REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

O importantă mănăstire din Donețsk, în flăcări după ce a fost lovită de bombardamentele rusești Video

O importantă mănăstire din Donețsk, în flăcări după ce a fost lovită de bombardamentele rusești Video

Replica API 6 iunie 2022 | 16:19 1137

Lavra Sviatohirsk, o veche și cunoscută mănăstire ortodoxă din localitatea ucraineană Sviatohirsk, a luat foc, sâmbătă, în urma bombardamentelor rusești, conform CNN.

UPDATE 18:36 Patru persoane au fost ucise, iar alte patru rănite în urma atacului lansat de ruși asupra mănăstirii, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, citat de The Kyiv Independent.

El a spus că aproximativ 300 de persoane, inclusiv 60 de copii, se adăposteau în mănăstire și a cerut UNESCO să excludă Rusia din organizație, ca răspuns la atacurile sale asupra patrimoniului cultural din Ucraina.

UPDATE 17:10 Ministerul rus al Apărării acuză însă trupele ucrainene „naționaliste” că au incendiat mănăstirea de lemn”, trăgând cu muniție dintr-un vehicul blindat, scrie BBC.

Incendiul a cuprins clădirea principală a mănăstirii din lemn cunoscută drept Schitul Tuturor Sfinților din orașul Sviatohirsk din estul Ucrainei, a anunțat Biserica Ortodoxă ucraineană într-un comunicat.

„Ca urmare a ostilităților, un incendiu de mare amploare a izbucnit pe teritoriul mănăstirii”, se arată în comunicat.

Nu au fost raportate victime până acum.

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak spunea că mănăstirea devenise adăpost pentru refugiați.

„Un rânjet al lumii barbare ruse, pentru care nimic nu e sfânt. Ucraina va respinge diavolul înapoi, în spatele Cortinei de Fier”, a scris Mihailo Podoliak pe Twitter, postând și imagini cu biserica arzând.

Potrivit ministrului ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkachenko, Eparhia Donețk a Bisericii Ortodoxe ucrainene a confirmat că pe lângă călugări și călugărițe, în mănăstire se adăposteau aproximativ 300 de refugiați, între care persoane cu dizabilități și vârstnici și aproape 60 de copii, inclusiv nou-născuți.

Guvernul ucrainean a postat și imagini cu frumoasa mănăstire, înainte de a fi lovită, și cu aceasta în flăcări. Autoritățile ucrainene susțin că în 30 mai forțele ruse au ucis patru călugări ai mănăstirii, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai cum mortii ma-ti sa o bombardeze rusii ma jidanule din mom ce acolo sunt aproape numai rusi? Hai sictir jidan ne norocit
1
0
Sa ne cakam pe razboiul lor ! Din cauza lor Europa a saracit ! Din cauza lor romanii platesc totul mai scump ! Si ei se plimba prin toate tarile in masini de lux si cu nasul pe sus ! Ma lasati-ne dracu cu propaganda lor jidaneasca a piticului de la Kiev !
1
0
Nu cred nimic. Au vazut ei ca sunt bombe rusesti
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272