REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

O firmă din Tulcea, contract pentru mansardarea unei școli din Hârșova: cu cine este asociată

O firmă din Tulcea, contract pentru mansardarea unei școli din Hârșova: cu cine este asociată

Replica API 26 februarie 2019 | 00:00 718

Colaborare inedită

Colaborare inedită

O mică firmă de construcţii din Tulcea, cu doar doi angajaţi şi afaceri modeste, a câştigat contractul pentru mansardarea unei şcoli din Hârşova, în urma unei proceduri simplificate în care a fost unica ofertantă. Tulcenii au avut o ofertă de preţ cu doar 806,03 lei mai mică decât valoarea maximă estimată a contractului, însuşindu-şi astfel o lucrare din care va câştiga cât tot ce au facturat într-un an întreg.

Foarte interesant este faptul că terţul asociat în acest contract este o firmă din localitatea constănţeană Fântânele, deţinută de fratele unui politician PNL, firmă de 10 ori mai mare decât constructorul tulcea. Terţul înregistrează însă datorii impresionante, care probabil nu i-au permis să se înscrie în procedura de achiziţie, astfel încât a folosit firma din Tulcea ca un interpus.

Primăria Hârşova a atribuit pe 12 februarie 2019 un contract pentru lucrări de mansardare a Şcolii gimnaziale nr. 1 din oraş, în urma unei proceduri declanşate pe 8 noiembrie 2018. Potrivit autorităţii contractante, „Clădirea ce reprezintă obiectul de investiţie este amplasată în intravilanul localităţii Hârşova, jud. Constanţa, construcţie cu regim de înălțime P+1E și suprafața construită de 676,97 mp. Clădirea a fost proiectată de D.S.A.P.C. Constanța în anul 1961 și dată în exploatare în anul 1963, având destinaţia de şcoală. Amplasament: Str. Revoluției, nr. 5, loc. Hârşova, jud. Constanţa. Intervenţiile asupra școlii presupun îmbunătățirea construcției existente din punct de vedere funcțional prin amenajarea unei noi săli de clasă, create prin mansardarea clădirii, care va permite desfășurarea de activități educative. În urma mansardării și amenajării, construcția P+1E+M - Corp C1 cu suprafața construită la sol de 676,97 mp, va adăposti la mansardă următoarele funcțiuni:. 1. SALĂ DE CLASĂ – 54.49 MP; 2. HOL+CASA SCĂRII – 22.84 MP 3. SUPRAFAŢA UTILĂ MANSARDĂ CORP C1 – 77.33 MP 1. Lucrările de execuţie, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, prescripţiilor tehnice, standardelor în vigoare şi prevederilor din D.A.L.I. Valoarea estimată fără TVA (numai în cifre): 627929.39 lei din care: Valoare C+M = 627929.39 lei fără TVA în care este cuprinsă organizarea de şantier în sumă de : 6217.12 lei”.

Singurul ofertant a fost Vicofruct SRL din Tulcea, reprezentată de unica asociată şi administratora Liuba Simionov, care a şi fost declarată câştigătoare. Firma din Tulcea va primi în schimbul lucrărilor de mansardare 627.123,36 lei, fără TVA. Potrivit documentaţiei de atribuire, asociata în acest contract este şi terţul Eraos SA din Fântânele, reprezentată de Costinel Savin. Un nume cunoscut pieţei de profit din Constanţa, întrucât este deţinută de Aurelian Soare, al cărui nume anagramat a dat şi denumirea firmei. Aurelian Soare este unul dintre cunoscuții afaceriști ai Constanţei şi fratele fostului primar PNL din Cogealac, Ion Soare. Numai în ultimii ani, Eraos SA a primit contracte de circa 3 milioane de euro de la stat. Cel mai interesant este cel oferit chiar de Primăria Fântânele, de la care Eraos SA a încasat anul trecut un milion de euro pentru a repara mai multe străzi din comună, inclusiv cea pe care îşi are sediul firma.

