REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
20.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

O funcționară care plimba mapele la ședințele de guvern, numită la conducerea ACROPO

O funcționară care plimba mapele la ședințele de guvern, numită la conducerea ACROPO

Andreea POPA 20 aprilie 2024 | 00:00 7052

Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) are de pe 14 martie 2024 un nou Consiliu de Administrație (CA), în componența căruia apar și două nume noi, ca de obicei, fără niciun fel de legătură sau experiență în domeniul energiei. Este vorba despre funcționara care duce mapele la ședințele de guvern și o contabilă APIA, potrivit unui document publicat pe site-ul instituției. Legea privind energia eoliană offshore, aprobată în decembrie 2023, prevede reorganizarea ACROPO și transformarea acesteia în Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Offshore (ACROO), o instituție guvernamentală care va avea în administrare investiții estimate la 6 miliarde de euro, până în 2035.

O functionara care plimba mapele la sedintele de guvern, numita la conducerea ACROPO

Noul CA al ACROPO este alcătuit în prezent din Radu Nicolae Chiurtu (numit în funcție pe 4 august 2021, din partea Ministerului Energiei), Costin Viorel Muscalu (numit pe 8 iunie 2023, din partea Ministerului de Finanțe), Natalia Căpățînă (numită pe 8 martie 2024 din partea Secretariatului General al Guvernului) și Lavinia Mărioara Raluca Neagu (numită pe 8 martie 2024 din partea Cancelariei Prim-Ministrului). 

Numirile celor două doamne, chiar de Ziua Femeii, vine să confirme stilul complet iresponsabil prin care guvernanții înțeleg să managerieze cele mai importante afaceri de stat. Chiar dacă Natalia Căpățână și Lavinia Mărioara Raluca Neagu au vechime ca funcționare publice, nu posedă niciun fel de cunoștințe sau experiență în domeniul energiei. Practic, este imposibil ca cele două respectabile doamne să aibă măcar habar ce înseamnă cuvintele din denumirea instituției pe care au fost puse s-o administreze. Cu atât mai puțin să știe ce au de făcut acolo, în afară de a semna ce le pun șefii în față. 

Natalia Căpățînă, secretara care duce mapele la ședințele de guvern

Natalia Căpățînă este practic secretara care duce mapele la ședințele de guvern, titulatură prezentată oficial ca directoare la Secretariatul General al Guvernului, în cadrul Direcției Pregătire Ședințe ale Guvernului, conform propriului CV. Din această funcție, are ca responsabilități redactarea agendei de lucru, verificarea materialelor care se înscriu pe agendă, redactarea situației proiectelor propuse, supravegherea circulației și transmiterii documentelor. 

O functionara care plimba mapele la sedintele de guvern, numita la conducerea ACROPO

Angajată în Guvern direct de pe băncile facultății

Natalia Căpățînă lucrează la Guvern din ianuarie 1997, iar din februarie 2006 este șefă de serviciu. Doamna numită acum la șefia proiectelor de energie vitale pentru România a venit în Guvern direct de pe băncile facultății, după ce a absolvit Facultatea de Automatică de la Craiova, specializarea știința sistemelor și calculatoarelor, în 1996. O specializare iluzorie, din moment ce la abilități de utilizare a calculatorului a trecut în CV doar Microsoft Word, Excel, Acces și Internet Explorer. Practic, știe doar să deschidă o pagină de internet și una de Word. Conform ultimei sale declarații de avere, singura proprietate a Nataliei Căpățînă este un BMW din 2015, la care se adaugă peste 73.000 de euro și aproape 50.000 de lei deținuți în conturi bancare. 

Căpățînă declara în octombrie 2023 un salariu de 123.367 lei de la Secretariatul General al Guvernului, 30.264 lei din CA-ul SN Plafar SA și 60.318 lei ca membru CA la Telecomunicații CFR SA. Veniturile sunt completate de salariul anual încasat de soțul ei, Claudiu Căpățînă, ca profesor la o școală din Sectorul 5, respectiv 49.285 lei.

