVA (numai în cifre): 627929.39 lei din care: Valoare C+M = 627929.39 lei fără TVA în care este cuprinsă organizarea de şantier în sumă de : 6217.12 lei”.
Singurul ofertant a fost Vicofruct SRL din Tulcea, reprezentată de unica asociată şi administratora Liuba Simionov, care a şi fost declarată câştigătoare. Firma din Tulcea va primi în schimbul lucrărilor de mansardare 627.123,36 lei, fără TVA. Potrivit documentaţiei de atribuire, asociata în acest contract este şi terţul Eraos SA din Fântânele, reprezentată de Costinel Savin. Un nume cunoscut pieţei de profit din Constanţa, întrucât este deţinută de Aurelian Soare, al cărui nume anagramat a dat şi denumirea firmei. Aurelian Soare este unul dintre cunoscuții afaceriști ai Constanţei şi fratele fostului primar PNL din Cogealac, Ion Soare. Numai în ultimii ani, Eraos SA a primit contracte de circa 3 milioane de euro de la stat. Cel mai interesant este cel oferit chiar de Primăria Fântânele, de la care Eraos SA a încasat anul trecut un milion de euro pentru a repara mai multe străzi din comună, inclusiv cea pe care îşi are sediul firma.
Vicofruct SRL, mica firmă din Tulcea care a primit contractul de mansardare a şcolii din Hârşova, a declarat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 681.939 lei şi un profit net de 112.784 lei, cu numai doi angajaţi şi datorii de 510.104 lei. Pe de altă parte, terţul Eraos SA a raportat pentru acelaşi interval o cifră de afaceri de zece ori mai mare, respectiv 6.793.256 lei, dar cu pierderi de 281.789 lei, 33 de angajaţi, precum şi datorii impresionante, de 9.644.830 lei.
R.C.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News