REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O FIRMĂ FANTOMĂ din Constanţa, TUN de peste 20 milioane de euro Statului Român

O FIRMĂ FANTOMĂ din Constanţa, TUN de peste 20 milioane de euro Statului Român

Replica API 25 ianuarie 2020 | 00:00 1002

O firmă fantomă din Constanţa, care a prejudiciat bugetul de stat cu peste 23 de milioane de euro, în urma comerţului ilegal cu produse petroliere, obligată de Tribunalul Constanţa să restuie prejudiciul.

Direcţia Gnerală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin AJFP Constanţa, a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii SC Moldo Oil Invest SRL cu sediul social în Constanţa, societate ce are ca administratori pe Cociug Andrei şi Sculschi Grigore din Chişinău - Republica Moldova. Pe 12 decembrie, instanţa a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă. "Admite cererea formulată de creditoarea Direcţia Gnerală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin AJFP Constanţa pentru creanţa în cuantum de 119.820.681 lei, dispune deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitoarei MOLDO OIL INVEST S.R.L Desemnează provizoriu, prin tragere la sorţi, în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă CII SIMA LAURA, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.64 din lege, cu o retribuţie de 4000 lei şi cota variabilă de 10% din fondurile obţinute în beneficiul creditorilor, sume la care se va adăuga TVA. Dispune dizolvarea debitoarei şi ridicarea dreptului său de administrare constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea", se arată în minuta instanţei. Prejudiciul a fost făcut public încă din 2013 de către Garda Financiară Constanţa, prin intermediul unui comunicat: "În urma verificărilor efectuate la SC Moldo Oil Invest SRL cu sediul social în Constanţa, societate ce are ca administratori pe Cociug Andrei şi Sculschi Grigore din Chişinău - Republica Moldova, s-a constatat că prin activitatea desfăşurată a adus prejudicii bugetului de stat. SC Moldo Oil SRL a efectuat operaţiuni cu produse energetice, respectiv a achiziţionat de la 11 societăţi comerciale diverse cantităţi de C.L.U. (combustibil lichid uşor) şi păcură, pe care le livra fictiv, către o societate din Miercurea Ciuc - SC Construct Industries SRL - societate de tip "fantomă". Tot de la această societate din Miercurea Ciuc se aproviziona cu motorină, produs care ulterior era comercializat către nouă societăţi de pe raza judeţelor Constanţa, Ilfov şi Bacău". La acea dată, s-a constatat că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, sustrăgându-se verificărilor fiscale şi refuzând să pună la dispoziţia organelor de control în totalitate documentele societăţii de la înfiinţare până la zi.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stie Ciprian si Leo . Ce baieti ?
0
0
Moldovenii sunt rai, hoti, caractere infecte, limitati, individualisti, periculosi, needucati, cu scoala vietii si fomisti, in gasca sunt toti de-o mama, uniti in "cuget si simtiri", dezumanizati de saracia in care au trait, smecheri, nesimtiti, razbunatori daca ii calci pe coada, profitori, misogini, ingamfati- se cred cei mai tari, nu au notiunea de constiinta, marlani, traiesc considerand ca tupeul si badarania sunt virtuti, calitati umane de a reusi in viata, intr-un cuvant sunt niste animale care pentru noi constantenii constituie o rasa aparte, dezagreabila. Femelele..crve, putori, casni
9
2
Moldovenii sunt toti fii de tarani, campionii saraciei Europei. Vin in Dobrogea de foame, isi lasa parintii in saracie in Moldova.
5
1
Stati linistiti, banii sunt la Bucuresti. Moldovenii sunt doar sageti.
14
0
Ce a ajuns Constanta asta: raiul veneticilor neispraviti - mai nou si de peste hotare, nu doar din tara - care vin sa faca smecherii in judetul nostru drag si scump. Cine nu vrea sa faca mare lucru, dar sa se imbogateasca rapid, se muta la malul marii si asteapta imbogatirea.
9
2
asta vara 2prsti din moldova erau cu o lista de semnaturi ptr aderare.Le.am dat flit instantaneu,si le.am spus ca ne ajung hotii nostri comunisti securisti,nu ne mai trebuie si borfasii lor rusi kgbisti. Cine a lucrat cu chelnri din mld stie ca sint rai,in gasca,hoti.Nici cu bouarii de circiumari nu mi.e rusine,dar ideea era hotii nostri pesedisti sint deajuns. Uite ca mai apar si alti borfasi.
9
0
Nu pot sa cred, se intampla asa ceva la noi in tara?
9
0
Tot Garda Financiara se ocupa serios de evaziune
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218