O functionara care plimba mapele la sedintele de guvern, numita la conducerea ACROPOFelicia Ancuța Dunca

Contabila din Reșița de la Cancelaria Prim-Ministrului

A doua numire la ACROPO este Lavinia Mărioara Raluca Neagu, despre care există puține informații publice, deși este funcționar guvernamental. Nu apare pe site-ul SGG, nu există vreun CV disponibil, iar potrivit ultimei declarații de interese publicată pe site-ul ANI, în prezent este șef serviciu în Cancelaria Prim-Ministrului și membru inactiv în Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) Filiala Caraș-Severin.

Lavinia Mărioara Raluca Neagu are două mici apartamente în Reșița, ambele obținute în 2008 (unul de 34,86 mp și un al doilea de 31,66 mp) și un Volkswagen din 2003. Nu deține niciun alt bun sau conturi bancare, în schimb are de returnat două credite bancare, în valoare de circa 30.000 de franci elvețieni, respectiv 20.000 de euro.  Singurele sale venituri sunt salariul anual de 82.269 lei încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și 16.702 lei de la Cancelaria Prim-Ministrului. 

O functionara care plimba mapele la sedintele de guvern, numita la conducerea ACROPORobert Ciocioi

Șomerul liberal și fermiera pesedistă de la conducerea ACROPO

Oricât ar părea de ciudat, cele două doamne instalate la șefia ACROPO par mult mai calificate, în ciuda oricărei experiențe în domeniu, decât președintele și vicepreședinta autorității.  Președintele liberal Robert Ciocioi a fost 11 ani șomer înainte de a fi pus direct șef la ACROPO, are o firmă de mobilă cu afaceri zero și o pensiune la Runca, iar ca studii are o facultate din Târgu Jiu absolvită la 36 de ani.

