REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

O inspectoare în proces cu Mazăre, reclamată că lua şpagă

O inspectoare în proces cu Mazăre, reclamată că lua şpagă

Replica API 2 iunie 2011 | 00:00 156

Dată afară anul trecut de la Asistenţa Socială,

Dată afară anul trecut de la Asistenţa Socială,

O fostă angajată a Primăriei Constanţa a înşelat mai multe persoane, cărora le-a promis că îi ajută în diverse probleme, după care i-a lăsat cu buza umflată. Partea proastă este că femeia le-a perceput diverse sume de bani, deloc neglijabile, pe care nu le-a mai restituit. Este vorba despre Stela Răduş, fost inspector în cadrul Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Constanţa.

Femeia este acuzată, printre altele, de înşelăciune, întrucât le-a luat banii unor oameni contra unor servicii, fără a-şi îndeplini obligaţiile, însă se poate vorbi şi despre un trafic de influenţă, dat fiind faptul că, după cum singură preciza, banii urmau să ajungă la diverse persoane cu funcţii mari, pe lângă care urma să intervină. Printre persoanele ţepuite de Stela Răduş, se numără şi Marinel Bălan, un bărbat care a apelat la ajutorul ei, contra unei sume de 1.500 de euro, din câte susţine acesta. Bărbatul locuieşte într-o casă naţionalizată pe strada Sarmisegetuza, iar în urmă cu 3 ani a vrut să se extindă cu încă o cameră, pe un teren care era liber. "Stela Răduş, care pe vremea aceea lucra la Serviciul Asistenţă Socială, mi-a cerut iniţial 2.000 de euro, după care am convenit să-i dau numai 1.500, ca să mă ajute cu aprobările. Mi-a zis că banii trebuie să ajungă la alte persoane. I-am dat banii, după care nu a mai făcut nimic. M-a amânat de la o zi la alta, până când mi-am dat seama că am fost înşelat. Atunci am încercat să iau legătura cu ea ca să îmi dea banii înapoi, dar nu o găseam niciodată. Mă mai întâlneam cu ea accidental. Între timp am aflat că a fost dată afară din serviciu, anul trecut. Am mers acasă la tatăl ei, pe strada General Manu, ca să îi explic şi lui, dar acesta a început să mă ameninţe că îmi face plângere la Poliţie, că îl stresez. Greşeala mea a fost că eu nu i-am dat banii printr-un birou notarial. Ulterior am înţeles că a luat bani de la mai multe persoane pe care le-a înşelat, chiar şi de la colegi de birou. Ultima dată m-am întâlnit cu ea vineri, 27 mai, când mi-a zis să ne întâlnim luni (30 mai), în faţa Secţiei 3 Poliţie, pentru a-mi da banii. Nu a venit nici de data asta. Nici la telefon nu răspunde. Sunt hotărât să îi fac plângere la Poliţie", ne-a declarat Marinel Bălan.

S-a bucurat de banii unor bătrâni amărâţi

Din surse neoficiale am aflat că ţepara are o activitate infracţională consistentă în spate. Sursele susţin că, pe vremea când activa în cadrul Serviciul Asistenţă Socială, a pretins şi primit diverse sume de bani de la bătrâni nevoiaşi, pentru a le face rost de lemne de foc şi alte utilităţi, după care îi lăsa de izbelişte. Mai mult, ar fi facilitat vânzarea unui apartament de două ori. Bălan ne-a precizat şi că femeia a avut ceva probleme şi cu cămătarii, de la care a luat bani împrumut fără a-i restitui. "Înainte locuia pe strada Tudor Vladimirescu, însă a fost dată afară, după ce au venit ţiganii şi i-au spart geamurile. Au fost şi acasă la tatăl ei, pe General Manu", a menţional Marinel Bălan. Potrivit unor surse din Poliţie, unele persoane ţepuite de Răduş ar fi depus deja plângeri împotriva acesteia.

Foştii colegi: "Nu ştim că făcea în particular"

Foştii colegi de serviciu, din cadrul Primăriei, susţin că nu au avut probleme cu Stela Răduş, cel puţin aşa susţine şefa Serviciului Asistenţă Socială, Daniela Drecşan: "Noi nu ştim ce făcea Stela Răduş în particular. Ea a fost inspector în cadrul Serviciului şi a fost disponibilizată anul trecut. Dar nu cunoaştem să fi făcut ceva probleme", ne-a declarat şefa serviciului. De precizat că Stela Răduş figurează în mai multe dosare aflate pe rolul Tribunalului Constanţa, prin care a chemat în judecată primarul municipiului Constanţa, contestând decizia de concediere.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272