REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O fostă angajată a Primăriei Constanţa, preşedinte într-o secţie de votare după ce a minţit că are cazier curat!

O fostă angajată a Primăriei Constanţa, preşedinte într-o secţie de votare după ce a minţit că are cazier curat!

Replica API 8 iunie 2018 | 00:26 695

Cum au săltat-o poliţiştii!

Cum au săltat-o poliţiştii!

Stela Răduş a fost angajată în cadrul Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Constanţa, dar a tot fost acuzată de înşelăciune şi luare de mită, după care a şi fost condamnată cu suspendare, prin 2014, pentru abuz de încredere. Însă, în 2016 a decis să se înscrie în Corpul Experților Electorali, dar când a completat cererea a precizat că nu este urmărită penal și nici condamnată. Astfel, a ajuns președintele Secției de votare nr. 8, fiind sesizați polițiștii Secției 3. Ea s-a ales cu un nou dosar penal, pentru uz de fals de data aceasta. Și pedeapsa nu a întârziat să apară: 6 luni cu suspendare.

Fosta angajată a primăriei a intrat în atenția opiniei publice prin anul 2011, atunci când au început să curgă acuzațiile la adresa ei. A fost acuzată, printre altele, că a luat banii unor oameni contra unor servicii, fără a-şi îndeplini obligaţiile. Unul dintre exemple este legat de un bărbat care locuia într-o casă naţionalizată de pe strada Sarmisegetuza, căruia i s-au cerut 1.500 de euro pentru extinderea imobilului cu o cameră. Ar fi luat banii, dar aprobările nu au mai apărut.

Ulterior, mai multe persoane au atacat-o în instanţă pe Răduş, pe rolul instanţelor fiind înregistrate la acea dată cam 10 dosare având ca obiect de activitate încuviinţări de executare silită, sechestru asigurator, pretenţii, evacuare etc., toate îndreptate împotriva fostului funcţionar public. Apoi, pe 24.10.2013 a fost trimisă în judecată pentru abuz de încredere, parte civilă fiind o firmă de transport. Pe 24.07.2014, a fost condamnat la un an cu suspendare, decizie ce a rămas definitivă la data de 15.05.2015. Și nu a trecut mult timp și s-a ales cu un nou dosar penal.

Pe 29.06.2017 a fost trimisă în judecată pentru uz de fals. Este vorba despre faptul că, la data de 28.01.2016, a completat și semnat cererea de admitere în Corpul Experților Electorali din țară pe bază de aviz favorabil, în care a menționat că nu este urmărită penal, trimisă în judecată sau condamnată penal, deși aceasta a fost condamnată penal prin sentința penală menționată mai sus, ce a rămas definitivă la data de 15.05.2015.

După ce a relatat că a fost condamnată, ar fi fost sfătuită să… tacă!

” La data de 5.06.2016, organele de poliție din cadrul Secției 3 au fost sesizate telefonic de către numitul S.P., cu privire la faptul că președinta secției de votare nr. 8 din mun. C… are mențiuni în cazierul judiciar și nu avea dreptul să îndeplinească această funcție. Echipajul de poliție deplasat la Secția de Votare nr. 8, situată în incinta Liceului C… I din mun., a identificat președinta secției de votare în persoana inculpatei R. S.

Aceasta a prezentat lucrătorilor de poliție documente din care rezultă că în calitate de președinte al Secției de Votare nr. 8 a preluat buletinele de vot de la Circumscripția Electorală nr. 1 a mun. C., iar cu privire la aspectele sesizate de S. P., a declarat că este cercetată într-un dosar penal, nu cunoaște finalitatea acestuia și nu are mențiuni în cazierul judiciar”, potrivit rolii.ro.

Tot aici este precizat faptul că Autoritatea Electorală Permanentă a înaintat, în copie conformă cu originalul, aceste documente, printre care și cererea de admitere în corpul experților electorali din țară pe bază de aviz favorabil, ale cărei rubrici au fost completate cu scris olograf de inculpată. În cuprinsul acestei cereri, s-a menționat că femeia, cunoscând prevederile art. 326 C.pen., nu este urmărit penal, trimis în judecată sau condamnat penal, cererea fiind datată 28.01.2016 și înregistrată în aceeași zi la Biroul Județean Constanța, al Autorității Electorale Permanente.

Urmare acestei cereri și a celorlalte documente anexate (copie act de identitate și copie diplomă de studii absolvite), prin decizia nr. 65/09.05.2016 a Autorității Electorale Permanente, inculpata a fost admisă în corpul experților electorali din țară. Inculpata a declarat că, la momentul completării cererii de admitere în corpul experților electorali din țară, a citit cu atenție conținutul cererii, a înțeles ce condiții trebuie să îndeplinească și de aceea ar fi relatat verbal persoanei care a înregistrat cererea că ea a fost condamnată penal.

Aceasta a susținut că a fost sfătuită să aștepte verificările pe care le va face Autoritatea Electorală Permanentă și în acel moment să aducă la cunoștința celor care vor face verificările, situația în care se află. Astfel, după ce a fost cercetată și trimisă în judecată, pe 14.02.2018 a fost condamnată, la Judecătoria Constanța, la 6 luni cu suspendare. Decizia a rămas definitivă pe 16.05.2018.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domle articolul asta ca are o luna
1
0
Dragnea are cazier curat, vrea sa fie Presedinte, la unii se poate si la altii nu, mai terminati cu kkaturile astea
1
1
Leprele de la PSD au primit sarcini pe linia de partid sa aranjeze alegerile . Si o fac la greu prin suveica , prin vot multiplu , prin votul mortilor si al celor de la balamuc . Sa ne miram ca ratati de genul lui Fagadau si Tutuianu - lingaii drogatului - ajung la conducerea judetului ?
10
1
are cu ce se mandri primaria lui mazare
9
0
Daca este CIUMISTA!
8
2
cam mica pedeapsa, zic
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102