La rândul ei, vicepreședinta pesedistă Felicia Ancuța Dunca este o fermieră din satul maramureșean Glod, fostă vânzătoare de haine și polițist local în Sectorul 1 până să-i fie dată pe mână industria offshore a României. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are picioare frumoase, poate a făcut și gimnastica!
1
0
Niste nemernici cei ce conduc tara asta si toate institutiile. Pusi pe pile si pe linie de partid ca in timpul lui Ceasca nu pe capacitate. Scrie unu Constantean ca e pusa directoare la asistenta sociala una ce a fost secretara. Acum depinde secretara cui a fost. Poate a fost secretara la amortitu de primar sau la vreun viceprimar. Cum sa mearga bine treburile asa?
1
0
mafia, sus patria! Votam ori la bal, ori la spital!
0
0
Daca nu stiti ce sa votati, votati orice mai putin PSD SI PNL = Hoti de voturi, Peste tot aratati-le ce merita!!!! Opozitia uniti-va dracului odata!!. Ciolos fa ceva util altfel vei arunca voturi pe fereastra. AUR nu vei castiga singur, esti in opozitie sau joci teatru cu PSD , Piedone cel fals la capitala , sau nu vrei nimic de fapt. Alegatori treziti-va. Nu aruncati voturile aiurea pe personaje ce nu au sanse. Acesta este si scopul celor care s-au inscris fara sanse, sustin faramitarea voturilor.
4
2
mafia psdnl nu au pic de rusine continua sa-si bata joc de toata tara asa cum fac de 34 de ani nu ii intereseaza decat 2 lucruri puterea si inmultirea banilor din propriile buzunare si ameninta sa bage iar tara in gard asa cum au facut in anii 90 avem cea mai mare inflatie din ue, cea mai mare datorie din istorie, cel mai mare deficit din 2019 si creste, etc
4
1
Nu mai votați CIUMELE.
6
1
Nici nu trebuie sa stie ceva. Face ce i se porunceste. Restul sunt la fel. Mai este cineva naiv sa creada ca in Romania exista meritocratie si ca numai cei mai buni dintre cei buni ajung sa conduca institutii,de orice fel ar fi ele? Da,trebuie sa ai calitati si eventual studii ,daca vrei sa te angajezi undeva,sa traiesti din salariu si acela ca vai de lume. Ca sa fii politician sau sef mare ,nu ai nevoie de stiinta,cultura,maniere elegante,bun simt, ci sa te integrezi unor bande ,gasti, sa fii cat mai nemernic si sa slujesti alti nemernnici. Restul vine de la sine. Ca recompensa pentru nemernicie,poti baga si tu neamuri,amante undeva unde nu e nevoie de memeaca multa.
11
0
r*****a, este a nu știu cata oara când anulați comentariile. Banii murdari pe care ii primiți pentru astfel de mojicii ca descalifica. Revin, Androbeasca a desființat învățământul romanesc prin înființarea facultăților particulare, curvele și amantele ne conduc. Intelectualii adevărați părăsesc tara
10
2
a fost vehiculata ideea ca romanii nu sint in stare sa se conduca. este adevarat sau nu?
4
4
politicul de la butoane! pune fiecare reprezentantul lui,sa nu piarda niciunul! sin primarii sin ministere unde i banul ...mult si munca la ...stat acolo e de ei! trai pe vatrai si de muncit ...nu ai!asa a fost asa este asa va fi in tara asta condusa in... zig zac de oameni... capabili !
10
1
Problema nu este ca uni ishi numesc amantele in functzii de conducere de tipul C.A.sau A.G.A. pentru ca sa nu le plateasca din buzunarul lor ci ca consiile astea care si-au dovedit demult inutilitatea nu au fost inca desfiintzate prin lege de parlamentari romani,pai la consiile astea potzi sa il pui si pe unul cu 8 clase pentru ca oricum nu conteaza,la fel ca si numarul prea mare de parlamentri,numarul prea mare de consilieri din primarii si numarul de sinecuri de partid care sunt atat de multe ca nici nu este facut numarul public in presa,sunt o groaza de bani cheltuizi aiurea cand Romania se imprumuta de la an mai mult de la bancile straine.
12
1
Nu stiu de ce va mai inflamati atat? Doar voi, cei ce votati din patru in patru ani, le asigurati acest trai.
13
2
Ma cac pe voi de hoti si incompetenti. Sa vedeti ce circ e la PSD Constanta zilele astea, cum se vaneaza unul pe sltul Dumitrache si Horia Constantinescu, numai interdictia lui Ciolacu sa se ia de Horia ii tzine pe loc sa nu incaiere pe strada. O rusine ce vedem la partid. Cat despre numiri pe criterii de competenta, aceleasi minciuni ca o sa avem grija de voi cei care trageti in campanie și dupa campanie ii vedem pe funcție iar pe soferii, ecretarelesi amantele lui Stroe, Dumitrache , mai nou apare pe la partid un labagiu Eduard Martin care nu l-a vazut nimeni pe la sediu de ani de zile și acum se plimba pe strazi ca o p..a bleaga, nu face efectiv nimic, nu aduce voturi sau semnaturi.
11
1
nu i de mirare cu aceste numiri , atata timp cat astia nu gasesc un om serios pentru primaria constantei .
6
1
Pai vă plângeți că nu are grje psd de tineri din țara asta bananiera lea dat și lor un loc de munca, că trebuie să semneze cineva actele ca să fie furaciunile legale
9
3
Umbla vorba prin tirg ca la asistenta sociala pe oras de pe Unirii a fost pusa directoare -o secretara-. Asa o fi? Ce va mai mirati de astia de la varf .
6
1
meas p.ula in ionescu primar harsova care dezactivati comentariile la sectiunea lui
6
1
Deci c***e, someri si fermieri... Caterinca de tara. Nici sa furati nu sunteti in stare. Pe fata, cu neerusinare ca nu se prind prostii....
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515