Vicofruct SRL, mica firmă din Tulcea care a primit contractul de mansardare a şcolii din Hârşova, a declarat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 681.939 lei şi un profit net de 112.784 lei, cu numai doi angajaţi şi datorii de 510.104 lei. Pe de altă parte, terţul Eraos SA a raportat pentru acelaşi interval o cifră de afaceri de zece ori mai mare, respectiv 6.793.256 lei, dar cu pierderi de 281.789 lei, 33 de angajaţi, precum şi datorii impresionante, de 9.644.830 lei.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mansarda facuta de nemernicii astia este o tiganie mare. Uitativa si voi cum arata scoala acum prin mansardare, ce constructie urata a devenit. Chiar nu vede nimeni ? Cine a facut proiectul ala ? Nu mai zic ca probabil nici nu e bine izolata fonic sau termic , pentru bietii elevi.
0
0
Ionescule cum ai scos pasunea la licitatie fara INTBULARE si ai dato lu SORA care avea membrii falsi in asociatie sa folosit de banii oamenilor si de animale iar cand a lut subventiile pe pasune cu datele lor personale a declarato PROFIT la ANAF
70
0
DA TI BAI SI VOI PE ZIARE PUNCT COSI ALTESI LASATI LOC LA REPLICA SI PT COMENTARIIII LUI ASCROCU ASTA CARE A MINTIT LUMEA SA I DEA VOOOOTUL DAR MAI ARE 1 UNU ANI SI MWIICU KKKKAAAAAATTTTTTT LA BARCI CU EL-
0
0
Asociatia de animale Harsova cu 8membrii aveau nevoe ,de bani si animale pt a lua pasunea.Banii au fost ceruti de la oamenii din zona fiind anselati ca vor fi membri dar cand au cerut sprijin pt animale au fost refuzati categoric argumentand ca nu au nici un drept .Acesti oameni au fost folositi ,pt a se lua pasunea pe banii lor si subventii pe datele personale dupa ce au fost anselati sa semneze in alb o coala .Ionescu stie si sustine aceasta asociatie OARE DE CE?
38
1
mai lasati loc de comentarii si la celelalte articole sau ii este frica ce ape termele ce reabilitare spital cand nu a reparat o strada uitati la LUMINA se face sens giratoriu la noi in harsova la intersectie la PENNY se asteapta si 20 min o trversare sau un viraj stanga MAI AI 1 UNU ANI SI LA BARJA CU TINE IONESCULE
2
0
A crescut nivelul de trai ,somaj spre 0,ajutoare sociale spre 0 ,salarii decente,Harsovenii sunt foarte fericiti!
1
12
bravo Huuuuo asa este spitalul plin numai de prieteni si Mancai care traiesc din banii pacientilor Numai BEICA a ramas singurul Dusman Terorist Nadragist decat el manajer mai bine prietenii OK
2
5
spitalul e plin numai de asa zisi prieteni
27
0
El se jura ca nu fura si ca este corect ! Dar a umplut Primaria angajand numai neamuri !
42
0
Locuri de munca zero,salarii mizere traim pe datorie,tineretu pleaca pt supravetuire,batraani cu pensii mici ,le plangi de mila,Asta e realitatea la HARSOVA Prospera doar HOTII
71
1
Ionescu cum ai atribuit tu mai baiatule 14 contracte directe firmei Hercinig si Siluan cu popa patron si mare consilier?DNA stie ca erai nelipsit de la petrecerile pe care le dadea popa la sambata noua.este bun ciolanul?de la anu o sa te lingi pe bot hotilor
19
0
Ionescule ai facut minuni pentru oras cu popa vati rugat la dumnezeul achizitiilor
73
2
Postacii de serviciu la datorie.Vizionati reportajul RECORDER DUMNEZEU FACE MINUNI.
27
1
Care bani ii fura Ionescu ? Cota primariei la acest proiect este de 2 % , adica 16.000 lei in loc sa spuneti mersi ca se face ceva in oras si nu pe banii cetatenilor , aruncati cu noroi in orice bun se face pentru Harsova.Acum va doare de banii europeni , acum cativa ani nu va durea de risipa facuta din bugetul primariei!
3
34
Daca vreti s-a stiti tot intrati pe SICAP. Apare ca a fost scoasa de 2 ori la licitatie si nu s-a inscris nici o firma.Mai sunt sute de licitatii in toata tara ,care sunt scoase de 2-3 ori in speranta s-a participe cineva.Nu mai avem forta de munca.Nu mai scrieti articole nefondate.
5
32
Aviz pentru gasca de mafioti din harsa ionescu ,matei,tanase,si toti ceilalti catei sa nu va mai prind cu milogeala in campania electorala ca va dau cu huuuuuo!mai e putin si la parnae e locul vostru coruptilor!
33
2
CHIR CA NUMAI CONOSTINTE BUNE ARE VAD CA A MAI GASIT O LICITATIE SI PT SPITAL MA BINE SHIMBA IN PULA MEA MENEGERUL SI TOTI MANCAII AIA DIN SPITAL DIR MEDICAL SI TOATA MAFIA CARE LE DECONTEZI TRANSPORTUL N-AI PUTUT MACAR NICI PE BEICA SA-L DAI AFARA LASA CA VINE EL NADRAG
22
3
acum este clar pentru toata lumea cum se fura mafia din harsova in frunte cu primarul prin programul pndl.apropo cat oare a fost parandaratul?tot 10%?
52
0
IONESCU NUMAI CUNOSTINTE BUNE ARE. LEGISTUL PRIETEN CU CEI MAI MARI INFRACTORII AI TARII.....
24
1
Harsovenii nu trbuie decat sa voteze si sa plateasca taxe de restu se ocupa HOTII sa le fie lor bine
82
0
De aia nu ne mai facem bine bah, ca uite asa sifoaneaza banii primarii!. Numai cimbinatii din astea paguboase si doar cu firmele agreate. Vezi cazul preotului Madalin Iscru care are contracte cu toate primariile inclusiv cu primaria Harsova, cu contracte cu valoare sub 100000 de euro ca sa poata fi atribuite fara licitatie. Jaf la drumul mare. Programul inventat de dragnea ca sa faca rost de bani. Nu ne mai facem bine fratilor !
57
0
un procuror comunist a crescut un nepot jandarm ptr.ALDE Hirsova. Acum jegul fura la ordin.
27
3
Ionescu are legaturii numai cu firme de firme....firma are datorii impresionante, de 9.644.830 lei.
27
4
FURA SI IAR FURA
32
4
PRIMARUL DE LA HARSOVA A INCEPUT JAFUL SI IN 2019...BAFTA...
33
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614